2016. április 10., vasárnap

FK Partizan - Mladost Lućani 4:0 (szuperliga, 30. forduló)

Ez volt az a mérkőzés, amikor nagyon komolyan feltettem magamnak a kérdést, hogy miért csinálom ezt. Hogy miért kínzom magam csapnivaló, förtelmes futballmeccsek bámulásával, ahol az ötlettelen tilitolin kívül az égvilágon semmi sem történik. Hogy miért nézek nagyképű, arcoskodó, tehetségtelen majmokat meg mafla kis kezdőket, holott nézhetnék százszor, ezerszer színvonalasabb mérkőzéseket, profi játékosokkal, profi edzőkkel. És főleg, miért húzom fel magam minden egyes alkalommal a pocsék színvonalon meg a totálisan amatőr hozzáálláson játékosoktól, vezetőktől egyaránt, amikor csak körül kell néznem és számtalan futballmeccset találnék, ami az égvilágon semmi másról nem szól, mint a nézőkről, a szurkolókról, meg arról, hogy mindenki jól érezze magát.

Nagyon erősen fontolgatom azt, hogy ez lesz egy darabig az utolsó futballal kapcsolatos blogposztom. Elegem van ebből az amatőrizmusból, és nem vagyok hajlandó írni róla, amíg ilyen hulladék a színvonal. Nem vagyok hajlandó semmilyen formában a (nick)nevemet adni hozzá, és nem vagyok hajlandó több energiát fektetni bele, mint amennyit megérdemel.

A mérkőzéseket továbbra is nézni fogom, csak nem írok róluk. 

Már a mérkőzés legelején olyan volt a csapat, mint tizenegy lajhár. Rettenetes körülményeskedés, tökölődés folyt, már itt eszembe jutott, hogy talán át kellene váltani egy másik stream linkre, ahol épp egy Bundesliga-rangadó ment.

Azoknak, akik itt elkezdenének hisztizni: Partizan-szurkoló vagyok és a Partizan mindenekfelett, de annyira perverz nem vagyok, hogy direkt kínozzam magam.

Aztán az 5. percben csoda történt.
Šatara buktatta Mihajlovićot a 16-oson belül, a bíró pedig egyből a 11-es pontra mutatott.

(kép: partizan.rs)

Bozsinov állt a labda mögé, nyilván azért hagyták, hogy végre-valahára rúghasson gólt és ünnepelhesse magát az Instagramon.
Belőtte. 1:0

(kép: partizan.rs)

Az iramon, neadjisten a színvonalon viszont semmit nem dobott.
Szokás szerint.
A 7. percben szabadrúgást kapott a Mladost, kb. 25 méterre a kapunktól. Ha jó láttam, Gavrić volt az, aki ellőtte, Šaranov védett.
A 13. percben Everton kapott egy passzt a jobb oldalon Gogouától. Felfutott, kapura is lőtt, centikkel ment mellé. Egy perc múlva egy Mladost-támadás után mentünk kontrára. Everton próbálkozott megint, de szerelték, aztán mentünk volna tovább, de Bozsinov (szokása szerint) bent ragadt lesen.
Aztán történt egy incidens. (Talán itt, talán az első félidő valamelyik másik szakaszán.)
A nyugati szektorban a szurkolók rátámadtak a VIP-páholyban pöffeszkedő helyet foglaló vezetőségre. De szó szerint. Egyszer csak felpattantak a helyükről és tojászáport zúdítottak rájuk, miközben természetesen zúgott az "Uprava napolje".





(képek: Twitter)

Nem mondom, hogy nem érdemelték meg.
Van ám videó is. (Érdemes hallgatni, még annak is, aki nem tud szerbül, hogy micsoda hujjogás meg üdvrivalgás fogadja a záp záport a szurkolók részéről.)


Eskü, ez volt a mérkőzés fénypontja.
Egyébként az égvilágon semmi nem volt. Támadtunk, többet birtokoltuk a labdát, de egyetlen épkézláb támadást nem tudtunk felépíteni. Nagyon lassú volt az iram, eskü, mind a két csapat a háta közepére kívánhatta már ezt a meccset.
A 21. percben egy Partizan-szöglet után fejelt valaki mellé. A 27. percben Gogoua küldött egy fájdalmasan pontantlan passzt előre, valószínűleg Kosovićnak szánta, de a kapus erőfeszítés nélkül elkapta.
A 29. percben Everton kapta a labdát és indult meg felfelé. Odébbpöccintette Bozsinovnak, ő Mihajlovićnak továbbította. Mihajlović kapura tört, a kapus közbevetette magát.
A 31. percben volt a Mladostnak egy nagyon gyenge próbálkozása, Jovanović produkált valami kapuralövés-féleséget, de elhalt Šaranov kezében. Egy perc múlva Bozsinovnál volt a labda és ment fel a Mladost kapuja felé. Utána Mihajlović vihette tovább, vitte is, rá is lőtt, a kapusban elakadt a lövés, szögletre ment.
A 36. percben akár gól is lehetett volna a Mladostnak, de Milosavljević a lövés előtt kézzel ért a labdához, a bíró érvénytelenítette a találatot.
A 42. percben Kosović küldött egy rémesen gyenge lövést a kapu felé, fölé is ment rendesen.
Aztán a 45. percben Everton vitte fel a labdát a jobb oldalon és tálalta be középre aranytálcán, szmokingban, csokornyakkendőben Bozsinovnak. A bolgárnak csak be kellett sétálnia vele a kapuba. 2:0

Gólt rúgott!!! Emberek, csoda történt!!!! Igaz, hogy ziccerből, de legalább ott van a neve kétszer is a gólszerzők között!!! Mekkora faszagyerek!!!
(kép: partizan.rs)

A második félidőben, a 48. percben egy kisszöglet után Bogosavachoz került a labda. Beívelte középre, de nem tudni, mit akarhatott vele, mi volt a szándéka, mert kapura lövésnek iszonyat gyenge volt, passznak meg baromi pontatlan. Végül a kapusé lett.
Az 54. percben Bogosavac szerelte a Mladost egyik védőjét és passzolt előre Mihajlovićhoz. Mihajlović megindult, kapura lőtt, a kapus hatalmasat védett.
Egy perccel később megjelent a pálya szélén Miroslav Vulićević és játékra jelentkezett. Hosszú kihagyás után most tért vissza.

Épp ideje volt
(kép: partizan.rs)

Az 57. percben megint nagyot védett a Mladost kapusa, most Bozsinov elől.
Szinte egyből Bogosavac vitte fel a labdát a bal oldalon és küldte be középre. Ott Bozsinov továbbpasszolta

továbbpasszolásban nagyon jó Bozsinov, de akkor mi a túróért játszik csatárt?

Saša Ilićnek. Saša Ilić egy kicsit igazgatta a labdát, majd az egymásra boruló, egymást zavaró védők között a kapuba lőtte a labdát. 3:0

(kép: partizan.rs)

A következő akció a 74. percben jött, akkor viszont egy újabb gól formájában. Everton loholt fel újra a labdával, majd kiadta bal oldalra, onnan érkezett vissza középre a beívelés. Vlahovićhoz került a labda, ő Saša Ilićnek pöccintett, a Kapitány pedig 16-ról higgadtan a kapuba lőtte. 4:0

(kép: partizan.rs)

A Mladost a 78. percben próbálkozott valami támadásfélével, de Šaranovnak az égvilágon semmi gondot nem okozott.
A meccs vége már fizikai fájdalom volt. Semmi, tényleg semmi nem történt a pályán, csak dögunalmas tilitoli.

Eskü, ha nem lennék Partizan-szurkoló, már rég bundát kiáltanék. Botrányosan szar meccseken nyerünk több góllal. Nem tudom elhinni, hogy a Mladost (meg az összes többi korábbi ellenfél) nem képes nekünk rontani üvöltve, fogcsattogtatva, miközben látják, hogy mennyit szerencsétlenkedünk. Őszintén, senki nem vette észre, hogy az ellenfeleink gyakorlatilag hagyják, hogy megnyerjük a mérkőzéseket?...
És még valami: jövő héten örökrangadó, immár a rájátszás első fordulójában. Senki ne próbálja meg nekem bemesélni, hogy ez a vakarózás meg töketlenkedés elég lesz a Crvena Zvezda ellen. Vagy kurvára felszívjuk magunkat, vagy állati pofára esés lesz a vége, mert azok a csávók minimum a skalpunkat akarják.

A 87. percben már az is eseménynek számított, hogy a Mladost kapusát rövid ideig ápolni kellett.
A vendégeknek még két próbálkozása volt, először a 88. percben egy 30 méteres szabadrúgást küldtek az égbe, majd a 90. percben volt egy említésre alig méltó helyzetük. Aztán 3 perc hosszabbítás után a bíró véget vetett a szenvedéseinknek.



(képek: partizan.rs)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 3000
Vezette: Aleksandar Vasić (partjelzők: Vladimir Čađenović, Olajos-Nagy Matija - tartalék játékvezető: Dragan Bogićević - gólbírók: Novica Anđelovski, Igor Stojilković)

FK Partizan: Šaranov - Bandalovski (Vulićević, 55.), Milenković, Gogoua, Bogosavac - Kosović, Everton, Saša Ilić - Mihajlović, M. Golubović (Lukić, 70.)  - Bozsinov (Vlahović, 69.)
Vezetőedző: Ivan Tomić

Mladost Lućani: Krznarić - Šatara, Živanović, Rakočević, Saničanin - Luković, Protić (Vajan, 56.) - Gavrić, Milosavljević (Lepović, 62.), Jovanović - Čečarić (S. Golubović, 86.)
Vezetőedző: Nenad Milovanović

Gólszerzők: Bozsinov (5. - 11-es, 45.), Saša Ilić (57., 74.)
Sárga lap: -

A bajnokság alapszakaszának a végeredménye:
1. CZ 82 pont
2. Partizan 54 pont
3. Čukarički 53 pont
4. Borac 46 pont
5. Vojvodina 46 pont
6. Radnički Niš 45 pont
7. FK Voždovac 40 pont
8. Surdulica 38 pont
9. Javor 35 pont
10. Metalac 35 pont
11. Mladost 33 pont
12. Novi Pazar 31 pont
13. OFK Beograd 28 pont
14. Spartak Subotica 26 pont
15. Jagodina 26 pont
16. Rad 26 pont

Az ún. felsőházba az első 8 helyezett jutott be, ahol - a bajnokság alapszakaszához hasonlóan - körmérkőzéses rendszerben fognak játszani és az első helyezett nyeri meg a bajnoki címet. A 9-16. helyezett, az ún. alsóház hasonlóképpen fog játszani, ők a kiesés ellen küzdenek. A mérkőzések a jövő héten kezdődnek, ahogy említettem korábban, egyből örökrangadóval. A mérkőzés szombaton lesz 18 órától, az ArenaSport 1 már 17 órakor elkezdi a felvezetést.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése