2016. április 16., szombat

OK Partizan - Crvena Zvezda 3:2 (play-off, elődöntő, 4. mérkőzés)

Aztakúúúúúúúúúúúúúúúrva, micsoda mérkőzés volt.

Kapja be az összes tévécsatorna, amiért nem közvetített egyikük sem.

Gigászok csatája. Két megvadult elefántcsorda esett egymásnak és küzdött az utolsó leheletéig.
Kétszer is a sírból hoztuk vissza ezt a mérkőzést. Kétszer is meccslabda volt a Zvezdának a legvégén. Mind a kétszer fordítottunk.
Ezt a mérkőzést egyszerűen nem tudtuk elveszíteni.
Pedig a meccs alatt többször is úgy tűnt, hogy itt maximum emelt fővel tudunk meghalni, mert itt aztán nem terem nekünk babér.
És mégis.
Az első szettet elvitte a Zvezda. Küzdöttünk becsülettel, vezettünk is (21:20), de végül a Zvezda kicsikarta a győzelmet. Igaz, nem adtuk olcsón a bőrünket. 24:26 lett a vége.
A második szettre egészen egyszerűen nincsenek szavak. A második szett tükrözte valószínűleg az egész mérkőzést, sőt, talán a Partizan egész eddig idényét.
A második szettben rémesen elhúzott a Zvezda. 8:12, 10:16, 15:21. Átlagszurkoló ilyenkor már rég bokrozza a kötelet, hogy gyorsan, de biztosan véget vessen a szenvedéseinek.
És a Partizan produkált egy hihetetlen feltámadást.
19:21.
Kostić valami brutálisat alakított. Ahhoz képest, hogy nemrég még sóhajtoztam vele kapcsolatban, Ivan Kostić most egészen egyszerűen feltörölte a Zvezdával a Vizura sportcsarnok padlóját. 8 ászt (!!!) ütött a mérkőzés folyamán. Úgyhogy most felemeled magad és vigyázzállásban tisztelegsz a Kapitánynak.

(kép: mondo.rs)

És nem volt megállás. 15:21-ről 26:24-re fordítani nemcsak simán világklasszis megoldás, hanem olyan, amit még évek múlva is emlegetni fognak.
Jött a harmadik szett.
A Zvezda itt is vezetett. Nem sokkal, éppen hogy 1-2 ponttal. Egy szakaszon ilyen pingpong-meccs alakult ki, egy pont ide, egyenlítés, egy pont oda. Egy ideig aztán úgy nézett ki, hogy a Zvezda bírja jobban szusszal. (14:16)
Nekünk viszont volt egy Bušánk, egy Pantićunk meg egy Veličkovićunk.
Meg hatalmas nagy szíve az egész csapatnak.
A három fiatal összefogott és lemosták a Zvezdát. 14:16-ról fordítottak 21:20-ra. A Zvezda nem hagyta magát, állandóan kiegyenlítettek, jöttek utánunk, legfeljebb egy ponttal maradtak le. Úgy kellett volna nekik ez a szettgyőzelem, mint egy falat kenyér, de nem sikerült. Hatalmas küzdelem után megnyertük ezt is 26:24-re.
A negyedik szettre kicsit elfogyhatott a Partizan levegője, mert a Zvezda 20:25-re nyert. Nem tettük meg nekik azt a szívességet, hogy könnyedén győzzenek ellenünk, szorongattuk őket rendesen, de a hajrára valahogy összeszedték magukat és kiszenvedték az egyenlítést. 2:2, jöhetett a tie-break.
Na az volt valami eszméletlen nagy dráma.
Vezettünk. Aztán a Zvezda kiegyenlített, kb. 6:6 magasságában. Nem baj, visszavettük a vezetést, magabiztosan, két ponttal (10:8).
A Zvezda viszont feljött, kiegyenlített és át is vette a vezetést (11:12). Nem tudni, milyen erőtartalékaik voltak, de mindenáron nyerni akartak, mert ha ezt a meccset elviszik, már mehetnek is a döntőbe.
Egy darabig úgy is tűnt, hogy sikerülni fog nekik. 11:14-re vezettek. A következő adogatás már a meccslabdát jelentette nekik.
ÉS A PARTIZAN INNEN IS FORDÍTANI TUDOTT!!!
Nem igaz. Többször is meg akartam halni, ahogy a live score oldalt néztem. Lassan, pontról pontra jöttünk fel. Emberfelettit produkált a csapat. Kiegyenlítettünk. Sőt, átvettük a vezetést 15:14-re. A Zvezda kiegyenlített, mi újra átvettük a vezetést. Átlagszurkolóról már szakadt a víz. 16:16, ilyen nincs. GYERÜNK, SRÁCOK, AZ ISTENÉRT!!!!
17:16.
Elsápadás, elfehéredő ujjak, ahogy ökölbe szorul a kéz. Gyerünk, fiúk... Gyerünk!...
18:16!!!!
MEGNYERTÜK!!!
Te szentséges atyaúristen. Megnyertük. Parádés játékkal, szívünket-lelkünket a sportcsarnok parkettjére téve. Teljes mértékben megérdemelt győzelem.
Folytatás hétfőn, 18-án, 18 órától. Már csak ezt az utolsó meccset kell megnyerni és bekerülünk a döntőbe.

Dr. Dimitrije Pantić rendel 0:1-től 3:2-ig
(kép: mozzartsport.com)

Fogadók gyöngyei: Kostić, Lopar és Veličković (a háttérben Buša és Pantić)
(kép: zurnal.rs)

OK Partizan: Buša (26 - 1 ász), Pantić (16 - 4 ász), Nedeljković Žugić, Lopar (10 - 1 ász), Kostić (11 - 8 ász), Rajković (libero), Jokanović, Veličković (15), Polomac (7), Popović, Perišić
Vezetőedző: Vladimir Vasović

Crvena Zvezda: Okolić (12), Jevtić (libero), Đurđević, Skrbić, Gmitrović (13), Milutinović (6), Jakovljević (19 - 1 ász), Stojsavljević (16), Munćan (2), Blagojević (7), Veljović, Buculjević (4 - 2 ász)
Vezetőedző: Dragan Kobiljski

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése