2015. március 16., hétfő

FK Partizan - FK Rad 2:0 (Jelen SuperLiga, 19. forduló)

Ezen a mérkőzésen hosszas eltiltás után visszatért a kispadra Marko Nikolić.


A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött az aznap lezuhant helikopter áldozatainak emlékére

A Rad egyáltalán nem cicózott. Nem tojtak be sem a nagynevű ellenféltől, sem az "oroszlánbarlang" Humska utcai helyszíntől. Már a harmadik percben nekiestek a vendéglátóknak, a bal oldalról érkező, veszélyes lövést Živković hárította. A 8. percben megint feljöttek a kapunkhoz, egyikük rá is fejelt, de mellément. Egy perc múlva már Bandalovski lövése érkezett a Rad kapuja elé, ahol Kojić várta sok szeretettel. A csatár rá is pöccintett, de az ő próbálkozása is fölément.
A 10. percben jött a mérkőzés (és a Partizan) első szöglete. A helyzet kimaradt, de a labdát továbbra is birtokoltuk. Ninković próbálkozott, balról akarta beadni, de a labda ismét szögletre ment. A 14. percben Kojić iramodott neki és akarta rálőni, de a kapus még idejekorán közbevetődött. Már indult is a Rad a kontratámadásra, a kapunk előtt Balažic egy merész mozdulattal a labda útjába vetődött. A vendégcsapat játékosai 11-est reklamáltak, de a bíró mindenkit kizavart a 16-osról és kirúgást ítélt. (A lassítás megerősítette, hogy Balažic tényleg nem kézilabdázott.)
A Rad továbbra is kb. egyenrangú ellenfele volt a Partizannak. Rengeteget futottak, támadtak és a kontráik kifejezetten veszélyesek voltak. A 16. percben a csatáruk, Mihajlović lőtt rá vagy 18 méterről, fölé. Egy perc múlva ugyanez a jelenet játszódott le, csak most Đurić küldte a lövést a kapura. Ugyanúgy kb. 18 méterről, ugyanúgy fölé. A 18. percben viszont mi ügyetlenkedtünk el egy helyzetet. Remekül felloholtunk a Rad 16-osáig, ott viszont elkezdtünk körülményeskedni, a védőik simán szereltek minket.

Állítom, közben még vicceket is meséltek egymásnak.

A 21. percben viszont Bandalovski kapott egy remek labdát. Felrohant, végigszlalomozott a védők között és rá is lőtt. Kár, hogy fölément, hatalmas gól lett volna.


A Radnak ezen a ponton kifejezetten jól működött a védelme. A kapujukat lehetetlen volt megközelíteni. Ezért Kojić inkább egy távoli lövéssel próbálkozott a 25. percben, de fölé ment.
Két perc múlva a sikoltozó szívszélhűdés állt pályára Átlagszurkoló körül. Saša Ilić kapta a labdát a középvonal környékén, majd lepasszolta Ninkovićnak. Džigi felloholt a bal oldalon és aranytálcán tálalta be a középen élete góljára készülő Kojićnak. Koja egy ollózó mozdulattal, a kapunak háttal akarta volna bevágni a labdát a hálóba, de Radunović kapus élete legnagyobb védését produkálva menetette a helyzetet, kb. 1 mm-el a gólvonal előtt. Ninković át is esett rajta.
A 29. percben kis híján 0:1 lett, hálistennek a partjelző már akkor lest lengetett, amikor a Rad játékosa még el se rúgta a labdát.
Egy perc múlva viszont szabadrúgást kaptunk, Jelić lökte fel Babovićot. Nagyjából 22 méterre lehettünk a gólvonaltól. Drinčić állt a labda mögé. Nekifutott...


...és egy hatalmas nagy bombagólt lőtt. 1:0


A 39. percben ismét Bandalovski száguldott fel a jobb oldalon, végül szöglet lett belőle. Aztán két perc múlva szabadrúgást kaptunk, 30 méterre a kaputól. Újra Drinčić állt a labda mögé, de most a kapus kivédte a lövést.
A hosszabbításban jártunk már, amikor Ninković fantasztikus passzt kapott Kojićtól. Levágott egy hatalmas szólót, szétcselezte a Rad védelmét, majd svungot vett, rálőtt, de a lövés a kapufán csattant.

"Ej, bre, alo, bre"

Champy, a kabala

A második félidő elején, a 49. percben Jelić kapta a labdát jobbról és akarta ollózva rálőni. Nem volt veszélytelen próbálkozás, Živković védett.
Egy perccel később egy egészen mélyről érkező indítást pöccintett tovább fejjel Kojić. Grbić rástartolt, lefutotta a védőt és középre pöccintette Ninkovićnak. A középpályás lőtt és a háló közepébe talált. 2:0


Az 54. percben Kojić száguldott fel a bal oldalon és passzolta át a túloldalra Bandalovskinak. A bolgár hátvéd rá is lőtt, a kapus kipiszkálta, de nem sokon múlt. Két perc múlva Drinčić próbálkozott egy távoli lövéssel, de jócskán fölé ment.
A 65. perc hozta az újabb akciót, az immár jóval kisebb lendülettel játszó Rad csatára, Mihajlović küldött egy távoli bombát a Partizan kapujára. Živković hatalmasat védett.
Három perccel később érdekes dolog történt. Megjelent ugyanis a déli tribünön ez a transzparens.


Aztán ez is:

Végül ez is:

Röviden a transzparensek lényege: a múlt heti fordulóban a Crvena Zvezda - Vojvodina mérkőzés 3:0-ás győzelmet hozott a vörösöknek. A három gólból legalább egy, de inkább kettő egyértelmű, ordító les volt, a játékvezető mégis megadta őket. A felvételek bejárták a szerb sportmédiát, mindenki jobbra-balra elemezte őket, egyesek a játékvezető és az FSS vezetőinek fejét követelték, mások próbálták védeni a mundér becsületét, nagyjából sikertelenül. A Partizan szurkolói ezekkel a transzparensekkel üzenték az FSS vezetőinek, hogy mindenki ismeri a maffiamódszereiket, a mindenféle "odatelefonálásokat", amikkel a játékvezetőket megfélemlítik és megzsarolják, hogy a mérkőzések végeredményét a "megfelelő" módon befolyásolják.
Az ominózus mérkőzés összefoglalója egyébként itt megtekinthető, már akinek van hozzá gyomra.
Ami viszont baromi érdekes: Jeremić bíró meglátta a transzparenst és epefakadása lett. Egyből szünetet rendelt el és közölte, hogy addig állni fog a játék, amíg az a "sértő" transzparens el nem tűnik a tribünről.


Arany drága Jeremić sporttárs,
Mire fel ez a roppantul szervilis hozzáállás? Nem is maga vezette azt a mérkőzést. Honnan a búbánatos péklapátból tudja, hogy az a transzparens mire vonatkozott? És mi az, hogy "sértő"? Maga szerint az FSS vezetői nem elég nagyfiúk ahhoz, hogy megvédjék magukat? Vagy esetleg magának is odacsörögtek fentről? Arany drága Jeremić sporttárs, a transzparenseken nem volt gyűlöletbeszéd, nem volt rasszizmus, nem volt politika, nem merítették ki a sportszerűtlenség fogalmát. Mivel semmilyen más fórumon nem hallathatják a hangjukat úgy, hogy eljusson az illetékesekhez, a szurkolók kénytelenek a mérkőzéseken, kifeszített transzparenseken kinyilvánítani a véleményüket.
Úgyhogy arany drága Jeremić sporttárs, elmegy maga a jó édes anyjába.

Végül a 72. percben folytatódhatott a meccs, de zúgott rendesen a szurkolók kórusa.
A 76. percben hosszas körülményeskedés után lőtt kapura a Rad, de fölément a lövés. Egy perc múlva Kojić kapta a labdát. Zseniálisan sarkazta tovább Grbićnek. A középpályás meg is kaparintotta a labdát, végül egy védőről ment szögletre. A szöglet után Balažichoz került a labda, rá is lőtt, de fölément a lövés.


A 79. percben ismét Kojićnál volt a labda. Egy remek lövést küldött be balról középre, de a kapu előtt nem volt senki. Végül Grbić érkezett és visszapasszolta Kojićnak, aki időközben beszáguldott a kapu elé, de a csatár nagyon rosszul találta el a labdát, a helyzet kimaradt.
Közben görögtűz borította el a déli tribünt.

(kép: Twitter)

A 88. percben Babović küldte a labdát Petrovićnak bal oldalra. Petrović középre lőtt, de a lövés szögletre ment. A hosszabbításban Šaponjić kapott remek labdát Babovićtól, de a lövése a jobb kapufát találta el.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 5000
Vezette: Milan Jeremić (partjelzők: Milan Mihajlović, Jovica Milin - tartalék játékvezető: Dragan Bogićević - gólbírók: Ilija Brdar, Siniša Sremac)

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Petrović, Balažic, B. Ilić - S. Ilić, Ninković, Grbić (A. Živković, 80.), Babović (Brašanac, 90+2.), Drinčić - Kojić (Šaponjić, 88)
Vezetőedző: Marko Nikolić

FK Rad: Radunović - Milošević, Đurić, Maraš, Obradović - Gnjatić, Rodić (Nenadović, 74.) - Simić (Mladenović, 62.), Raspopović, Mihajlović - Jelić (Marković, 82.)
Vezetőedző: Milan Milanović

Gólszerzők: Drinčić (30.), Ninković (49.)
Sárga lap: Jelić (29.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 46 pont
2. Crvena Zvezda 42 pont
3. Čukarički 36 pont
4. Vojvodina 33 pont
5. Novi Pazar 27 pont
6. Jagodina 27 pont
7. OFK Beograd 26 pont
8. Rad 25 pont
9. Mladost 23 pont
10. Spartak Zlatibor Voda 21 pont
11. Borac 20 pont
12. Napredak 20 pont
13. Donji Srem 20 pont
14. Radnički Niš 18 pont
15. FK Voždovac 18 pont
16. Radnički 1923 11 pont

(jelöletlen képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése