2016. április 8., péntek

Crvena Zvezda - OK Partizan 3:1 (rájátszás, elődöntő, 1. mérkőzés)

Szentségit.



Pedig annyira jól kezdődött. Az első szett olyan volt, mint egy álom. De tényleg. Az elején egy 2:1-et leszámítva végig vezettünk. Feltöröltük velük a sportcsarnok padlóját. Boris Buša emberfelettit alakított. Ha kellett, akkor blokkolt, ha kellett, akkor ászt ütött, szervált, földön csúszott, vitte a hátán a csapatot, a túloldal meg legfeljebb akkor szerzett pontot, ha mi elszúrtunk egy-egy szervát. Nem volt soha túl nagy a különbség, legfeljebb 2-3 pont, de az épp elég volt. A legvégén, 20:23-nál a Zvezda időt kért, lehetett hallani, ahogy az edző lassan, tagoltan ordítja az arcukba, hogy "Koncentracija!!! Kon-cent-ra-ci-ja!!!!". Ezek után elvittük a szettet 20:25-re.
Trolololololol.

Pantić szervál

Forgás 5:8-nál

Buša készülődik szervához

A dicsőséges pillanat, amikor 20:24-nél a Partizan úgy lecsapta a labdát, hogy az a palánk mögé repült

A második szett már egyáltalán nem volt vicces. Elkövettük az összes létező hibát, a Zvezda meg kihasználta. Mintha felcserélődtek volna a szerepek az első szettből.

Kostić-tyal amúgy mi volt? Tudja valaki? Egész végig totál indiszponáltan játszott.

Az elején még néha-néha kiegyenlítettünk (6:6, 8:8) egy-egy pillanatra átvettük a vezetést, aztán ez 9:10 után elmúlt. Kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést és végig tartották. Itt sem volt nagy a különbség, max. 2 pont, a vége felé viszont elhúztak olykor 5 pontra is (24:19) - ez a szakasz különösen súlyos volt, a Zvezda már szettlabdára készült, amikor Lopar egy troll mozdulattal bevitt egy pontot (24:20), utána sikerült még egyet szereznünk (24:21). De aztán minden hiába volt, megnyerték a szettet 25:21-re és kiegyenlítettek.

Sikerült pontot szerezni

Időkérés valamikor a szett közepe táján, Buša törölgeti a homlokát

Kostić készül szerválni

A harmadik szettben bedobta magát a köztudatba a játékvezető. Először 5:3-nál volt egy megkérdőjelezhető ítélete. A labda a földre pattant a Partiza térfelén kívül, a bíró kategorikusan kijelentette, hogy előtte hozzáért valaki közülünk. Őszinte leszek: az RTS 2 lassításán nekem egyáltalán nem tűnt úgy, hogy bárki is hozzáért volna a labdához a Partizanból. Oké, egy bizonyos szögből nézve, erősen hunyorítva valóban úgy látszódhat, hogy valaki ujjbeggyel hozzáért.
A bíró nyilván erősen hunyorított. 6:3
7:5-nél megint kitört a balhé, de most a Zvezda reklamált, szintén valami hasonló helyzetet. 8:5 helyett 7:6 lett az állás. Valaki a hazaiak közül a bíróval szövegelt, közben a játékosok is összekaptak a háló két oldalán.


De annyira, hogy a bíró végül - ki tudja, miért - Kostićnak sárga lapot adott.
Aztán folytatódott a játék. Szorongattuk keményen a Zvezdát, egy szakaszon itt is átvettük a vezetést (13:15). Ők visszavették (17:16), de egészen a végéig ott voltunk a nyomukban, mindig csak 1-1 pontnyira lemaradva. A legvégén sikerült csak meglépniük (23:20), de még ott is Veličković próbálta tartani a tempót (24:22). Végül nyertek 25:22-re.

Bojan Rajković, a liberók liberója

A negyedik szett remekül indult. Elhúztunk 3:6-ra. A Zvezda lassan följött 8:9-re, de itt már a bíró is rendesen segített nekik. (Valahogy mindig hozzáért a Partizanból valaki a labdához, amikor az a mi térfelünkön kívülre esett...) Még így is tartottuk magunkat (9:10), de a bíró nem hagyta annyiban. Folyamatosan ellenünk ítélt, ennek köszönhetően a Zvezda átvette a vezetést (12:11). Kostić reklamált (pedig volt már egy sárga lapja), de a bíró rá se hederített.
15:15-ig tartottuk magunkat, ott mintha elpattant volna valami a csapatban. Hibát hibára halmoztunk, a Zvezda pedig csinált egy 7 pontos sorozatot (22:15). Itt még szereztünk egyetlenegy pontot, de ennyire futotta az erőnkből. 25:16 lett a szett vége, a Zvezda megnyerte ezt a mérkőzést 3:1-re. Folytatás szombaton 18:00 órától, három győzelemig.


Crvena Zvezda: Okolić (5), Jevtić (libero), Đurđević, Skrbić, Gmitrović, Milutinović (3), Jakovljević (20), Stojsavljević (8), Munćan (7), Blagojević (14), Veljović, Buculjević (7)
Vezetőedző: Dragan Kobiljski

OK Partizan: Buša (16), Pantić (14), Nedeljković, Žugić, Lopar (10), Kostić (2), Rajković (libero), Jokanović, Veličković (7), Polomac (8), Popović (2), Perišić
Vezetőedző: Vladimir Vasović

(képek: screenshot/RTS 2)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése