2014. június 2., hétfő

Dragan Đurić nem indul újra az elnöki posztért

A mozzartsport.com készített egy interjút a Partizan elnökével, Dragan Đurić-tyal.

Đurić, illetve a teljes menedzsment rendkívül népszerűtlen a szurkolók között. Általános meggyőződés, hogy a csapat romló anyagi helyzete a vezetőség felelőtlen gazdálkodásának köszönhető - konkrétan sikkasztást emlegetnek -, a fiatal játékosok eladása miatt is általános a felzúdulás a drukkerek között. És ez csak a jéghegy csúcsa.

Az interjú teljes terjedelmében itt olvasható. Csak nagy vonalakban:
- Đurić bejelentette, hogy decemberig marad a Partizan elnöke, utána nem jelölteti újra magát, leköszön.
- Visszautasítja az összes vádat a csapat pénzügyi helyzetével kapcsolatban. Kijelenti, hogy egy huncut dinárt nem fektetett be a Partizanba, továbbá azt, hogy a játékoseladásokból az állítólagos 80 millió euró helyett 30 milló se folyt be.
- Az újságíró konkrétan rákérdez, hogy a kormányváltás óta volt-e bármilyen változás a futballban (nyílt titok, hogy Aleksandar Vučić kormányfő óriási CZ-szurkoló, továbbá az, hogy mindent be is vet, hogy a kis kedvencei legyenek az elsők). Đurić válasza: ő volt az, aki jött és kihúzta a Partizant a 18 millió eurós tartozáscunamiból.
- Tök vicces, amikor közli: hát igen, én vagyok a legjobb elnök, nemcsak Szerbia-szinten, de Jugoszlávia-szinten is.

Ja. Ratko Vujović meg forog a sírjában.

- A Vučić vs. Tadić/Dačić refrén jelleggel tér vissza az interjúban. A két utóbbi politikus nagy Partizan-szurkoló, csak egy fokkal diszkrétebben csinálják, mint a melldöngetve zvezduló miniszterelnök. Đurić burkoltan célozgat arra, hogy nem bánná, ha Tadić és Dačić legalább olyan vehemensen mutatná ki a csapat iránti elkötelezettségét, mint Vučić.
- Đurić tagadja a találgatásokat, mely szerint Dejan Bodiroga (egykori kosaras, a Zrenjanin, majd a Real Madrid és a Barcelona játékosa) lenne az utóda. Tagadja Žarko Zečević korábbi elnök visszatérését.

Žečević a valaha volt legellentmondásosabb elnöke a Partizannak. A kosarasból rendőrminiszterré lett egykori csapatvezető ellen a szurkolók többször is demonstrációval tiltakoztak. A vádak szerint Zečević, illetve a klub akkori főtitkára, Nenad Bjeković a klub vagyonából és átigazolási pénzekből sikkasztottak. További részletek itt.

- Felvetődött még a klub esetleges privatizációja is, de az égvilágon semmi konkrétum nem hangzott el, csak általánosságok.
- A játékoseladásokkal kapcsolatban kijelentette, hogy az olyan fiatal játékosok, mint Ninković és Andrija Živković, egészen biztosan maradnak, inkább a Brašanac- és Volkov-korú játékosokat adnák el. (Az újságíró itt kissé kesernyésen megjegyzi, hogy mindezt pont akkor jelenti ki, amikor Pantić eladása már tényként kezelendő.)

Volkovot eladni. Hát ez remek. Anno sikerült Ivan Ivanovot kiárusítani Svájcba. Obradovićot sikeresen kitúrta Trajković, neki viszont a viselkedése miatt rendesen kifelé mutat a szekere rúdja. Most meg úgy látszik, Volkov is átadólistára kerül. Szuper. És akkor, tessék mondani, hogy fog kinézni a védelem? Egyedül Stankovićra lehet számítani, mert Nemanja Petrović maradása is kétséges, legalábbis az alapján, amit a minap a sportal.rs megszellőztetett. 
Szóval, a remek és építő jellegű előrelátásért tapsvihar és virágeső. Lehetőleg cserepes.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése