2014. november 7., péntek

Besiktas - FK Partizan 2:1 (UEFA Európa Liga)


Az első percben bevetettük a szokásos "szia, kapus, na mizu"-cselt, de a partjelző lest lengetett. Aztán így a 8. percig főleg a középpályán folyt a birkózás, amikor a Besiktas bepróbálkozott. Özyakup egy nagyon gyenge lövést eresztett meg, a labda kizúgott a játéktérről. Két perc múlva Demba Ba küldött egy újabb gyenge, lapos lövést Lukačnak.

De ők legalább próbálkoztak, mi az ellenfél kapujáig se jutottunk el.

A 12. percben megint a Besiktas jött, látott, Lukač pedig védett. És ez így ment tovább. Töre kétszer is kapura lőtt két percen belül, az első elég húzós volt, Lukač nagyot védett, szögletre ment a labda. A másodiknál túl magas volt a lövés, kirepült a kapu felett.
A 19. percben jutottunk el a Besiktas kapujáig (Gönen kapus addig tudott egy kicsit szunyókálni), ráadásul a mérkőzés során először juthattunk szöglethez. Gönen felébredt, elkapta a labdát, a show pedig folytatódott tovább.
Két perc múlva a védelmünk követett el egy olyan hibát, hogy Átlagszurkoló élő adásban kezdett őszülni, még szerencse, hogy nem lett belőle baj, Lukač - szobrot neki! - remek ütemben érkezett és elkapta a labdát. A 22. percben ismét a törökök támadtak, Köybasi ívelte be a labdát. Demba Ba mintha elesett volna, de Kavlak lecsapott a lövésre, végül szöglet lett belőle.

Próbálkoztunk mi is. Tényleg. De egyszerűen képtelenség volt eljutni a kapujukig, a védelmük mindent blokkolt.

A 26. percben szabadrúgást kaptak a hazaiak, kb. 22 méterre a Partizan kapujától. A lövés megpattant valakin és rémes lassúsággal a hálóba csorgott, Lukač kétségbeesetten kapott utána, de nem tudta megmenteni. A szerencsénk az volt, hogy az egyik partjelző még előtte lest lengetett, így a bíró nem adta meg a gólt.

Meccsfotó: Pantić a sűrűben

A 29. percben újabb veszélyes beívelés érkezett a Besiktastól, szerencsénkre Töre elügyetlenkedte, a labda pedig kigurult. Egy perccel később Sahan lőtt, fölé. Folyamatosan támadtak a hazaiak, a 33. percben egy újabb beívelés érkezett balról, de a labda keresztben elpattogott Lukač kapuja előtt. Aztán a 37. percben újra Töre próbálkozott, messziről lőtt rá, gyengén, pontatlanul.

Félre ne értsétek, nem bánom, sőt, örülök neki, hogy Töre ilyen pontatlan lövéseket küld a Partizan kapujára, Isten tartsa meg jó szokását.

A 41. percben Volkovot kellett ápolni, a közönség pedig ollézott a hazaiak minden egyes labdaérintésére. Még a legutolsó percre maradt egy kis veszélyes kavarodás, Lukač húzott le egy távoli lövést, mielőtt elérte volna Ba-t, a játékvezető pedig lefújta a rémesen monoton első félidőt.
A folytatás sem hozott látványos futballt. A 48. percben kavarodás támadt a Partizan 16-osán belül, hálistennek a védők tisztáztak.
Két perc múlva Grbić került helyzetbe

ez volt az első értékelhető helyzete a Partizannak

balról kapta a labdát, de a lövés mellé ment. Két perc múlva megint a Partizan kellemetlenkedett a Besiktas 16-osán belül, jobbról érkezett a lövés középre, de a labda a kapu helyett az égnek szaladt.
Az 56. percben 11-eshez jutott a Besiktas. Stanković birkózott a 16-oson belül a Besiktas támadójával, aztán a török játékos akkorát esett, mint egy télikabát, a bíró pedig azonnal a 11-es pontra mutatott. Demba Ba állt a labda mögé, nekifutott, megtorpant, megint nekilódult és a balra dőlő Lukač mellett a háló jobb oldalába vágta a labdát. 1:0
Két perc múlva Karlak szeretett volna feliratkozni a góllövők listájára, de pont Lukač ölébe rúgta a labdát.

Kb. 300 Partizan-szurkoló biztatta a csapatot


Az 59. percben szabadrúgáshoz jutott a Partizan, kb. 20 méterre a Besiktas kapujától. A lövés megpattant a védőkön, a hazaiak egyből kontratámadást indítottak. De olyan kontratámadást, hogy a 61. percben már két góllal vezettek... Töre egészen egyedül száguldott fel a Partizan térfelén, szinte az összes védő lemaradt, talán egyvalaki állt kétségbeesetten a 11-es pont körül. Töre lepasszolta Demba Ba-nak a labdát, aki simán belőtte. 2:0
Az elkövetkező negyed órát csak egy Partizan-szabadrúgás zavarta meg, de az is elhalt a Besiktas-védőkön. Aztán a 77. percben Ninković kezdett cselezgetni a törökök 16-osának a bal oldalán. Lepasszolta a labdát Saša Ilićnek, akitől a másik Sašához, Markovićhoz került, Marković pedig nem tökölt, 16 méterről rátűzte.
És belőtte.
GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! 2:1

Ninković cselezget

A 88. percben szabadrúgáshoz jutottunk ismét. Drinčić középre csavarta a labdát, Volkov kiemelkedett a tömegből - és föléfejelte.
A legutolsó percekre maradt még extra izgalom. A 90+4. percben újra szabadrúgást kaptunk. Drinčić bombáját a kapus egy hatalmas vetődéssel védte. A labda a mezőnybe pattant, Lazović lecsapott rá, de fölérúgta.

Tények:
Helyszín: Atatürk Stadion, Isztambul
Nézőszám: 12 000
Vezette: Alexandru Tudor (partjelzők: Aurel Onita, Octavian Sovre - tartalék játékvezető: Radu Ghinguleac - gólbírók: Ovidiu Hategan, Pavel Balaj) - ROM

Besiktas: Gönen - Köybasi, Franco, Sivok, Ramon - Kavlak, Hutchinson - Töre (Uysal, 90.), Özyakup (Sosa, 70.), Sahan (Pektemek, 58.) - Ba
Vezetőedző: Slaven Bilić

FK Partizan: Lukač - Stevanović, Ćirković, Stanković, Volkov - Marković, Drinčić - Grbić (A. Živković, 67.), Pantić (S. Ilić, 65.), Ninković - Škuletić (Lazović, 67.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerző: Ba (57. - 11-es, 62.), ill. Marković (78.)
Sárga lap: Kavlak (14.), ill. Volkov (28.), Stanković (56.), Marković (78.), Stevanović (79.)

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése