2016. április 24., vasárnap

FK Partizan - Čukarički 1:2 (szuperliga 32. forduló - rájátszás, 2. forduló)

A mérkőzést megelőző napokban egy rakás bizarr hír látott napvilágot. Először a Čukarički bejelentette, hogy ők igényt tartanának a Partizan balszélsőjére, Nemanja Mihajlovićra. A Partizan részéről erre öblös röhögés volt a válasz, még maga Mihajlović is azt nyilatkozta, hogy neki gyerekkori álma volt a Partizanban, játszani, dehogy akar ő bárhova máshova igazolni. Végül Ivica Iliev előállt a farbával és közölte: persze, hogyne, Mihajlović bármikor átigazolhat a Čukaričkihoz - amennyiben leszurkolnak érte 10 millió eurót.

Azért Iliev helyében én vigyáznék az ilyen kijelentésekkel. Nehogy aztán az legyen a vége, hogy a Čukarički egy szép napon bekopog a Humska utca 1-es szám alá, hátuk mögött valami Pini Zahavi-féle krőzussal, hogy aztán lehajítsanak az asztalra egy bőröndöt, hogy itt a tíz misi, vinnénk is a srácot, szevasztok.
Mihajlovićnak meg innen üzenem: tanulj a Živković-esetből, fiú. Itt a legkevésbé az érdekli a feleket, hogy te mit szeretnél.

Apropó, Živković. Ha a fenti eset nem borzolta volna eléggé a kedélyeket, valamelyik nap a Crvena Zvezda vezetőedzője, Miodrag Božović előállt és közölte, hogy milyen jó lenne már, ha a Zvezda leigazolná Andrija Živkovićot.

Erre épeszű ember már nem is mond semmit. Ha Partizan-szurkoló, akkor azért, ha Zvezda-szurkoló, akkor meg azért.

Aztán a pontot az i-re az tette fel, hogy meg nem nevezett források elárulták, kikre nem fog számítani Ivan Tomić a következő szezonban.

Bozsinov után biztos nem fogok sírni, Leković meg nem játszott annyit, hogy véleményt mondhassak róla. A többiek viszont hiányozni fognak.

Ezek után el lehet képzelni, milyen baromi jó hangulatban készült a csapat a Čukarički elleni meccsre.

Kezdés előtt 10 perccel


(képek: Twitter)

A kezdő sípszó után a Čukarički egyből támadni kezdett. Látszott, hogy nem viccelnek és a skalpunkat akarják. Már a 2. percben támadtak, Pavlović kapta a labdát, veszélyes helyzet volt, de a bíró lefújta, mert közben lerántotta Milenkovićot. Két perc múlva újra támadtak, jobbról érkezett a beadás, Šaranov megint lepkét fogott

ez nem igaz, muszáj ezt, hogy minden meccsen legalább egyszer kiejti a kezéből a labdát, miközben az ellenfél teljes létszámmal ott nyomul az ötösön?...

aztán másodszorra már sikerült megfognia. Nagyon nagy szerencsénk volt, hogy nem lett gól.
Az 5. percben Mihajlović bűvészkedett a labdával a bal oldalon, végül rálőtt, a kapus védett. Két perc múlva megint ő lőhetett rá, most Bozsinovtól kapta középről a passzt, rálőtt, centikkel ment mellé.
A 8. percben jobbról érkezett a Čukarički-támadás. Nikola Janković (ha jól láttam) adta be végül középre, onnan Jovanovićhoz került a bal oldalon. Jovanović rálőtt, éppenhogy mellé.
A 11. percben szabadrúgást kapott a Čukarički majdnem az alapvonalnál, a 16-os bal oldalától alig 1-2 méternyire. Érkezett a beívelés, Đurić fejjel levette, majd Branislav Jankovićnak küldte tovább. Ő meg két lépésről bevágta. 0:1

Bandalovski dühösen tárja szét a kezét, Šaranov összeomolva roskad a gólvonalra
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 16. percben megint Branislav Janković kapott nagy labdát. Felvágtatott a bal oldalon, Bandalovskival a nyomában. Rálőtt, a labda megpattant Šaranovban, szöglet lett a vége.
A 20. percben Bandalovski kapta a labdát a jobb oldalon. Megindult középre, majd szöktette Bozsinovot. Bozsinov rástartolt, kikerülte a kapust és éles szögből a kapuba lőtt. 1:1



(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 23. percben szögletet kaptunk. Érkezett a beívelés, majd nagy kavarodás támadt. A Partizan-játékosai mind kezezést reklamáltak, de a bíró továbbot intett.

A szuperliga saját összefoglalójából ezt a jelenetet szemérmesen kihagyták. A Youtube-on természetesen fent van, ide is teszem. Az ArenaSport lassítása egyértelműen mutatta a kezezést.


A hangulat mindenesetre nagyon feszült lett a pályán. Az iram közepes volt, viszont a Čukarički meglepően jól és ügyesen tartotta a labdát.
A 30. percben Milenković... nos, ezen nincs mit szépíteni. Milenković brutálisan letalpalta Bojićot, annyira, hogy a Čukarički játékosát le is kellett utána cserélni. A játékvezető pedig egy piros lappal lezavarta Milenkovićot a pályáról.

Erről is van külön videó, mert a hivatalos összefoglalóból ez is hiányzik.


A bíró felmutatja a piros lapot Milenkovićnak...

...a Partizan játékosai dühösen reklamálnak, majdnem dulakodásig fajult a dolog
(képek: hotsport.rs)

A 33. percben Mihajlović robogott fel a bal oldalon. Nagyot szólózott, cselezett egy sort majd rálőtt, szöglet lett belőle.
A 38. percben Nikola Janković gyalulta le Evertont, a bíró némi tűnődés után neki is felmutatta a piros lapot.
Erről is van videó:


A hátralévő időben már csak egy akcióra futotta. Bogosavac szerezte meg a labdát a bal oldalon, éles szögből rálőtt, a kapus elkapta.
A mérkőzés alatt a Sírásók végig énekeltek és lángba borították a déli szektort. Néha sokkal jobb volt őket nézni, mint a sokszor nyögvenyelős meccset.


A második félidőben is egyből támadással indított a Čukarički. Balról érkezett a beívelés, Pavlović ráfejelt, fölé. Egy perccel később már Kosović passzolt Evertonnak. A brazil jobb oldalról rálőtt, fölé.
A 49. percben szabadrúgást kaptunk a 16-os vonal bal oldalán. Mihajlović lepasszolta Bogosavacnak, a kis hátvéd rálőtt, fölé.
Az 53. percben Stevanović passzolt Mihajlovićnak középre. Ő egyből rá is lőtt kb. 16 méterről, pár centivel ment fölé. Az 59. percben Saša Jovanović lőtt rá messziről, fölé.
A 65. percben Bozsinov kapott nagy labdát. Némi kavarodás után rá is lőtte balról, éppenhogy mellé. Egy perc múlva Matić küldött egy lapos, gyenge lövést a kapunkra, jócskán mellé. Rá egy percre megint próbálkoztak, azt már Šaranov leszedte.
A 68. percben Bogosavac próbálkozott ismét. Mihajlović indult meg felfelél, de őt szerelték, Bogosavac viszont lecsapott az elcsorgó labdára. A lövése mellément (lapos is volt, gyenge is volt).
A 70. percben szabadrúgást kaptunk a bal oldalon, kb. 25 méterre a kaputól. Mihajlović a sorfalba lőtt, de a labda Marko Jovanovićhoz került. Ő rá is lőtt, fölé.
A 76. percben Pavlović birkózott két Partizan-védővel, majd nagyot esett a 16-oson belül. A bíró nem fújt itt sem 11-est.

Azt muszáj megemlíteni, hogy Pavlović egy hatalmas oxforddal szöktette saját magát. Minden elismerésem, ilyet még nem láttam. 

A 79. percben Brašanac passzolt Golubovićnak a jobb oldalon. Ő beívelte, a védők szögletre fejelték a labdát. A szöglet után újra Golubovićnál volt a labda. Ő megint beívelte középre, ott viszont Lukić rúgott luftot.
Az itt következő percekben folyamatosan igyekeztünk támadni, de az összes próbálkozásunkat blokkolták a védők. Végül a 85. percben balról érkezett beadás, amit ha jól láttam, Vlahović próbált meg ráfejelni, elég sikertelenül. A labda Lukić elé pattant, ő sem járt több sikerrel.
A 90. percben szögletet kaptunk. Bandalovski fejelt rá, de a kapus kivédte. Már indult is kontrára a Čukarički. Knežević száguldott fel a jobb oldalon és küldött hatalmas passzt Pavlovićnak. Pavlović pedig köszönte szépen és irgalmatlanul bevágta. 1:2

Vert sereg mérkőzés után
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Hivatalos összefoglaló (gondosan cenzúrázva):


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 3000
Vezette: Nenad Đokić (partjelzők: Nemanja Petrović, Marko Dimitrijević - tartalék játékvezető: Slobodan Pavlović - gólbírók: Petar Piper, Zoran Široki)

FK Partizan: Šaranov - Bandalovski, Milenković, M. Jovanović, Bogosavac - Brašanac, Everton, Kosović (Lukić, 78.) - A. Stevanović (Golubović, 71.), Bozsinov (Vlahović, 71.), Mihajlović
Vezetőedző: Ivan Tomić

Čukarički: N. Stevanović - Stojković, Ostojić, Đurić, Živković - Srnić, B. Janković (Knežević, 86.) - Bojić (Matić, 29.), N. Janković, S. Jovanović (Radonjić, 83.) - Pavlović
Vezetőedző: Milan Lešnjak

Gólszerzők: Bozsinov (20.), ill. B. Janković (11.), Pavlović (90.)
Sárga lap: Đurić (42.), Srnić (61.)
Kiállítva: M. Jovanović (30.), ill. N. Janković (38.)

A rájátszás jelenlegi állása:
1. CZ 42 pont*
2. Čukarički 33 pont
3. Partizan 28 pont
4. Vojvodina 26 pont
5. Radnički Niš 26 pont
6. Surdulica 25 pont
7. Borac 23 pont*
8. FK Voždovac 20 pont

*A Borac - Crvena Zvezda mérkőzést elhalasztották

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése