2014. november 20., csütörtök

FK Partizan - FK Sloga PM 3:0 (Szerb Kupa, a legjobb 8 közé jutásért)

Kicsit vehemensen kezdtek a vendégek, a 3. percben már meg is próbálkoztak kapurarúgással. Aztán a 7. percben Škuletić szlalomozott fel a Sloga térfelén és passzolta Grbićnek, aki aztán egy nem túl erős lövést küldött egyenesen a kapus kezébe.

Még a mérkőzés legelején Živković ütközött az egyik Sloga-játékossal. A középpályás a karját fájlalta, ápolni kellett

A 9. percben Stevanović vállalkozott egy bátor lövésre, csak a kapus volt vele szemben. Ranković egy hihetetlen robinzonáddal védett. A 13. percben a Sloga játékosa próbálgatta Kljajić reflexeit. Egy 25 méteres lövést küldött rá, egyenesen a Partizan kapusának az ölébe.

Kljajić akcióban

A 18. percben Ninković kapta középen a labdát, majd passzolta is tovább Živkovićnak. A középpályás egyből küldte is tovább Škuletićnek, a csatár meglódult, átugrotta a kapust és rálőtte a labdát. A labda átsuhant a vágtatva érkező védő lába között - és telibe találta a kapufát, ahonnét a labda visszacsurgott a mezőnybe. Nem sokkal később Grbić került helyzetbe, de a kapu helyett az égbe lőtte a labdát.

Meccsfotó: Nikola Drinčić

Aztán a 24. percben Marković elcsórta a labdát a megilletődött Sloga-játékosok elől és máris indította Ninkovićot. A középpályás már száguldott is fel a jobb oldalon, majd a 16-osnál középre adta. Az érkező Škuletić mesteri mozdulattal, remek ütemben lépett át a labdán. A berobbanó Marković azonnal le is csapott rá, lőtt és szétszaggatta a hálót. 1:0



Az eső közben vigasztalanul zuhogott, a Partizan viszont uralta a játékot. A 30. percben Škuletićnek volt egy merész próbálkozása, de a kapus elkapta a lövését. Szinte azonnal Ninković is rálőtt, de a védők kikotorták a labdát.

Meccsfotó: Petrović a zuhogó esőben

A 40. percben volt egy újabb nagy helyzet. Grbić robogott fel a jobb oldalon, de a beívelt labdát a védők tisztázták, egyenesen Ninković elé. Tőle Škuletićhez került, aki egyből rá is lőtt, alig mellé. Egy perc múlva Grbić eresztett meg egy nagy lövést, végül szöglet lett belőle.
Az utolsó percre maradt két hatalmas Partizan-helyzet. Először Škuletić csapott le a labdára egy fantasztikus mozdulattal, a Sloga védőinek ügyetlenkedése közepette, de belelőtte a kapusba. A kipattanó labda Živković elé hullott, aki rá is lőtt egyből, de a kapuson megpattant a lövés. Végül a védők hatástalanították.

"Scotty, sugározz fel"

A második félidő 52. percében szabadrúgáshoz jutott a Sloga. Kb. 25-30 méterrel lehettek a Partizan kapujától. Stojanović nekifutott, lőtt, Kljajić elkapta. Az 58. percben megint a vendégek próbálkoztak, Antanasijević küldött egy távoli - és elég veszélyes - lövést. Nem sokkal ment mellé. Két perc múlva megint a Sloga következett. Reljić cselezte át magát egészen a Partizan 16-osáig, lerázva az összes védőt, végül Stanković előkerült és blokkkolta.
Egy perc múlva nevezett hátvéd borzolta a vendégek kapusának az idegeit egy távoli lövéssel, de egyenesen Rankovićba lőtt.
A 65. percben szabadrúgáshoz jutott a csapat. Ninković állt a labda mögé, a lövése megpattant a sorfalon és szögletre ment. A beívelő labdára Branko Ilić ugrott fel, de túl magasra fejelte.
Aztán a 69. percben Luka kapta a labdát és indult meg a jobb oldalon. Beívelte középre, ahol Ninković már várta, és egy egészen lehetetlen szögből belőtte a hosszú sarokba. (A Sloga védője kicsit rásegített, de akkor is bement volna, ha nem vetődik bele a lövésbe.) 2:0



A 73. percben Ninković a földre került, szabadrúgáshoz jutott a Partizan. Živković állt a labda mögé és ívelte be középre, ahol Ćirković lecsapott rá és bezúzta a hálóba.


A bíró viszont közölte, hogy a hátvéd lesen volt, majd érvénytelenítette a gólt.
De sokat nem kellett várni a válaszra. A következő percben Luka ugrasztotta ki egy remek passzal Ninkovićot. Ninković felszáguldott és középre ívelte, Škuletić II. világháborús bombázó stílusban érkezett és bal lábbal (!) bevágta a hálóba a labdát. 3:0
A legvégén még bepróbálkozott az időközben beállt Kojić. A 90+3. percben egy kontratámadásból akart volna kapura küldeni, de Ranković lefülelte a lövést.

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion
Nézőszám: 1000
Vezette: Dejan Santrač (partjelzők: Srđan Kaurin, Olajos-Nagy Matija - tartalék játékvezető: Dejan Dimitrijević)

FK Partizan: Kljajić - Stevanović (B. Ilić, 46.), Ćirković, Stanković, Petrović - Drinčić, Marković - Ninković, Grbić (Luka, 59.), A. Živković (Kojić, 77.) - Škuletić
Vezetőedző: Marko Nikolić

FK Sloga PM: Ranković - Stević, Mišić, Veselinović, Planić, Đoković - Stojanović, Antanasijević, Lepojević (Vejnović, 70.) - Appiah (Đorđević, 82.)
Vezetőedző: Dragan Đorđević

Gólszerzők: Marković (24.), Ninković (69.), Škuletić (74.)
Sárga lap: Grbić (36.), Marković (51.), Škuletić (63.), ill. Planić (7.), Mišić (36.), Lepojević (44.)

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése