2015. március 8., vasárnap

Donji Srem - FK Partizan 1:2 (Jelen SuperLiga, 18. forduló)

A csapat kikocogott a gyepre és egyből neki is esett a házigazdáknak. Rögtön a harmadik percben Ninković kapott egy lehetőséget. Drinčić ívelt be egy szabadrúgást a jobb oldalról, a labdát kivágták a védők, az egyik Partizan-játékos (Branko Ilić?) elkapta és visszalőtte az 5-ösre. Ott már várta Ninković, rá is pöccintette, de a kapus nagy bravúrral szögletre védett.
A Donji Srem pedig szép lassan beszorult a saját térfelére és nagyjából az első félidő végéig ott is maradt. A Partizan folyamatosan támadott, a 14. percben Balažic küldött egy remek passzt Saša Ilićnek. Ő felszlalomozott a védők közt a 16-osra és már küldte is a kapu előtt várakozó Kojićnak. Kojić rálőtt, de Belić kapus pont a lövés útjában volt. Két perc múlva Babović kapta a labdát Ninkovićtól, rá is lőtt, de a kapus ezt is kivédte. De a labda még mindig nálunk volt. Ninkovićhoz került a labda, ő pedig egészen hihetetlen esernyőcselekkel csapta be a Donji Srem védőit, majd kapura küldött egy távoli lövést. Kár, hogy mellément, hatalmas gól lett volna.

Ninković volt a csapat egyik legjobbja. Itt épp az egyik labdaszedő kisfiú adja neki a labdát

A 17. percben jutott el a Donji Srem először a Partizan kapujáig. Akkor is leginkább csak mutatóban jártak arra, Živko Živkovićnak a kisujját sem kellett mozdítania.
Rá egy percre már Saša Ilić száguldhatott fel a bal oldalon és adta volna be Grbićnek, de egy hátvéd megelőzte és szögletre fejelte a labdát. A 20. percben szabadrúgást kaptunk, úgy 22-25 méterre a kaputól. A beívelő labdát Kojić ráfejelte, de kimaradt a helyzet, a labda viszont továbbra is nálunk volt. Ninković cselezgetett, végül szögletre ment a labda.

Az örökifjú Zvonko Varga. Mindig az a benyomásom, hogy köröket verne jópár mostani játékosra

A 23. percben ismét Ninković loholt fel és passzolta Saša Ilićnek. Ő Kojićnak továbbította, a csatár pedig egy laza sarkazással akarta volna a kapuba lőni a labdát, de ez a helyzet is kimaradt. A 29. percben Ninković egy fantasztikus beadást küldött Babovićnak, aki közvetlen közelről hagyta ki a helyzetet. Alig valamivel később Volkov küldött az ötösről egy lövést, egyenesen bele az oldalhálóba.
A 33. percben kalandozott el újra a Donji Srem a Partizan kapuja felé, Branko Ilić vetett véget a mókának. Aztán jött a 36. perc.
Ninković vágtatott fel a bal oldalon és adott egy gigantikus passzt Kojićnak. Kojić pedig köszönte szépen és labdástul besétált a hálóba.
GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! 0:1!!!!


A hátralévő percekre még maradt egy hazai helyzet, amit Živko Živković rutinosan kivédett, meg egy Partizan-szabadrúgás, ami szintén kimaradt.

Az egyik labdaszedő kisfiú

A második félidő legelején egyből Saša Ilić kerülhetett helyzetbe, de a lövése fölément.
A Donji Srem viszont kezdett szépen lassan kitörni a bunkerből. Egyre többet birtokolták a labdát és a Partizan kapuja környékén is megjelentek. Az 56. percben egy veszélyes támadást vezettek

kis híján szívbajt is kaptam

jobbról érkezett a beadás, az volt a szerencse, hogy mindenki lemaradt róla és mellément.
Az 57. percben füstszünet volt, egy petárda berepült a gyepre, aztán egy perccel később folytatódhatott a mérkőzés, mégpedig egy hazai szabadrúgással. Košutić próbált ügyeskedni a 16-oson belül, végül mellément.
A következő kb. 10 perc arról szólt, hogy a Donji Srem egyre többet próbálkozott. Továbbra is a Partizan irányította a játékot, de a hazaiak egyre többet és többet futottak fel a kapunking. Aztán a 68. percben Kojić vezette fel a labdát jobb oldalon és nagyon jó passzt küldött be középre Ninkovićnak. A labda végül szögletre ment. Három perccel később már a Donji Srem próbálkozott, de a bíró lest fújt.

Živko Živković

Aztán a 74. percben Saša Ilić kapta a labdát és passzolta tovább (Babovićnak?). Onnét Volkovhoz került, aki megindult felfelé és vörös szőnyegen, aranytálcán tálalta be balról a középen érkező Kojićnak. A csatár bólintott, a labda a hálóban landolt. 0:2
A 77. percben szépített a Donji Srem. Bal oldalról érkezett egy némileg ügyetlen passz a 16-os közepére. Špalević viszont pont jó helyen volt és jó időben. Félfordulattal rálőtt, a labda pedig a vetődő Živko Živković mellett a hálóba vágódott. 1:2

Mondanám, hogy gyönyörű gól volt, de nem mondom, mert nem a Partizan rúgta.

A 79. percben Andrija Živković váltotta Saša Ilićet.


A lelátóról pedig zúgott a "Jer je Sale samo jedan".
Rá egy percre kis híján 2:2 lett, nem mondom, hogy nem a védőkőn múlt... Végül szögletre kotorták a labdát. A 83. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 18 méterre a gólvonaltól, bal oldalon. A kapus hatalmasat repült, úgy tornászta ki a labdát szögletre.

Közben kétszer is megtörtént, hogy Partizan játékost rántottak le a Donji Srem 16-osán belül. Nem, a bíró nem fújt egyszer sem.

A 88. percben Drinčić küldött egy szabadrúgásbombát, Balazić rábólintott, de a labda a kapu fölé ment. A 90. percben szabadrúgást kapott a Donji Srem, miután az egyik játékosuk roppant látványosan a földre vetette magát.


A 16-os vonalánál történt a, khm, szabálytalanság, de Živko Živković nagyot védett.
Aztán már a hosszabbításban jártunk, a nézőtérről valaki trollkodott és állandóan a játék végét jelző hármas sípszót imitálta. Még volt a Donji Sremnek egy hatalmas helyzete, aztán tényleg jött a hármas sípszó és a nagyon is megérdemelt ünneplés.


Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Karađorđe Stadion, Novi Sad
Nézőszám: 5000
Vezette: Bojan Nikolić (partjelzők: Srđan Milutinović, Milan Minić - tartalék játékvezető: Jovica Milin - gólbírók: Majo Vujović, Ilija Brdar)

Donji Srem: Belić - Lakičević, Prjević, Vukobrat, Josimov - Košutić (Stanković, 69.), Šarac - Abubakar, Jelić (Hristov, 85.), Obuobi  (Sinđić, 85.) - Špalević
Vezetőedző: Zlatomir Zagorčić

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov - Drinčić, S. Ilić (A. Živković, 78.) - Grbić, Babović, Ninković (Brašanac, 69.) - Kojić (Šaponjić, 90+2.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerzők: Špalević (76.), ill. Kojić (35., 73.)
Sárga lap: Abubakar (18.), Josimov (43.), ill. Babović (59.), Volkov (80.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 43 pont
2. Crvena Zvezda 39 pont
3. Čukarički 35 pont
4. Vojvodina 33 pont
5. OFK Beograd 26 pont
6. Rad 25 pont
7. Novi Pazar 24 pont
8. Jagodina 24 pont
9. Mladost 22 pont
10. Spartak Zlatibor Voda 21 pont
11. Napredak 19 pont
12. Donji Srem 19 pont
13. Borac 17 pont
14. Radnički Niš 17 pont
15. FK Voždovac 17 pont
16. Radnički 1923 11 pont

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése