2015. március 16., hétfő

KK Partizan - KK Zadar 87:53 (Adria Liga)

Kb. másfél órával a mérkőzés kezdete előtt Mačvan már megjelent a parketten és elkezdett bemelegíteni.

(kép: Twitter)

Lassan követték őt a többiek is.

(kép: Twitter) 

A közönség is szépen elkezdett gyülekezni.

(kép: Twitter)

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a szombati helikopter-tragédia áldozatainak emlékére.

(kép: hotsport.rs)

Aztán egymásnak esett a két csapat. Mire kettőt pillantott az ellenfél, elhúztunk 10:4-re. Az új fiú, Akognon egyből fel is iratkozott a találatszerzők listájára egy fantasztikus hárompontossal.

(kép: hotsport.rs)

A vendégek viszont a negyed második felére kiegyenlítettek (15:15). Rémes mennyiségű helyzetet hagytunk ki, a Zadar pedig ezt ki is használta, ahogy kell, annyira, hogy át is vették a vezetést. 15:20-szal zártuk a negyedet, a vendégek védelme betonból volt, néha az volt az ember érzése, hogy az egész kispadjuk a palánk alatt tolong. Elkövettük azt a hibát is, hogy eltötyögtük a támadóidőt, a játékos ott állt a palánk alatt kétségbeesetten a labdával, a duda pedig már szólt is.

Kupaktanács
(kép: Twitter)

A második negyed sem kezdődött szívderítően. Rögtön, a parkettre való kifutás után szerelték Milutinovot (15:22), 17:24-nél Kraljević blokkolta Marinkovićot, hogy a fiatal játékos csak hápogni tudott.

Duško Vujošević közvetlenül a bírók asztala mellett
(kép: Twitter)

A pályán hatalmas küzdelem folyt, szó szerint. Mindkét oldal bevetette a legerősebb védelmet, a palánk alá tévedő támadókat három, négy, néha mind az öt játékos fogta satuba. Ennek ellenére sikerült feljönnünk 25:26-ra, köszönhetően Murić hatalmas hárompontosának, többek között.
És aztán jött Josh Akognon.

(kép: hotsport.rs)

25:26-nál Josh Akognon egy akkora hárompontost vágott be, hogy a Pionir Hall vakolata potyogni kezdett (28:26). A nézőtér felrobbant, a lelkesedés átragadt Mačvanra, aki remek csapatmunkával növelte az előnyt (32:26). Dallo sem akart kimaradni (34:26), a félidőt Murić találata zárta. (36:28)

A nézőtéren ott figyelt Gregor Balažic a feleségével
(kép: hotsport.rs) 

A szünetben rengeteg gyerek özönlötte el a pályát

(képek: Twitter)

A harmadik negyedet Akognon nyitotta (39:28), Murić folytatta, megszerzett egy lepattanót és kíméletlenül ki is használta a helyzetet (41:28).

(kép: hotsport.rs)

És ekkor jött Milosavljević.
Dragan Milosavljević. Kapitány.
Jött, látott és zsákolt.


(kép: hotsport.rs) 

A jelenet után az egész kispad a parkettre rohant ünnepelni. Itt Đumić gratulál
(kép: Twitter)

Innentől kezdve nem volt megállás. A Zadar próbálkozott ugyan (43:30), büntetőből is (45:32), de a Partizan végigszáguldott rajtuk, mint egy tébolyodott gőzhenger. Akognon remek találatot hozott, Mačvan asszisztjával (47:32), majd felrohant a pályán, lepasszolta Milutinovnak, ő pedig adta tovább Mačvannak, aki egy irgalmatlan hárompontost dobott (50:34).

Ennél frankóbb már nem is lehetne
(kép: hotsport.rs)

Pacsi Akognonnak az egyik remek akciója után
(kép: Twitter)

Marinković feszülten figyel
(kép: Twitter)

És így tovább. Milosavljević értékesítette Mačvan lepattanóját (52:39), majd a Kapitány egy zseniális trükkel, a háta mögött suhintva passzolta a labdát Milutinovnak (55:39). A pontot Dallo tette fel a negyed végére (59:39), a találatával pedig immár 20 pontra nőtt a különbség.

A kispad felállva ordított Dallo találata után
(kép: Twitter)

A vége már gála volt.
A hárompontoskirály Andrić beköszönt (62:39), ezt követte Marinković találata (64:39), majd Dallo, bónuszdobással (67:39). A Zadar összeroppant. Semmi nem jött össze nekik, az összes próbálkozásuk lepattant a gyűrűről.

Tesók: Dallo és Akognon

Tepić végig ezzel a derékvédővel játszott
(képek: Twitter)

Itt a végére Đumić is felpörgött, sorban hozta a találatokat.

(kép: hotsport.rs)

A különbség 30 pontosra nőtt (72:41). A Zadar büntetőből ugyan, de csak betalált (72:43). Eljött Marinković ideje is (83:48), a kérdés már csak az volt, hogy sikerül-e megcsinálni a 40 pontos különbséget. Végül nem jött össze, bár a vendégcsapat a végére atomjaira hullott. Kizárólag büntetőből tudtak betalálni, akciógóljuk gyakorlatilag nem volt, mindegyiket elhibázták.

A végére már komolyan megsajnáltam őket.

Đumić hozta a mérkőzés utolsó találatát (87:53), aztán pont a dudánál a Zadarnak még sikerült egyet zsákolnia, de a bírók végül nem adták meg a találatot.

Ezt nem értettem. Az az egy nyamvadt kosár már nem osztott, nem szorzott volna, és legalább az ellenfélnek is meglett volna a lelki békéje, hogy csak sikerült még az utolsó pillanatban, becsületből összehozni egy találatot. Kinek fájt volna?...

Jöhetett az ünneplés.

(kép: Twitter)

(kép: hotsport.rs)

Akognont körbevették a szurkolók. Ő volt a kedvenc, kézről-kézre járt, ő pedig kézségesen vigyorgott mindenkivel a fényképezőgépbe.

(kép: Twitter) 

 (kép: hotsport.rs)

A kép közepén lévő tömegben valahol Akognon is ott van, az a rengeteg szurkoló mind őt akarja éppen
(kép: Twitter)

Akognon egyébként odáig volt meg vissza a fogadtatástól.




Összefoglaló:


A Liga állása 25 forduló után:
1. Crvena Zvezda 48 pont
2. Budućnost Podgorica 43 pont
3. Partizan 43 pont
4. Cedevita 42 pont
5. Union Olimpija 39 pont
6. Metalac 38 pont
7. Krka 37 pont
8. Szolnoki Olaj 37 pont
9. Zadar 36 pont
10. Mega Leks 35 pont
11. Igokea 34 pont
12. Cibona 34 pont
13. MZT Skopje 32 pont
14. Levszki Szófia 27 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése