2014. június 3., kedd

Beharangozó - Mega Vizura - KK Partizan NIS holnap, továbbá Gogić listája

Holnap 20 órakor kezd a Partizan a Mega Vizura ellen a kosárlabda szuperliga utolsó fordulójában.
- A Mega Vizura jelenleg a tabella harmadik helyén áll. Komoly, tapasztalt játékosaik vannak, nem egy közülük válogatott is, egészen biztos vagyok benne, hogy nem akarnak megelégedni a harmadik hellyel - nyilatkozta Duško Vujošević. - Az ilyen csapatok a legveszélyesebb ellenfelek.

Update: a mérkőzést az ArenaSport 1 és az RTS 2 élőben közvetíti.

Dragan Gogić szövetségi elnök pedig kihegyezte a ceruzáját, előkotorta a kockás füzetet, nekiveselkedett és összeállította a Partizan-FMP mérkőzés büntetéseinek listáját.
Ennek értelmében Duško Vujošević összesen 506 000 dinárt köteles fizetni csak a tegnapi meccsért. Ebből 230 000 azért, mert beszólt a bíróknak, 276 000 meg technikai faultért.
Saša Pavlović sem kerülhette el a büntetést. 115 000 dinárt kell fizetnie azért, mert ő is beszólt a bíróknak, további 23 000 dinárt ér a technikai faultja. Davis Bertansra 23 000 dinárt sóztak technikai faultért.
Továbbá, miután a szurkolók "lágy és szilárd tárgyakat" dobáltak a parkettre, a Partizannak 322 000 dinárt kell csengetnie, szigorúan a szövetség kasszájába, nem pedig mindenféle árvízkárosultaknak.
Az FMP edzőjének, Milan Gurovićnak 149 500 dinárt kell fizetnie, amiért ki kellett őt zavarni a játéktérről. A tréner állítólag nem volt hajlandó bemenni az öltözőbe az incidens után, ez még pluszban feljebb srófolta a tarifáját. Állítólag egyébként emiatt nem jelent meg a meccset követő sajtótájékoztatón.
Duško Vujošević utólag azt nyilatkozta a Bogdanović-incidensről, hogy "[Bogdanović] nagyon feszült volt, ez vezetett a technikai faultjához. Továbbá a játékos legyen képes teljesen kizárni a közönséget a mérkőzés alatt, ő pedig ennek ellenére kommunikált a szurkolókkal, ezért küldtem be őt pár másodperccel a vége előtt az öltözőbe. (A fenti incidens után Bogdanović a kispadról kiintegetett az őket éltető szurkolóknak, a vezetőedző ezek után zavarta be őt az öltözőbe. - a blogger) Bogdanović egy nagyon tehetséges játékos, aki az érkezésem előtt fontossági sorrendben a 12-13. játékosa volt a Partizannak. Aztán a kemény munkának és a tehetségnek, meg a jelenlétemnek köszönhetően kihoztuk belőle a maximumot. Ezt nevezem én régi jó, poroszos módszernek."
- A bírókkal kapcsolatban, ők eleve úgy érkeznek a mérkőzések helyszínére, hogy utasításba kapják: a legkisebb hibáért is technikai faultot kell adni - fakadt ki később a vezetőedző. - Attól tartanak, hogy a teljes jövőjüket meghatározza az, ha a Partizan játékosaival nem bánnak elég kemény kézzel. Szerintük az lenne az ideális, ha a közönség meg se szólalna, a mérkőzéseken egy pisszenés sem hallatszana. Még az is felmerült, hogy a Partizan ne induljon az ABA-Ligában, hanem kizárólag a szerb szuperligában. Így? Ahol ilyen vezetőség és ilyen bíráskodás van? És ha pont tényleg miattuk kell hátat fordítanunk az ABA Ligának?... Annak beláthatatlan következményei lennének a Partizan számára, mind csapat szempontjából, mind a sport tekintetében.

Duško Vujošević fenti kifakadása általános nézőpont a Partizan szurkolóinak körében is, ráadásul egyáltalán nem újkeletű. Szerbián kívül élőknek, ill. azoknak, akik nincsenek tisztában az ottani helyzettel, nyilván nevetségesnek, ha nem éppen paranoiásnak hatnak a vezetőedző szavai. A helyzet viszont az, hogy a trénernek nagyon is igaza van. A játékvezetői elfogulatlanság hiánya már nem egy mérkőzést tett tönkre, nemcsak a kosárlabdapályán, hanem futball- és vízilabda-berkekben is. Emellett nemcsak a Partizant sújtja a játékvezetők és a szövetség korrupciója. A Jelen SuperLigából például idén tavasszal kis híján kilépett a Spartak, arra hivatkozva, hogy a temérdek bírói részrehajlás, a szövetségben uralkodó állapotok és a mindent átszövő korrupció miatt lehetetlen tiszta küzdelemmel bármit is elérni a bajnokságban. (Ez lehet, hogy megérne egy külön posztot.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése