2016. április 20., szerda

Spartak Subotica - FK Partizan 0:3 (Szerb Kupa, elődöntő, visszavágó)

Megnyertük. Magát a mérkőzést biztos nem tesszük ki az ablakba, de megnyertük és bejutottunk a döntőbe.

A mérkőzés első 20 perce alatt egy tetszhalott stream linkbe próbáltam életet lehelni, eléggé sikertelenül. Utána sikerült egy normálisan működőt találnom. Amiről lemaradtam, azt most igyekszem rekonstruálni a hivatalos beszámoló alapján.

Sokat nem tököltünk. Már a második percben Bandalovski és Stevanović kényszerítőztek a Spartak 16-osánál, majd Bandalovski beküldte a labdát középre. Ott Mihajlović köszönte szépen és egyből belőtte pár lépésről a kapuba. 0:1

Bandalovski passzol, Mihajlović már várja...

...aztán már lehet is ünnepelni



A 8. percben megint Mihajlović próbálkozott, de most a védők lekapcsolták. A 14. percben a Spartak egy kontratámadásra jött fel a 16-osunkhoz. Mrkelánál volt a labda, rá is lőtt, mellé. Aztán a 18. percben szabadrúgást kaptak a hazaiak, jó 20 méterre a kapunktól. Megint Mrkela próbálkozott, most Brašanac vetette magát közbe.
A 25. percben Bandalovski futott fel középen. Jočić lerúgta, a bíró sípolt, szabadrúgás a Partizannak.

Valaki elárulná, hogy itt miért kapott Bandalovski sárgát?

Mihajlović állt a labda mögé, be is ívelte középre, de Farkas kirúgta. A labda továbbra is nálunk volt, Stevanović passzolt Gogouának, de a Partizan játékosa valamiért érthetetlen módon hátrafelé kezdett mozogni a labdával a támadás kellős közepén.
A 28. percben támadott a Spartak. Milošević jött fel a bal oldalon a labdával, Bandalovskival birkózott, majd a szabadkai játékos nagyot nyekkent a 16-oson belül. A bíró nem fújt, mehettünk tovább. A 33. percben megint támadott a Spartak, most a jobb oldalon. Milić (vagy Šljivić, nem láttam tisztán a mezszámát) egy hatalmas nagy indítást kapott hátulról. Megindult felfelé, Šaranov kiugrott és az útjába vetette magát.

A korábbi bajnoki mérkőzésekhez képest ez most egy kifejezetten gyors, harcos meccs volt. Nem mondom, hogy jó meccs volt, mert tele volt irtózatos pontatlanságokkal meg óvodás hibákkal, de itt már legalább futottak a játékosok, voltak szerelések, birkózások, volt küzdelem, szóval ez most mindenképpen pozitív fordulat volt.

A 40. percben Mrkela ívelt be balról, de a védőink kifejelték. Kontratámadásra indultunk, de az meg elhalt. Egy perccel később újra támadott a Spartak, megint közbeléptek a védők, megint indultunk kontratámadásra, de Stevanovićot blokkolták. Aztán a 44. percben Kosović ívelte be a labdát, de Brašanac elől tisztáztak a Spartak védői.

A második félidőre Tomić vezetőedző ilyen cserejátékos-megkülönböztető mellényben jött ki. Én eskü nem bántam volna, ha becseréli magát. 


A félidő elején a Spartak nekünk esett és elkezdett vehemensen támadni. A 47. percben Milić lőtt rá vagy 20 méterről, fölé.
Folytatódott az első félidőben megkezdett gyors iram, de egyre inkább ilyen "sok hűhó semmiért"-jellege kezdett lenni. Rengeteg volt a hiba, összevissza kapkodott mindkét csapat és mintha egyiküknek sem lett volna túl sok elképzelése.

Közbevetőleg jegyzem meg: Saša Ilić (még mindig) úgy tudja tartani a labdát, mint egy igazi vérprofi. A körülötte lévő gyerekek mind tanulhatnának tőle. Az 50. perc környékén szabályosan körhintába ültette a Spartak egyik játékosát, hogy az csak pislogott.

Az 54. perc hozott valami Spartak-próbálkozást. Balról jött egy gyenge lövés, de elkerülte a kaput.

Közben meg (legalább) látványosan csinálták a pályán a nagy semmit.

Az 59. percben Stevanović lőtt rá vagy 20 méterről hirtelen, a kapus nagyot védett.

Ordas labdaeladások és labdavesztések, rémes passzok, luftrúgások - nagyjából ez jellemezte ezt a szakaszt.

A 65. percben egy nagyon nagy helyzetet hagyott ki a Spartak. A Partizan-védők elaludtak, a labda ide-oda pattogott, végül Jovanović fejelt bele egy rémeset, utána Šaranovról is lepattant. Nagyon nagy szerencsénk volt, hogy végül nem lett gól.
A 69. percben Tomić küldőtt előre egy indítást a félpályáról Stefan Ilićnek. Ilić rástartolt, Bandalovski ott lihegett a nyakán, a Spartak játékosa végül rálőtt, Šaranov nagyot védett. A 72. percben újra Šaranov prezentált egy nagy védést - a Partizan védelme megint nem működött, Novaković ezt ki is használta, rálőtt, a Partizan kapusa védett.
A következő pár percben volt néhány próbálkozásunk, főleg Mihajlović igyekezett a kapu elé cselezni magát, de a védők minden alkalommal blokkolták a próbálkozásainkat. Aztán a mérkőzés irama egyre jobban lelassult, a hibák, labdaeladások viszont egyre sűrűbbek lettek. Ráadásul a 80. percben a bíró felmutatta Mudrinskinak a piros lapot (második sárga lap után).
A 84. percben Mihajlović cselezett a jobb oldalon, majd beívelt középre, ahol Vlahović érkezett. A fiatal csatár rábólintott, a labda a hálóba hullott. 0:2




A meccs itt végképp leült. A Spartak beletörődni látszott a vereségbe, de a kegyelemdöfés még hátravolt.
90. perc, Mihajlović érkezett a labdával a bal oldalon. Beküldte középre Stevanovićnak, ő pedig továbbította a túloldalra Bandalovskinak. A bolgár rálőtt, a lövés végigpattogott a gyepen, elgurult a vetődő kapus mellett, nekivágódott a bal kapufának és onnan a hálóba esett. 0:3



A május 11-i döntőben a Javorral fogunk játszani.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Városi stadion, Subotica
Nézőszám: 3000
Vezette: Bojan Nikolić (partjelzők: Vladimir Jovanović, Nenad Kurčubić - tartalék játékvezető: Srđan Minić - gólbírók: Dejan Dimitrijević, Petar Piper)

Spartak Subotica: Mirković, Jočić, Kovačević, Mrkela (Torbica, 46.), Milošević, Milić (Novaković, 63.), Šljivić (Makarić, 77.), Stefan Ilić, Farkas, Mudrinski, Tomić
Vezetőedző: Andrej Csernyiszov

FK Partizan: Šaranov, Bandalovski, Jovanović, Gogoua (M. Stevanović, 46.), Bogosavac, Brašanac, Kosović, Saša Ilić (Lukić, 89.), Mihajlović, A. Stevanović, Bozsinov (Vlahović, 63.)
Vezetőedző: Ivan Tomić

Gólszerzők: Mihajlović (2), Vlahović (84.), Bandalovski (90.)
Sárga lap: Mudrinski (45.), Torbica (70.), ill. Bandalovski (25.)
Kiállítva: Mudrinski (80. - második sárga lap)

(képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése