2014. november 24., hétfő

FK Partizan - Napredak 3:1 (Jelen SuperLiga 13. forduló)

A lelátón ott figyelt Brašanac és Pantić

Egymásnak esett a két csapat, aztán a 7. percben Ninković tette próbára a Napredak kapusát. Egy perc múlva Volkov fejelt egy szögletet egyenesen Popović kezébe. Megint egy perc múlva (még az első 10 percen belül járunk) Drinčić zúdított egy 20 méteres bombát a Napredak kapujára, Popović azt is megfogta.
A 16. percben jobb oldalról érkezett egy beadás egyenesen Škuletić elé. Škuletić svungot vett - és egyenesen az eldőlő kapusba lőtt.
A 18. percben a déli tribünön a szurkolók megemlékeztek a 18 évesen, tragikus körülmények között elhunyt Nemanja Antićról, Rambo-ról, a Partizan szurkolójáról. 18 fáklyát gyújtottak az emlékére.



A 21. percben újra Škuletić lendült akcióba. A középvonalnál sikerült elcsórni a labdát a körülményeskedő Napredak-játékosoktól. Ninković indította Škuletićet, aki átcselezte magát a vendégek védőin és hatalmas lövést zúdított a kapura - a labda a felső kapufán csattant.

Meccsfotó: Nikola Ninković

A 26. percben Drinčić zúdított egy 25 méteres lövést a vendégek kapujára. A kapus védett, a labda lepattant róla, az érkező Lazović már nem érte el. Egy perc múlva már a Napredak kellemetlenkedett a Partizan kapujánál, végül a védők tisztáztak.
A 29. percben akár 1:0 is lehetett volna. Saša Ilić lőtte be a labdát a vendégek hálójába, de a bíró les címén érvénytelenítette.


De aztán jött a valódi gól.
38. perc. Ninković kapta a labdát a bal oldalon, aztán egy jól irányzott mozdulattal beadta középre. Lazović kiemelkedett a tömegből (a nyakán csüngő védő ellenére) és a hálóba fejelt. 1:0



Az utolsó percekre maradt még két megmozdulás. Először Drinčić száguldott fel a jobb oldalon a labdával és adta be középre Škuletićnek, aki egy szenzációs mozdulattal pöckölte kapura a labdát. A kapus elkapta, pedig ha bemegy, az év legszebb gólja lett volna. Utána egy 30 méteres, igazi, Drinčić-féle szabadrúgás-bomba jött, a kapus ezt is hatástalanította.

Meccsfotó: Saša Marković

A második félidőben a Napredak kicsit bepróbálkozott az elején, igyekezett átvenni az irányítást. Az 51. percben Trujić próbálkozott a 16-os vonaláról, sikertelenül. Pár perc múlva egy szögletről fejelt rá veszélyesen Stanojević, hálistennek Lukač a helyén volt.
A 60. percben Marković indította Ninkovićot egy hosszú labdával. Mindenki kedvenc Džigije a kirohanó kapus mellett ráfejelt - a labda viszont elpattogott a hosszú sarok mellett, ki a játéktérről.
A szurkolók közben megemlékeztek a szintén tragikus körülmények között, 17 évesen elhunyt társukról, Gojko Sekulićról.


Sőt.
A Sírásók külön megemlékeztek arról a Crvena Zvezda-szurkolóról, akit tegnapelőtt a Galatasaray - Crvena Zvezda kosárlabdameccsen meggyilkoltak a török szurkolók.


Közben a 68. percben Dimitrov diszkréten bepróbálkozott, a lövése nem sokkal ment mellé. Utána Škuletić próbált kontratámadásból kapura lőni, sikertelenül.
Két perc múlva viszont az időközben csereként beállt Andrija Živković adta be a labdát a bal oldalról középre, szinte már az alapvonaltól. Lazović felugrott, hogy kapura fejelje, de egy ütemmel lemaradt. De semmi sem volt még veszve, mert mögötte ott ólálkodott Branko Ilić, aki egy tökéletes mozdulattal lekezelte a labdát és rázúdította a Napredak kapujára (egy irgalmatlan kötényt adva a ghánai Frimpongnak). 2:0


A 82. percben Bajićnak volt egy kontratámadásos próbálkozása, de a lövés messze elkerülte a kaput. Három perccel később Trujić lőtt kapura éles szögből, de a labda elpattogott a gólvonal előtt.
Aztán a 86. percben Škuletićnek eszébe jutott, hogy ezen a mérkőzésen még nem lőtt gólt. Fogta magát, nekiindult, elcsórta a labdát a Napredak egyik védőjétől és levágott egy eszméletlen, 40 méteres szólót tökegyedül. Mindenki lemaradt mögötte, kicselezte a kétségbeesetten kirohanó Popovićot és széles vigyorral besétált a kapuba, tényleg már csak a vörös szőnyeg hiányzott. 3:0


A 88. percben Cvetković lövését védte Lukač. Aztán már igencsak a hosszabbításban jártunk, valószínűleg már mindenkinek a forró zuhanyon járt az esze, amikor váratlan támadást indított a Napredak a 90+3. percben. Trujić lövését még kivédte Lukač egy remek mozdulattal, de a labda lepattant róla, egyenesen a szenegáli Ndiaye elé, aki egyből be is lőtte a labdát az üresen tátongó kapuba. 3:1

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion
Nézőszám: 3000
Vezette: Vlado Glođović (partjelzők: Srđan Kaurin, Olajos-Nagy Matija - tartalék játékvezető: Branko Pavlović - gólbírók: Aleksandar Vasić, Kis-Csepegi Róbert)

FK Partizan: Lukač - B. Ilić (Kojić, 88.), Ćirković, Stanković, Volkov - S. Ilić, Marković, Drinčić, Ninković (A. Živković, 71.) - Lazović (Luka, 78.), Škuletić
Vezetőedző: Marko Nikolić

Napredak: Popović - Cvetković, Frimpong, Jančić, Urošević - Stanojević (Dimitrov, 66.) - Lazić, Gobeljić, Trujić - Ndiaye, Božović (Bajić, 75.)
Vezetőedző: Saša Štrbac

Gólszerzők: Lazović (36.), B. Ilić (72.), Škuletić 85.), ill. Ndiaye (90+3.)
Sárga lap: A. Živković (77.), ill. Gobeljić (32.), Božović (38.), Urošević (55.), Dimitrov (78.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 34 pont
2. Crvena Zvezda 28 pont
3. Vojvodina 26 pont
4. Čukarički 22 pont
5. OFK Beograd 21 pont
6. Novi Pazar 20 pont*
7. Mladost 17 pont
8. Jagodina 17 pont
9. Spartak Zlatibor Voda 17 pont
10. Rad 15 pont
11. Donji Srem 15 pont
12. Borac 12 pont
13. FK Voždovac 11 pont*
14. Radnički Niš 11 pont
15. Napredak 10 pont
16. Radnički 1923 7 pont

A *-gal jelzett csapatok 12 mérkőzést játszottak idáig

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése