2014. november 3., hétfő

FK Partizan - Vojvodina 1:0 (Jelen SuperLiga, 11. forduló)

A meccs hőse:


Győztünk. Nem is akárhogy, egy fantasztikusan jó mérkőzésen. A két csapat egyből egymásnak esett, aztán a 7. percben Veselinović döntött úgy, hogy kipróbálja, Lukač a helyén van-e. De mielőtt bármi történt volna, Ćirković tisztázott.


A 16. percben egy irtózatosan nagy helyzet maradt ki. Škuletić remek ütemben érkezett a bal oldalon, rá is tűzte a labdát, a labda átgurult a kapus lába között... majd néhány centivel a jobb kapufa mellett kipattogott a játéktérről. Három perc múlva újabb óriási helyzet jött. Živković küldte be a labdát középre Škuletićnek, ő lepasszolta Lazovićnak, a csatár pedig ugyanazzal a svunggal a kapusba lőtte. Pár másodperc múlva megint Lazović lőhette rá, a kapus ezúttal is a helyén volt. Majd a Vojvodina megindult egy kontratámadásra. Nem volt túl erős a lövés, Lukač simán leszedte.
A 25. perc újabb Vojvodina-támadást hozott. Gaćinović passzolta veszélyesen Veselinovićnak, végül Lukač lefülelte a lövést.
A 30. percben újra Škuletić került helyzetbe. Živkovićtól jött a beívelés, a csatár bólintott, a kapus elkapta.
De aztán.
33. perc.
Živković indította Škuletićet a felezővonal mögül, egy legalább 25 méteres labdával. A csatár meglódult, levágott egy sprintet, majd rálőtt...
...GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!
Irtózatos, óriási, fantasztikus, zseniális gól, a kirohanó Milinković-Savić mellett, bele a háló közepébe.


Škuletić sajátos gólöröme
Update: mint kiderült, a Vojvodina szurkolói egy egészen váratlan meglepetéssel "kedveskedtek" Petar Škuletićnek és Marko Nikolić vezetőedzőnek. Korábban mindketten a Vojvodina csapatához tartoztak, az újvidéki szurkolók, a Firma nem tudta megbocsátani egyiküknek sem, hogy elhagyták őket és Belgrádba igazoltak. Emiatt, merő bosszúból nyilvánosságra hozták a csatár és a vezetőedző telefonszámát. A Partizan hivatalosan nem reagált a provokációra, Škuletić viszont a lehető legnemesebb módon állt bosszút.



A déli szektorban pedig tetőfokára hágott a hangulat.


Egyesek vitatkozni kezdtek arról, hogy mennyire volt les az indítás. Nos, az ArenaSport lassítása nem mutatta egyértelműen, többszöri nekifutás és kikockázás után sem. Max. egyvonalas les látszott, de az már rég nem számít szabálytalanságnak.

A 36. percben Živković próbálkozott egy újabb helyzettel, miközben a fél pálya füstben úszott. Közben Lazovićot a vendégek játékosai kézről kézre adták és rugdosták fel egymás után.


A 40. percben Drinčić ívelte be a labdát. Valaki rábólintott (nem lehetett látni, hogy pontosan ki volt), alig ment mellé. Négy perc múlva újból Škuletić rontott rá a kapura. Lazovićtól kapott egy remek labdát, a 16-os vonalánál megfordult, lerázva magáról a védőt és lőtt. Nem sokkal ment mellé.
Még a legutolsó pillanatokra is maradt némi akció. Támadt a Partizan, érkezett a beívelés jobbról, majd a labda Marković elé hullott. A középpályás megeresztett egy 20 méteres bombát, nem sokkal ment fölé a rúgás.

A második félidő elején, a 47. percben Živković kapott egy nagy labdát, végül szöglet lett az akcióból. Az érkező labdára Stanković emelkedett ki a tömegből és fejelte kapura, mellé.
Két perc múlva már a vendégek rúghattak szögletet. A helyzet kimaradt, de a labda még mindig a Vojvodinánál volt. Végül kapura törtek, Lukač nagyot védett, majd ide-oda kavargott a labda a Partizan 16-osa körül, végül a bíró les miatt lefújta az akciót.
Az 53. percben Lazović - a változatosság kedvéért - ismét a földön fetrengett, miután lerúgták. Szabadrúgás, a Vojvodina kapujától nagyjából 35 méternyire. A lövés berepült középre, egyenesen Stanković elé, ajtó-ablak nyitva, de a hátvéd nagyon rosszul találta el a labdát, a kapus simán elkapta.
Három perc múlva ismét Škuletić lendült akcióba. Lazovićtól érkezett a passz, a csatár rálőtt, de a lövés nem volt igazán erős, a kapus hárított. Egy perc múlva már Škuletić indította volna Lazovićot, de a partjelző lest lengetett.
A 63. percben ismét Škuletićen volt a világ szeme. A csatár egy távoli, lapos lövést eresztett meg, a labda pattogott, alig pár centivel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Aztán a játékvezető füstszünetet rendelt el, miközben a szurkolók remekül érezték magukat. A játék két perc után folytatódhatott.


A 67. percben egy Branko Ilić - Živković - Branko Ilić összjáték után Lazovićhoz került a labda. A lövés az oldalhálóra ment.
Aztán 10 percig nem nagyon történt semmi. A játék elsősorban a Vojvodina térfelén folyt, nagyon ritkán sikerült átjutni a Partizan oldalára, de akkor sem maradt ott sokáig a labda. A 77. percben jött egy Partizan-szöglet. A Vojvodina védői kifejelték a labdát, ami pont Marković elé hullott. Ő rálőtt, de gyengén, nem veszélyeztette a vendégek kapuját.
Itt újabb kb. 10 perc jött, amikor leginkább a cserék jelentették a változatosságot. Itt meg kell jegyeznem, a Partizan védelmi vonala remekül működött. A Branko Ilić-Stanković-Petrović-Ćirković tengely csúcsra járatta magát.

Lukačnak nemigen volt dolga


A 88. percben Živković küldött egy távoli lövést a Vojvodina kapujára, fölé. Közben szabályosan kigyulladt a Partizan kapuja. A Vojvodina vicces kedvű szurkolói behajítottak egy petárdát Lukač mögé.

Itt hadd tegyem fel a költői kérdést: Luka miért kap ilyen rohadt kevés lehetőséget? Ügyes, jól helyezkedik, pillanatok alatt ritmust tud váltani, ráadásul gólerős is. Miért van az, hogy akárcsak Fofana, ő is hosszú meccsek óta a kispadra van száműzve?



A legutolsó percek még tartogattak némi izgalmat. A 90+2. percben újra Marković eresztett el egy 35 méteres lövést, fölé. Egy perc múlva Alivodić sütötte el a tartalék puskaport, de a lövése kirepült a kapu felett.
Aztán ünneplés.





Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion
Nézőszám: 8000
Vezette: Nenad Đokić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Dejan Petrović - gólbírók: Aleksandar Vasić, Kis-Csepegi Róbert)

FK Partizan: Lukač - B. Ilić, Ćirković, Stanković, Petrović - A. Zivković (Luka, 89.), Marković, Drinčić, S. Ilić (Pantić, 82.) - Škuletić, Lazović (Grbić, 77.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Vojvodina: Milinković-Savić - M. Živković, Pekarić, Babić, Nastić - Alivodić, Tumbasević, Novaković (Sekulić, 74.), Poletanović (Stojanović, 86.) - Veselinović, Gaćinović
Vezetőedző: Zoran Marić

Gólszerző: Škuletić (33.)
Sárga lap: A. Živković (20.), Stanković (90+2.), ill. M. Živković (52.), Poletanović (74.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 28 pont
2. Crvena Zvezda 26 pont
3. Vojvodina 25 pont
4. Čukarički 21 pont
5. Novi Pazar 19 pont
6. OFK Beograd 17 pont
7. Spartak Zlatibor Voda 16 pont
8. Mladost 16 pont
9. Jagodina 14 pont
10. Rad 11 pont
11. Donji Srem 11 pont
12. Borac 10 pont
13. Napredak 10 pont
14. Radnički Niš 9 pont
15. FK Voždovac 8 pont
16. Radnički 1923 5 pont

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése