2016. április 6., szerda

Javor Matis - FK Partizan 1:2 (szuperliga, 29. forduló)

Töredelmesen bevallom: titokban mindig alig várom, hogy a Partizan a Javorral játsszon idegenben.
Mindig, minden alkalommal elámulok azon, hogy a stadion milyen gyönyörű helyen van. Hegyek ölelik körbe, a hegyoldalakon sűrű erdők, a stadion körül pedig tündéri házacskák.

(kép: groundhoppingsrb.blogspot.com)

(kép: blueunionbelgrade.com)

Ráadásul ma verőfényesen sütött a nap a Dinári-alpok hegyei között
(screenshot/ArenaSport 1)

Titokban nagyon szeretném, ha a Partizan többet játszana a Javorral. Vagy ha a Partizannak lenne egy stadionja Ivanjicában (is) és ott (is) játszanának.
Ami a mérkőzést illeti, nem sokat gatyáztunk. Az 5. percben Saša Ilić passzolt Bozsinovnak középre, ő továbbküldte balra Mihajlovićnak. Mihajlović cselezett egy sort, majd laposan a kapuba rúgta. 0:1
Az első 20 percben elég sokat birtokoltuk a labdát. Folyamatosan ott voltunk a Javor 16-osánál - helyzetet ugyan nem sikerült kidolgozni, de a hazaiakat beszorítottuk a térfelükre. Egyszer sikerült kitörniük, még a 7. percben, de Šaranov közbelépett.
A 19. percben egy szöglet után Lukićhoz került a labda. Ő rálőtt, fölé. Egyből jöttek is fel a hazaiak egy támadásra. Miletić jött fel a bal oldalon és adta be a labdát középre, Bandalovski blokkolt. Bedobás a Javornak, egyből ott voltak megint a kapunk előtt, végül, ha jól láttam, Gogouának sikerült tisztáznia.
Utána jött egy rakás szöglet, két perc alatt legalább négyet kaptunk és mind a négyet sikerült kihasználatlanul hagyni. Az egyik alkalommal Mihajlović ívelte be középre a jobb oldalról, Bozsinov pedig ismételten, nem először, és bármibe fogadok, hogy nem is utoljára kihagyta. Pont egy lépéssel maradt le a passzról, nézni is fájt.

Eszembe jutott a múltkori posztom, amikor azon morgolódtam, hogy csatárral se mennénk semmire. Nem örülök, hogy igazam lett.

Aztán a 29. percben Bogosavac passzolt Lukićnak. Lukić a bal oldalon érkezett, majd beadta középre - valószínűleg Bozsinovnak címezte volna a küldeményt, de ekkor a semmiből megjelent Crnomarković. A védő nyilván blokkolni akart, de pechjére a lábáról a labda a hálóba pattant. Öngól. 0:2

Sebaj, ünnepelni attól még lehet
(kép: partizan.rs)

A 32. percben szabadrúgást kapott a Javor úgy 25 méterre a kapunktól. A lövést sikerült a keresztléc fölé csavarni. Aztán a 36. percben Dražić fején pattant meg hirtelen a labda egy bedobás után. Veszélyes volt, végül Šaranov leszedte.
Ahogy telt a mérkőzés, úgy birtokolta egyre többet a labdát a Javor. A 37. percben a jobb oldalon érkezett egy támadás. Docić kapta a passzt és egyből rá is lőtt jó messziről, fölé.
Három perccel később egy óriási helyzetet hagytak ki. Jobb oldalon vezették fel a labdát a Javor játékosai, majd a támadó átívelt a túloldalra Gafurovnak. Gafurov éppen hogy lemaradt a passzról. Valamelyik védő a Partizanból szögletre mentett, a beívelés után kavarodás támadt a kapunk előtt, végül Jovanović vágta ki a labdát a mezőnybe. A 43. percben újra próbálkozott a Javor, Dražićnál volt a labda, a védők kétségbeesetten próbálták szerelni, de sikertelenül. Végül Šaranov kiöklözte.
A Javor erőlködött, de eléggé sikertelenül. Itt a végén kicsit beszorultunk a térfelünkre és úgy tűnt, nem igazán tudjuk, mit akarunk.
Ez később sem lett jobb semmivel.

Közbevetőleg egy kérdés: valaki tudja, mi van Brašanaccal? Az örökrangadó óta önmaga árnyéka. Korábban folyamatosan játékban volt, ha kellett, akkor támadást szervezett, ha kellett, akkor lekapcsolta az ellenfelet, passzolt, a kaput is többször veszélyeztette. Most viszont már hetek óta észre sem lehet venni. A mérkőzéseken egyszer sem hangzik el a neve. Alig-alig jut el hozzá a labda és akkor is igyekszik azonnal megszabadulni tőle. Mi történt vele? Mi történt ezzel a korábban annyira lelkes, csupaszív játékossal, aki tipikusan a "csendes, szorgalmas, megbízható alapember" a Partizanban?

A második félidőben, a 47. percben Jovanović ment fel középen a labdával. Bozsinovhoz passzolt, ő Mihajlovićnak lőtte volna, de egy védő közbeavatkozott, szöglet.
Ezt most csak azért említettem meg, mert hosszú-hosszú ideig ez volt az egyetlen olyan esemény, ami említésre méltó.
Az 56. percben Bogosavac és Dražić birkóztak a labdáért a jobb oldalon. Végül a Javor játékosa győzött, megindult középre és le akarta passzolni az ott érkező játékostársának, de Bandalovski becsúszva érkezett és mentett.
A 63. percben Mihajlović iramodott meg hirtelen, miután a Javor komplett védelme elbambult. Az volt a hazaiak szerencséje, hogy a kapus kirohant és hibátlan ütemben mentett.
És folytatódott a Javor meddő erőlködése. Mi meg mintha ilyen "ahogy esik, úgy puffan"-jelleggel játszottunk volna, mintha mindenféle taktika nélkül lettünk volna a pályán.
Aztán a 73. percben Miletić jó messziről rálőtte a labdát a kapunkra, Šaranov pedig olyan brutális lepkét fogott, amekkorát még nem látott a világ. Konkrétan ráugrott Miletić lövésére, a labda pedig kiesett a kezéből és elpattogott hetedhét határon túlra. Dražić pedig pont ott volt, le is csapott, el is lőtte, be is talált a kapuba. 1:2, még ilyen pocsék helyzetból gólt kapni, ilyen nincs.
A Javort fellelkesítette a gól, még jobban támadtak. A védelmünkön ugyan nem sikerült átjutniuk, pedig hát, mit ne mondjak, nem voltunk hátul sem top formában. A védőink arra lőtték a labdát, amerre álltak és már meg sem próbáltunk úgy csinálni, mint akik tudják, hogy mit akarnak. A világ leggyalázatosabb futballját játszottuk.
A 87. percben sikerült egy valamirevaló támadásfélét összehozni. Bogosavac loholt fel a bal oldalon és ívelt át a túloldalra Kosovićnak, Kosović pedig telibe találta a felső keresztlécet.
A Javor folyamatosan nyomás alatt tartott minket, de nem sikerült kiegyenlíteniük. A legeslegvégén, a 90+4. percben Stojaković még megpróbálkozott egy lövéssel, de Šaranov védett.

(kép: partizan.rs)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: FK Javor stadion, Ivanjica
Nézőszám: 2000
Vezette: Dejan Santrač (partjelzők: Dejan Potočan, Jovica Milin - tartalék játékvezető: Olajos-Nagy Matija - gólbírók: Aleksandar Vasić, Kis-Csepegi Róbert)

Javor Matis: Đogatović - Gajić, Crnomarković, Milović, Miletić - Eliomar (Josović, 24.), Docić, Ajuru (Stojaković, 62.) - Đokić, Dražić - Gafurov (Zečević, 78.)
Vezetőedző: Mladen Dodić

FK Partizan: Šaranov - Bandalovski, Jovanović, Gogoua, Bogosavac - Kosović, Brašanac, S. Ilić (Jevtović, 57.) - Lukić (Golubović, 86.), Mihajlović - Bozsinov (Vlahović, 57.)
Vezetőedző: Ivan Tomić

Gólszerzők: Mihajlović (5.), Crnomarković (29., öngól)
Sárga lap: Gajić (26.), Milović (90+2.), ill. Gogoua (43.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 81 pont
2. Partizan 51 pont
3. Čukarički 50 pont
4. Borac 45 pont
5. Radnički Niš 45 pont
6. Vojvodina 43 pont
7. FK Voždovac 40 pont
8. Surdulica 38 pont
9. Javor 35 pont
10. Mladost 33 pont
11. Metalac 32 pont
12. OFK Beograd 28 pont
13. Novi Pazar 28 pont
14. Spartak Subotica 26 pont
15. Rad 23 pont
16. Jagodina 23 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése