2016. április 2., szombat

FK Partizan - Radnik Surdulica 3:2 (szuperliga, 28. forduló)

Ótvarszar meccs egy gyenge ellenféllel szemben.
A baj az, hogy ez a gyenge ellenfél egy egész félidőn keresztül vezetett ellenünk.

Nem tudom, hogy észrevette-e valaki, hogy az előző, 27. fordulóról nem írtam blogposztot. Nem is fogok. Egyrészt akkor a jégkorongcsapat fantasztikus bajnoki győzelmével voltam elfoglalva, másrészt a futballcsapat pont ugyanakkor játszott, mint a hokisok (ezt nem tudom, hogy sikerült így megszervezni...), és láttam ugyan a focimeccs utolsó kb. 25 percét, de még az is olyan csapnivaló volt, hogy később egyszerűen nem volt szívem visszanézni az összefoglalókat. Úgyhogy ez a meccs most kimarad, elnézést, ha nem kérek elnézést.

Nem tudom, hogy tudunk ilyen rettenetes színvonalat produkálni, de már hetek óta. Fáj nézni a mérkőzéseket. Lélektelen, pocsék, minden elképzelést nélkülöző játék, dögunalmas tilitoli, vakarózás, alibifutball. Ennél még a híresen szar magyar futball is jobb. Szégyen, de ezt kell mondanom.

A mérkőzés előtt kb. 10 perccel ennyien voltak a stadionban
(screenshot)

(kép: Twitter)

A hivatalos beszámoló szerint 3000-en voltak kinn a meccsen.
HOL??? MELYIK BOLYGÓN???

(screenshot/partizan.rs)

Ráadásul ez a szám azóta 5000-re emelkedett.

Ez milyen hallucinogén cucc? Megkaphatnám a díler számát? Ezt muszáj nekem is kipróbálnom...

Az első perceket egy rezesbanda dobta fel, akik a vendégszurkolói szektorban voltak. Egészen karneváli hangulatot csináltak. Fényévekkel érdekesebbek voltak, mint a mérkőzés.

(screenshot)

Már az elején megfordult a fejemben, hogy tán erről a meccsről se kéne blogposztot írni, mert mi a fenét lehet írni a semmiről?... Aztán mégis jegyzeteltem tovább. Egészen nyilvánvalóan mazochista vagyok.

A 4. perc hozta az első próbálkozásfélét, Bandalovski kapta a labdát Saša Ilićtől és ugrasztotta ki Bogosavacot, de a kapus közbevetette magát.
A 14. percben egy gyenge Brašanac-lövés után kontratámadásra indult a Radnik. Deletić jött fel a labdával a jobb oldalon és adta be Surakának. Šaranov az utolsó pillanatban vetette közbe magát.
A 19. percben egy szöglet után megint kontratámadást indított a Radnik. Óriási indítás érkezett a mélyből jobbról, először Deletić lőtt rá, de az ő lövését Šaranov még ki tudta védeni egy bravúrral. De itt a semmiből előbukkant Owusu és a földre dőlő Partizan-kapus mellett befejelte a labdát a hálóba. 0:1
A 21. percben Bogosavac passzolt ki balra Mihajlovićnak. Mihajlović beadta középre Stevanovićnak, ő meg is próbálkozott egy lövéssel, de a kapus szögletre tolta a labdát. A szögletrúgás után Mihajlovićhoz pattant a labda, ő egyből rá is lőtt, fölé.
Aztán körülményeskedtünk, tötyögtünk tovább. A szomorú az volt, hogy mi támadtunk többet, de semmit nem értünk vele az égvilágon. Egy egész félidőt úgy játszottunk, hogy nem volt elöl csatárunk.
De tartok attól, hogy csatárral is pont ilyen szarul játszottunk volna.

Valaki mondja már meg, miért édesgették vissza Fofanát a Humska utcába, ha csak kispadmelegítésre használják?...
(kép: partizan.rs)

Saša Ilićet fájt nézni. Függetlenül a második félidei teljesítményétől, egyre öregurasabban játszik. A Radnik védői úgy szerelték őt, hogy közben vicceket meséltek egymásnak. 

A 30. percben Jevtović kapott egy labdát középen. Jó 20 méterről rá is lőtt, a kapus nagyot védett.
A 33. percben egy szöglet után kétszer is kapura lőttünk, először Stevanović, aztán Saša Ilić, mind a kétszer a gólvonalon álló védő mentett. Utána már jött is az ellenfél egy villámgyors kontratámadásra. Deletić kapta a labdát Owusutól és egyből be is lőtte. 0:2
Az fájt nagyon, hogy míg a Radniknak voltak ezek a nagyon gyors kontratámadásai (a 45. percben újra sikerült felborzolniuk az idegeket, Marković jött fel tökegyedül, végül sikerült lekapcsolni), mi addig úgy tötyögtünk és szöszmötöltünk, mint egy megyei II-es öregfiúk-meccsen. A hátralévő időben a fent említett kontratámadáson kívül az égvilágon semmi nem történt. A hármas sípszó után a közönség füttykoncerttel fogadta a levonuló játékosokat, ordították, hogy "Pustite nas da igramo" (Hadd játsszunk már mi), utalva arra, hogy ennél még ők is jobb teljesítményt nyújtanának.
Aztán a játékosok az öltöző helyett a déli tribün felé kanyarodtak és csak annyit lehetett látni, hogy a szurkolókkal beszélgetnek. (Aztán az ArenaSport gyorsan elkapcsolta a képet és elkezdte nyomatni a félidő összefoglalóját.)

(kép: Twitter)

Azóta sem derült ki, hogy mit beszélgettek egymással, de nyilvánvalóan nem puszilgatták meg egymást jobbról-balról.

A második félidő elején Mihajlović fejelt kapura egy szöglet után, egy védő tisztázott. Egy perccel később Bogosavacot szerelte Suraka (a Partizan hátvédje túl sokáig tötyörészett, a ghánai simán odakocogott és ellopta tőle a labdát) és megindult a kapu felé. Végül Šaranov vetette közbe magát.
Az 51. percben Vlahović kapott egy passzt balról és fejelt rá egyből. Kapufa.
Aztán három perc elteltével már sikerült eltalálnia a kaput. Mihajlović ívelt be balról, Vlahović csak rábólintott. 1:2

Élete első Partizan-gólja


(képek: partizan.rs)

Pár perccel később Saša Ilić lőtt rá messziről, a kapus szögletre védett. A 64. percben Mihajlović lőtt rá messziről, telibe találta a jobb kapufát.
Majd a 65. percben Bandalovski passzolt Saša Ilićnek, a Kapitány pedig 16-ról kíméletlenül belőtte. 2:2


(képek: partizan.rs)

A 69. percben megint pillanatok alatt a kapunknál termett a Radnik, de most mi indítottunk egy kontratámadást Šaranov védése után. Mihajlović kapta a labdát, felvitte, beívelte, középen pedig Saša Ilić érkezett és bevágta. 3:2
A mérkőzés színvonala mit sem változott azok után sem, hogy 0:2-ről 3:2-re fordítottunk. Csapnivaló volt a játék, a Radnik látszólag beletörődött a vereségbe, a Partizan pedig ötlettelenül tologatta a labdát. A mérkőzés még nyomokban sem tartalmazott futballt. Alen Stevanović kihagyott egy helyzetet a 78. percben (hosszas töketlenkedés után fölérúgta), ezen kívül az égvilágon semmi említésre méltó nem történt. Mintha nem is egy nagy múltú csapat játszott volna a pályán, hanem a kisbürgüzdői Aranykalász MGTSZ traktorosaiból verbuvált csapat.

Nyertünk, meg minden, de a játékunk akkor is színvonaltalan
(kép: partizan.rs)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 5000 (???)
Vezette: Kis-Csepegi Róbert (partjelzők: Dejan Potočan, Dragan Peranović - tartalék játékvezető: Dragan Bogićević - gólbírók: Novak Simović, Nemanja Gajdobranski)

FK Partizan: Šaranov - Bandalovski, M. Stevanović, Jovanović, Bogosavac - Lukić (Vlahović, 46.), Jevtović (Kosović, 46.), Brašanac - A. Stevanović, S. Ilić (Birmančević, 90+1.), Mihajlović
Vezetőedző: Ivan Tomić

Radnik Surdulica: Ristić - Milovanović (Simonović, 46.), Vuković, Vučetić (Mutavdžić, 69.), Suraka (Stanković, 59.) - Gojković, Owusu, Pejčić, Putinčanin - Deletić, Marković
Vezetőedző: Miloš Veselinović

Gólszerzők: Vlahović (54.), S. Ilić (65., 69.), ill. Owusu (19.), Deletić (33.)
Sárga lap: Brašanac (74.), ill. Ristić (71.), Marković (76.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 78 pont
2. Partizan 48 pont
3. Čukarički 47 pont
4. Radnički Niš 45 pont
5. Borac 44 pont
6. FK Voždovac 40 pont
7. Vojvodina 40 pont
8. Surdulica 37 pont
9. Javor 35 pont
10. Mladost 32 pont
11. Metalac 31 pont
12. Novi Pazar 28 pont
13. OFK Beograd 27 pont
14. Rad 23 pont
15. Spartak Subotica 23 pont
16. Jagodina 22 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése