2014. június 3., kedd

KK Partizan NIS - FMP 86:82

Ritka flúgos futam volt ez a mérkőzés, ezúton is köszönet, hála és millió puszi az összes tévécsatornának, hogy megkíméltek minket egy körömrágós-szívszélhűdéses-agyhalálos-utolsó pillanatban feltámadós meccstől. Nyilván nem akarták, hogy a sokat próbált szurkoló törékeny egészsége beláthatatlan károsodást szenvedjen. Igazán kösz, fiúk-lányok. Nem felejtem el nektek.
Szóval, az volt, hogy az FMP svungot vett és röhögve elhúzott. Mintha Milutinov és Bezbradica ott se lettek volna. Aztán Bogdanović bedobta magát a köztudatba (8:7). A dolog nem tartott sokáig, mert Čović nem sokat szórakozott, 8:12-re fordította az állást. És hiába vette megint a hátára Pavlović a csapatot, Čović Šturanović-tyal a hóna alatt nem kegyelmezett, az első játékrészt 15:18-cal zárták.
A második negyedben folytatódott a Partizan gyengélkedése, az FMP pedig egyáltalán nem volt szívbajos, keményen kihasználta a csapat körülményeskedését. 7:0-ás sorozatot produkáltak, 15:23 lett az állás. Gagić szépített, de Gudurić nem hagyta annyiban a dolgot. Aztán Dallo segítségével 21:28 lett.
Nagyjából itt lehetett az, hogy valami kezdett elpattanni.
Az FMP edzőjének, Gurovićnak volt egy súlyosan sportszerűtlen megnyilvánulása Dallo ellen. A megmozdulást technikai fault követte, közben a Partizan-szurkolók elárasztották a trénert szeretetük minden kézzel fogható megnyilvánulásával - papírgalacsinokkal, miegyebekkel. A bíró le is zavarta a pályáról a magáról megfeledkező Gurovićot, akit aztán rendőrpajzs mögött kísértek az öltözőbe. Végül Duško Vujoševićnek kellett lecsendesítenie az őrjöngő tömeget.


Aztán a morcos bírók kiosztottak Pavlovićnak is egy technikai faultot, ezek után az FMP előnye hirteln 28:37-re nőtt. Gagić és Milutinov mentették a menthetőt (32:37) és noha Bertans is csatlakozott hozzájuk, a vendégeknek sikerült megőrizni az előnyüket. A félidő 35:43 volt (részeredmény: 20:25).
Bogdanović nyitotta a harmadik negyedet egy hárompontossal, az FMP válasza erre újfent a kopasz tökmag Čović volt. Sőt, Mišanović is akcióba lendült és itt lett kétszámjegyű az FMP előnye (40:51). Aztán jött Čvorović, majd Matić, majd megint Čović, az állás pedig 42:58 volt... Pavlović valahogy áttörte a vendégek védelmét, sőt, Lauvergne dobott egy hárompontosat, de az FMP előnye 17 pont (!!!) volt (49:66). Végül 52:69-el zárták ezt a játékrészt, de a szurkolók hangosan követelték a játékvezetőktől, hogy fújják le a negyedet.
Aztán...
Aztán megint történt valami.
Jött az utolsó negyed. Pavlović megint a hóna alá csapta a teljes mezőnyt, rögtön 58:69 lett az állás. Andrić és Bogdanović sem maradhatott ki a jóból (65:73). Aztán Bertans, aztán megint Bogdanović... (70:75). A bírók itt észbe kaptak, hogy vészesen csökkent a Partizan előnye, gyorsan technikai faultot sóztak Bogdanović nyakába. A játékos hevesen reklamált, de a bíró ellentmondást nem tűrően a kispad felé mutatott. Bogdanović elindult lefelé a játéktérről, de a vonalnál ott várta őt Duško Vujošević - nos, nem éppen tárt karokkal.


Őszinte leszek: egyáltalán nem értem Vujošević reakcióját. Az még csak hagyján, hogy nem értem, de az agyam teljesen ledobta az ékszíjat. Ilyet nem lehet. Nemhogy meccsen, de még edzésen sem, akármilyen idióta, pimasz, vagy pökhendi módon viselkedett is a játékos. Az, hogy meccs után lekapja a tíz körméről, az egy dolog, de itt, a pálya szélén, szurkolók tömege előtt, a csapat, sőt, Szerbia egyik legjobb játékosát torkon ragadni - ilyen nincs. Nagyon remélem, hogy előbb-utóbb lesz valami nyilatkozat erről. A fenti videó egyébként már rég bejárta a netet, és ez azért is gáz, mert az ellenfelek is már rég megnézték százszor, és nemcsak hogy könnyesre röhögtek rajta két százas csomag papírzsebkendőt, de ezt bárhol, bármikor felhasználhatják ellenünk.
Persze, értem én, hogy egy ilyen iszonyat durva meccsen, amikor minden ellenünk dolgozik és az ellenfélnek hárommal több játékosa van, nevezetesen a három bíró, közben meg a szövetség azt nézi, hol tehet nekünk keresztbe, akkor baromi nehéz nyugodtnak maradni. Állati megértő tudok lenni; de ezt akkor sem. Nyilván Bogdanović sem volt a helyzet magaslatán. Nyilván robbanásközeli állapotban volt és egészen biztosan végig froclizták őt az FMP játékosai (a legutóbbi meccsükön ugyanezt játszották el Lauvergne-el). De erre az egészre akkor sincs magyarázat. Nyilván nem egy ember miatt történt ez így, nyilván temérdek apró, de jelentős körülmény játszott közre. De elég legyen az elemezgetésből.

Lényeg a lényeg: az FMP kihasználta, hogy a bírók lenullázták az ellenfél legjobb játékosát, 70:77.
Aztán jött Bertans.
Ez a lett NagyNagyEmber előkotorta a sarokban szomorkodó gőzhengert, leporolta, berúgta és szabályosan leterítette az ellenfelet, két hárompontossal máris 76:77. Tepić egyenlített, majd Musli 80:78-ra változtatta az állást. Végre-végre valahára a számláló átlendült a Partizan oldalára... 20 másodperccel a vége előtt Lauvergne ellen kétszer is faultot követtek el. A francia mindkét esetben higgadtan értékesítette a büntetőt. Így lett a végeredmény óriási feltámadással és meneteléssel 86:82.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése