2015. január 13., kedd

Hírcsokor

Fofana elment Kínába. Ez most már végleges, a Partizan 12 hónapra kölcsönadta az elefántcsontparti játékost a Qingdao Jonoon FC csapatának.

Ez felháborító. Ennek a tehetséges, csupaszív kölyöknek nem a kínai bajnokságban kéne rohadnia és kallódnia, hanem minimum Nyugat-Európába kellett volna szállítani, ha már mindenáron kölcsön akarták adni. Drótkefe a seggébe az összes illetékesnek.

***

És ha ez nem lenne elég, Petar Škuletićet is megkörnyékezték Kínából. (Mi a franc van ott?...) A csatárért állítólag nem kevesebb, mint 4 millió eurót ajánlottak volna, de a legutóbbi cirkusz óta a főnökség köti az ebet a karóhoz, hogy Škuletić nem eladó. A játékos csak annyit jegyzett meg rezignáltan a mozzartsport.com portálnak, hogy ugyan nem dől össze a világ, ha marad a Humska utcában, csak a helyzet az, hogy halvány fogalma sincs, hogy fogja előteremteni a megélhetéséhez szükséges pénzt. (Igen, a Partizan anyagi helyzete továbbra is csapnivaló.)

***

Igor Duljajjal, a Partizan egykori játékosával készített egy interjút a Hotsport. A teljes szöveget itt lehet olvasni, a lényege röviden: a jelenleg Ukrajnában szereplő Duljaj csapata, a Szevasztopol számára megszűnt a bajnokság az ottani zavargások miatt. A játékosokat szélnek eresztették, többen be is fejezték az aktív labdarúgást. Duljaj kapott néhány ajánlatot Görögországból, de ő is inkább úgy döntött, hogy pontot tesz a játékoskarrierje végére és beiratkozott egy edzőképző tanfolyamra Kijevben. Mesél arról, hogy milyen volt átélni a polgárháborús helyzetet, kifejti a véleményét a jelenlegi szerb futballról, meg még egy csomó minden másról.

***

Végleges és hivatalos: a Partizan (újra) leigazolta Stefan Babovićot. A bejelentés és a sajtótájékoztató holnap 13:00-kor lesz.

***

Vladimir Volkov iránt állítólag a dél-koreai Ulsan Hyundai érdeklődik. A hátvéd nem is mondana rá nemet, a mozzartsport.com értesülései szerint a szerződés megkötése már a finisben jár. (Persze láttunk már karón varjút. A játékos egyelőre a többiekkel együtt vesz részt a csapat szokásos téli felkészülésén.)

***

Vanja Marinković aláírta élete első profi, 4 évre szóló szerződését a KK Partizannal.

(kép: kkpartizan.rs)

***

Próbajátékra érkezett a kosárlabdacsapathoz a montenegrói Milutin Đukanović. A KK Lovćen Cetinje játékosát irányítói poszton akarja kipróbálni Duško Vujošević.

***

A vízilabdacsapat január 17-én csap össze a Bajnokok Ligájában a török Galatasaray együttesével. A tavaly novemberi kosárlabda-tragédia miatt a mérkőzést zárt kapuk mögött akarják megrendezni. A VK Partizan levélben fordult a Szerb Belügyminisztériumhoz, hogy engedélyezzék a szurkolók jelenlétét a meccsen. Válasz egyelőre nem érkezett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése