2015. január 15., csütörtök

Szolnoki Dózsa - VK Partizan 12:7 (Bajnokok Ligája)

Üzenem az összes szerb sportcsatornának, meg a közszolgálati televíziónak, hogy drótkefe. Mi a véreres halálért nem tudta SENKI sem közvetíteni ezt a mérkőzést? Miért?... Ennyire nem fontos? Kinek fájt volna műsorra tűzni ezt a meccset?

Kérdés a magyar Sport 1-hez: ti ezenek a kommentátoroknak még fizettek?... Ha találomra kiválasztok két helyi szurkolót, még ők is színvonalasabban közvetítettek volna, mint ez a két idióta. (Félreértés ne essék, nem akartam megbántani a Szolnok szurkolóit. Épp ellenkezőleg.) Nektek ez jól esik, hogy élőben megy a fika a Partizanra meg Vujasinovićra, a közvetítés pedig általában nélkülöz minden szakmaiságot?

Bemelegítésnek Rističević védett egy óriásit, aztán Mandić beköszönt (0:1). Nem sokkal később már egyenlített is a Szolnok. Próbáltunk nyomást gyakorolni rájuk, de a kapujukban ott lebegett a válogatott Decker, a kapu előtt meg hegyomlás-méretű játékosok figyeltek és ha a Partizanból valaki csak egyet moccant, már ketten zúdultak rá és tunkolták a medence betonjába. Ezek után a Szolnok át is vette a vezetést, közvetlen közelről vágta Varga a labdát a Partizan kapujába. Próbálkoztunk kontratámadással, de ilyenkor a Szolnok két játékosa szendvicsbe fogta a Partizan sokszor alig 20 éves kis játékosát és szabályosan kipasszírozták a labdát a kezéből. Ilyenkor a bírók hol sípoltak, hol nem, de általában csak szabaddobás lett a vége, kiállítás alig. Pillanatok alatt 3:1 lett. Rističević hálistennek hozta a formáját, emberhátrányban is védett egy nagyot.
A második negyed sem volt vidámabb. Rističević hősiesen tartotta a frontot, de amikor újra emberhátrányba kerültünk, az már neki is sok volt (4:1). Mandić próbálkozott folyamatosan, de Decker mindent kivédett, még küldött is egy kaján vigyort a Partizan balszélsője felé. Aztán Stojanović megelégelte a dolgot és lőtt (4:2). Ennek örömére Rističević megint emberhátrányban védett egy óriásit. Jakšić vérszemet kapott, már csak egy gól volt a hátrányunk (4:3). 
A baj csak az volt, hogy a bírók is vérszemet kaptak és sürgősen ötméterest ítéltek a Szolnok javára.

Eskü, nem tudom, miért. Többször vissza lett lassítva, nem láttam semmi szabálytalant. Hegynyi méretű szolnoki vs. kölyökképű Partizan-játékos. El lehet képzelni. A Partizan játékosa kétségbeesetten próbál lépést tartani a szolnokival, a bíró hirtelen sípol és derült égből büntetőt ítél.

Vujasinović edző hevesen reklamált a játékvezetőknél, de azok hajthatatlanok maradtak. A Szolnok pedig belőtte. 5:3
Kihagyott helyzetek sora jött még, meg Rističević fantasztikus védései. Mehettünk féidőre.
A harmadik negyedben megint Rističević-tyel kezdődött, első nekifutásra hatalmasat védett, de másodikra már nem bírt a túlerővel. (6:3) Aztán hosszú-hosszú idő után emberelőnybe kerültünk, ki is használtuk, Mandić belőtte (6:4). Sőt, nemsokára 6:5 lett Repanović jóvoltából.
Nem tartott sokáig... A Szolnok villámgyorsan lőtt egy gólt (7:5), közben a kamera premier plánban mutatta, ahogy az egyikük épp apró darabokra cincálja a Partizan játékosát, a bírók pedig érdeklődve figyelték az eseményeket

popcornt esetleg?...

majd kiküldték a Partizan egy másik játékosát, mert már rég volt nálunk is kiállítás. Rističević és a védősorunk megállította a támadást, indulhattunk is kontratámadásra, sőt, emberelőnybe is kerültünk, de a helyzet kimaradt. Ez egyből meg is bosszulta magát, a Szolnok belőtte az újabb gólt (8:5). Még Subotićnak volt egy próbálkozása, aztán véget ért a negyed. Pár perc szusszanás és jöhetett a finálé.
Jött, és Mandić is jött (8:6). A Szolnok sürgősen bevágott egy újabb gólt (9:6), a Partizan válasza ismét Mandić volt (9:7). Gogov kihagyott egy helyzetet, a kontratámadásból pedig újra gólt lőtt a Szolnok (10:7). És rögtön újabb gól... (11:7), miközben a bírók ismét nagyvonalúan eltekintettek attól, hogy a játékosainkat a szolnokiak épp vízbe fojtják. Majd jött a kegyelemdöfés (12:7). Még Rističević bemutatott néhány parádés védést, aztán a játékvezetők lefújták a meccset.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése