2014. november 29., szombat

Tottenham Hotspur - FK Partizan 1:0 (UEFA Európa Liga)

Az esélytelenek nyugalmával utaztunk ki erre a meccsre és ennek megfelelően remek játékot produkált a csapat. 4-3-3-as felállással játszottunk, Grbić előre lett tolva jobb oldali támadónak, Škuletić behúzódott középre.


Ezzel együtt az első 5 perc három, azaz 3 veszélyes Tottenham-helyzetet hozott. Az első még a második percben jött, az volt a nagy szerencsénk, hogy Soldado mellélőtte. Egy perc múlva a védők tisztázhattak, majd az 5. percben Naughton lövése szállt fölé.

Az RTS kommentátora következetesen lemagyarozta a Tottenham hátvédjét, Vlad Chiriches-t. Mi több, megfellebbezhetetlenül közölte, hogy a kitűnő hátvéd bizony többszörös magyar válogatott. Nos, tény, hogy csoffatag szülőföldem futballcsapatának úgy kéne az ilyen és ehhez hasonló kaliberű játékos, mint egy falat sör, de nem hiszem, hogy derék keleti szomszédaink röhögőgörcsöt kapnának - Chirichessel egyetemben -, ha megtudnák, milyen "vád" érte a játékosukat. Félreértés ne essék: minden tiszteletem Romániának és a román labdarúgásnak, a békés egymás mellett élés szellemében. Písz.

Kaptunk közben egy szusszanásnyi időt, közben egy maroknyi Partizan-szurkoló túlharsogta a népes helyi tábort. A 8. percben aztán újra támadt a Tottenham, a labdát Ćirković fejelte szögletre.
A 10. percben viszont már Grbić száguldhatott fel a labdával a jobb oldalon és passzolta középre Škuletićnek. A csatár egyetlen ütemmel maradt le... Két perc múlva már megint a Tottenham dörömbölt Lukač kapuján, hálistennek nem jutottak be. Aztán a 15. percben megint Grbić száguldott fel, megint Škuletićnek passzolta, de most a védők tisztáztak.
A 18. percben szabadrúgáshoz jutottunk. A labda felrepült és kis híján kigurult az alapvonalon, de Branko Ilićnek sikerült megmentenie.


Visszapasszolta a 16-os vonalához, ahol már Lazović várta szeretettel. A helyzet végül kimaradt, a labda alaposan mellé ment a kapufának.
A 21. percben csak annyit lehetett látni, hogy Ninkovićot valaki lerúgja, aztán a következő pillanatban a Tottenham már ott volt a kapunk előtt. Lamela belőtte középre a labdát, nyilván Soldadonak célozta, de mindenki lemaradt a lövésről, Tottenham- és Partizan-játékosok egyaránt, a labda kipattogott a 16-os másik oldalára. (Ez volt a szerencsénk, mert ha Soldado a helyén van, akkor már itt 1:0 lett volna...)
Aztán egyszer csak beszaladt egy szurkoló a pályára. De így minden átmenet nélkül. Egy nagydarab fekete fickó volt egyértelműen a helyiek közül. Körberohanta a pályát, vigyorgott, szelfizett a játékosokkal, fogócskázott a betóduló biztonságiakkal, aztán valahogy sikerült letaszigálni a fűről.


Naughton nincs elragadtatva

Remek. Folyt. köv., Ninković kapta a labdát. Džigi megindult, felszlalomozott a Tottenham térfelén és kb. 18 méterről rátűzött egy tisztességes lövést. Kár, hogy Llorente a helyén volt.


Egyből indult is egy kontratámadás, Ćirković tisztázott szögletre.
A 26. percben megint beszaladt egy szurkoló a pályára. Ő is csak rohangált, bár ő nem szelfizett, de Soldadónak itt kezdett elege lenni és lecibálta a fickóról a felsőjét. (A csávó nem zavartatta magát, félpucéran rohangált tovább a gyepen, aztán a biztonságiak őt is letaszigálták.)


A 28. percben ismét Škuletić került óriási helyzetbe. Lazovićtól kapta a labdát, de Llorente ismét védett.


A korábbi Tottenham-fölény elmúlt, a Partizan egyre inkább kitört a bunkerból. A 38. percben a hazaiak kolbászoltak a Partizan kapuja környékén. Végül Stambouli küldött kapura egy 20 méteres lövést, Lukač nagyot védett. Egyből indultunk is kontratámadásra, Ninković száguldott fel és lőtt egyből kapura egy eszméletlen, 40 méteres bombát. Llorente kivédte.
Aztán egy harmadik szurkoló is berohant a pályára.
Az ukrán bírónak itt lett epefakadása és bezavarta az egész bandát az öltözőbe, miközben a biztonságiak rávetették magukat a vicceskedő drukkerre és szabályosan lecipelték a gyepről. Nagyjából 10 perc szünet után visszajöttek a csapatok a pályára és folytatták a meccset.

Utólag kiderült erről a három önjelölt mókamesterről, hogy külön fizettek nekik a trollkodásért. Mindannyian ugyanolyan pólót viseltek magukon, melyen egy fülhallgatókat gyártó cég emblémája volt. A jótét lelkek még egy videót is felraktak a Youtube-ra az akciójukról.


A 45+8. percben szöglethez jutott a Partizan. Nagy kavarodás támadt a Tottenham 16-osán belül, végül kirúgás lett belőle, közben Chiriches mintha lerántotta volna Škuletićet. Két perc múlva Lazović lőtt fölé, majd az utolsó percben Lamela próbálkozott, de Lukač védett.
A második félidő legelején megszerezte a vezetést a Tottenham. Jöttek fel vadul a Partizan kapujára, először Soldado lőtt kapura, de Lukač egy nagy védéssel hárított. A labda visszapattant a mezőnybe, Stambouli lecsapott rá és belőtte az üres kapuba. 1:0


Két perc múlva már megint loholtak felfelé a Partizan kapuja irányába. Stanković blokkolta a támadást, de a labda még mindig a Tottenhamnél maradt. Végül Lukač elkapta és indulhatott a kontratámadás. Lazović feljutott a hazaiak kapujáig, rá is lőtt, mellé.


Az 55. percben két veszélyes helyzet is volt a Partizan kapujánál. Soldado eléggé a leshatáron leadott lövését Lukač hárította, a második szinte azonnal jött, az eldőlő Partizan-kapus mögött Volkov szinte a gólvonalról lőtte ki a labdát. Három perc múlva megint a Tottenham próbálkozott, Lamela távoli lövése ment alig mellé.


A 68. percben újra a Tottenham előtt volt a lehetőség. Újra Lamela lőtt rá, fölé. És máris indult a kontratámadás. Grbić száguldott fel egészen az alapvonalig és passzolta Živkovićnak. A középpályás rá is zúdította a labdát, de a lövés elzúgott a kapufa felett.
A 72. percben szabadrúgást kapott a Tottenham, kb. 20 méterre a gólvonaltól. Lukač óriásit védett, szögletre tolva a labdát. A beívelő lövés megpattant az egyik játékoson, a Partizan kapusa ismét fantasztikus mozdulattal hárított. Három perc múlva kontratámadást indítottunk (előzőleg Lukač remek ütemben kiszaladva lehúzott egy lövést), Grbić vihette fel a labdát és lőhetett rá, de kimaradt.
A 83. percben kis híján 2:0 lett, de a hazaiak játékosa lesen volt. Két perc múlva már nekünk volt szabadrúgás. Az érkező labdára Volkov ugrott, hogy a kapuba fejelje. Lloris hatalmasat védett, a berobbanó Živković pedig az oldalhálóba lőtt.
A 88. percben a Tottenhamnek maradt ki egy ordító helyzet (Átlagszurkoló ezt azért annyira nem bánta). Lukač kiszaladt a kapuból és hárította Stambouli támadását. A labda Lamela elé pattant, ajtó-ablak nyitva volt, az argentin középpályás kihagyta.

Partizan-kispad

Már a legvégén jártunk, a 90+1. percben. Újra a Tottenham támadott, nagy kavarodás kerekedett a Partizan 16-osán belül. Valamelyik Partizan-védő (nem láttam pontosan, Volkov volt, vagy Ćirković, esetleg valaki más) szerelte a hazaiak támadóját, aki annak rendje és módja szerint nagyot esett. Egyesek 11-est reklamáltak, a bíró továbbot intett, a lassításból kiderült, hogy abszolút helyesen döntött. Ezek után Lukač élete egyik legnagyobb hárítását mutatta be, miután Lamela újra kapura küldte a labdát. (Ezúton is hálás köszönet a Tottenham argentin játékosának, hogy ennyi mindent megtett ahhoz, hogy a világ láthassa Lukač kapus klasszisát.)


Tények: 

Helyszín: White Hart Lane, London
Nézőszám: 20 000
Vezette: Jevhen Aranovszkij (partjelzők: Olekszandr Vojtyuk, Olekszandr Kornijko - tartalék játékvezető: Szerhij Bekker - gólbírók: Szerhij Boiko, Anatolij Abdula) - UKR

Tottenham Hotspur: Llorente - Naughton, Vertonghen, Chiriches, Davies - Stambouli, Dembele (Bentaleb, 56.) - Lennon, Paulinho (Winks, 87.), Lamela - Soldado (Kane, 66.)
Vezetőedző: Mauricio Pochettino

FK Partizan: Lukač - B. Ilić, Ćirković, Stanković, Volkov - Ninković (A. Živković, 62.), Marković, S. Ilić (Marinković, 74.) - Lazović, Škuletić (Kojić, 78.), Grbić
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerző: Stambouli (49.)
Sárga lap: Stambouli (51.), ill. Grbić (72.), B. Ilić (86.)

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése