2015. március 2., hétfő

FK Partizan - Radnički Niš 0:0 (Jelen SuperLiga, 17. forduló)

Ezzel elértük a bajnokság mélypontját (és hol van még a vége...), hogy a tabella utolsó előtti helyzettjével egy gól nélküli döntetlent sikerült kicsikarni. A játékvezetés botrányos volt, Kis-Csepegi Róbert alulmúlta önmagát, nem is egyszer.

Szégyellem magam miatta.

Már a második percben helyzethez jutottunk. Volkov kapta a labdát a jobb oldalon és fejelte előre Kojićnak. Ő Ninkovićnak csúsztatta fejjel, aki már várta és egyből, félfordulattal kapura is lőtt. Pont a gólvonalon állt egy védő, aki pont kifejelte a lövést. Két perc múlva már a Radnički kellemetlenkedett a Partizan kapujánál, de Ašćerić lövését Živko Živković hárította. (Lukač megsérült a héten egy edzésen, így most a tartalékkapus védett.)
Közben a déli szektor tűztengerré vált, a szurkolók fáklyákat, görögtüzeket gyújtottak, petárdák is repültek.

Ez volt az elején...

...aztán ilyen lett.

(képek: Twitter)

A 11. percben Babović ugrasztotta volna Kojićot, de a Radnički kapusa gyorsabb volt.

Itt mindenképpen meg kell állnom egy pillanatra. Amit ezen a mérkőzésen Milan Borjan, a vendégek kapusa véghezvitt, az valami emberfeletti volt. Mindent kivédett. A leglehetetlenebb lövéseket is (egyet nem, de arról majd később). A Radnički elsősorban neki köszönheti, hogy megúszta gól nélküli döntetlennel.

Másodsorban a játékvezetőnek, de ahogy mondtam, erről majd később.

A 12. percben Drinčić beívelését szedte le Borjan. A 13. percben már a Radnički jött fel ismét, Balažicon akadt meg a támadásuk.
Egy perc múlva viszont Živko Živković védett óriásit. Támadott a Radnički, közben le is rúgták a Partizan egyik játékosát (a játékvezető nem fújt...), Ašćerić felvágtatott, a kapusunk pedig közbevetette magát.
A 19. percben Marjanović (aki nem azonos az Embertelen Emberheggyel) küldött egy távoli lövést a kapunkra, szöglet lett belőle. Egy perc múlva Andrija Živković próbálkozott szintén egy távolival, fölé lőtte. Aztán a 21. percben megint támadott a Radnički, egy Partizan-játékos (Drinčić) ismét a földre került, a játékvezető ismét továbbot intett, majd a vendégcsapat játékosa ismét mellélőtt. Rá egy percre már Andrija Živković küldött egy lövést Volkovnak. Ő Drinčićhez sarkazta, a középpályás jó messziről rá is lőtt, de kimaradt a helyzet.
A 24. percben szabadrúgást kapott a Partizan a 16-os vonala mellett, a bal oldalon. Drinčić állt a labda mögé, becsavarta Babovićnak, de az újabban kapitányi karszalagot viselő (szigorúan Saša Ilić hiányában) Babović kihagyta a helyzetet.
A nišieken egyáltalán nem látszott, hogy be lennének ijedve, ahogy az sem, hogy a tabella utolsó előtti helyén vannak. Nem álltak rá a bunkerfocira, hanem bátran támadtak, és nem egyszer próbára tették a Partizan védelmét. (Innen is pacsi a Bandalovski-Balažic duónak, és természetesen Živko Živkovićnak.) Nagyon pörgős volt a félidő, a Radnički, ha nem is volt mindig egyenrangú ellenfél, de nagyban hozzájárult a mérkőzés iramához. A 27. percben megint ők lőttek kapura messziről, a lövés fölé ment.
A 31. percben Andrija Živković próbálkozott újra egy távoli lövéssel, a kapus simán leszedte. Egy perc múlva a Radnički jöhetett ismét, végül egy határozottan erős, látványos támadás  után a Partizan védői tisztáztak. Majd szinte rögtön Bandalovski mehetett fel a jobbszélen. Végül szöglet lett belőle. A beívelő labda ide-oda pattogott a 16-oson belül, majd Kojić fejelhette rá, de a kapus védett.
A 35. percben Bandalovski tisztázott remekül egy szabadrúgás után.
A félidő hátralévő részében egy Partizan-szabadrúgásra futotta csak. A félidő végén a közönség fütyült és ismét zúgott az "Uprava napolje"-kórus.

Marko Nikolić a lelátóról figyelte a mérkőzést, később az öltözőkijáróhoz ment át
(kép: hotsport.rs) 

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A második félidőben, a 49. percben Andrija Živkovićot fellökték az ellenfél 16-osán belül. A bíró nem fújt, az ArenaSport lassítása egyértelmű szabálytalanságot mutatott. Remek. Újabb meg nem adott 11-es a Partizannak.
Folyamatosan támadtunk. Hol az időközben beállt Saša Ilić, hol Andrija Živković, hol Ninković próbálkoztak, a kapus mindent hárított. Az 59. percben a Radnički indult meg a kapunk felé. Balažic közbeavatkozott, és már indulhattunk is kontratámadásra. Drinčić küldött egy remek lövést Kojićnak, de a vendégek kapusa ismét remek ütemben érkezett.
A Radnički pedig egyre többet birtokolta a labdát. (Talán ez volt az oka, talán nem, de a részünkről rengeteg volt az eladott labda.) Aztán a 66. perc hozta a második meg nem ítélt 11-est... Kojićot rúgták le a 16-oson belül, a bíró nem mutatott a 11-es pontra, végül szöglet lett belőle. Két perccel később Ninković elé pattant a labda az egyik védőről. Džigi rálőtt, a kapus védte.
Aztán jött a 72. perc.
Drinčić passzolta Volkovnak a bal oldalra. Volkov beívelte a labdát a 16-osra, ahol a Grbić mögött érkező játékos

ha agyonütnek, se tudom, ki volt az, ha tudod, kommenteld ide

rálőtt. A kapus el akarta kapni, de kigurult a kezéből, a labdára lecsapott az ott lesben álló Kojić. Rálőtt. Az egyik hátvéd kétségbeesetten kotorta ki a labdát a mezőnybe.

Én állítom, bármire, ami szent, hogy már itt gól volt. A labda átment a gólvonalon.

Mindenesetre a játékvezető nem sípolt, a labda viszont Grbić elé pattant. A középpályás svungot vett és egy akkora gólt lőtt, hogy szétszakadt a háló. Őrjöngés, boldogság.
És itt jött a csavar.
Ugyanis Kis-Csepegi Róbert játékvezető a középkör helyett felemelte a karját és lest ítélt.
Itt kellett volna leszakadnia az égnek. Utoljára ekkora orbitális csalást tavaly, a Vojvodina ellen láttam, ama bizonyos tizenegyest a 92. percben.
Az ArenaSport többször is újrajátszotta lassítva, mérkőzés közben és után is. Egyetlenegyszer sem látszott lesnek.
Mert nem is volt az.
Két 11-es és egy gól. Ennyit vettek el tőlünk ezen a meccsen.
Morálisan ennél sokkal többet.
De a mérkőzés itt még nem ért véget, a 79. percben Ninković ügyeskedett a jobb oldalon, de a kapus leszedte a lövést. Egy perc múlva már a Radnički futott fel a Partizan kapujához, Živko Živković résen volt.
A 86. percben Šaponjić kapott egy hatalmas labdát (Volkovtól?), ráfejelt, a labda a jobb kapufán csattant és visszahullott a mezőnybe. Kitartóan próbálkoztunk, fejeléssel, szögletből, mindenhogyan, de a Radnički kapusának egyszerűen képtelenség volt gólt lőni. A nézőtéren zúgott az "Uprava napolje". A hosszabbítás perceiben is folyamatosan támadtunk, teljesen eredménytelenül.

Gregor Balažic arckifejezése mindent elmond
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Rossz nyelvek szerint a mérkőzés után a díszpáholyban ülő elnökségi tagokat rohamrendőröknek kellett kimenekíteni a kocsijukhoz a feldühödött szurkolók elől.

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 3000
Vezette: Kis-Csepegi Róbert (partjelzők: Vladimir Čađenović, Marko Dimitrijević - tartalék játékvezető: Vukan Gordić - gólbírók: Dejan Dimitrijević, Igor Stojilković)

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov - Drinčić, Brašanac (S. Ilić, 46.) - A. Živković (Grbić, 59.), Babović, Ninković - Kojić (Šaponjić, 73.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Radnički Niš: Borjan - Lakić-Pešić, R. Bulatović, Petrović (Valentić, 84.), D. Bulatović - Kolarević, Popara - Pejčić (Zemilanukhin, 70.), Jovanović (Pavlović, 89.), Marjanović - Ašćerić
Vezetőedző: Milan Rastavac

Sárga lap: A. Živković (36.), ill. Popara (12.), D. Bulatović (38), Pejčić (64.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 40 pont
2. Crvena Zvezda 36 pont
3. Čukarički 34 pont
4. Vojvodina 33 pont
5. Jagodina 24 pont
6. Novi Pazar 23 pont
7. OFK Beograd 23 pont
8. Rad 22 pont
9. Spartak Zlatibor Voda 21 pont
10. Mladost 19 pont
11. Napredak 19 pont
12. Donji Srem 19 pont
13. FK Voždovac 17 pont
14. Borac 16 pont
15. Radnički Niš 14 pont
16. Radnički 1923 10 pont

Ezt itt a végére így különösebb kommentár nélkül. A mérkőzés fénypontja.
(De szar poén volt.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése