2015. január 11., vasárnap

Barátságos öregfiúk-mérkőzés: Videoton - Partizan 2:5

Én erről miért csak most értesültem?...
Nem mintha el tudtam volna menni Székesfehérvárra, de azért mégis.

A Videoton a tavalyi év végén teremfoci öregfiúk-kupát szervezett, emellett gondoltak egy nagyot és merészet, meghívták a Partizan és a Železničar csapatát annak örömére (?), hogy immáron 30 éve volt az a nevezetes esemény, amikor az 1984-es UEFA-kupa sorozatban legyőzték mindkét csapatot és bejutottak a döntőbe, ahol végül a Real Madrid kiütötte őket 3:1-re.

A rosszindulatú kibic megszólal: ez volt a Videoton utolsó valamirevaló nemzetközi kupaszereplése.

A Vidi becsületére legyen mondva, tisztességgel megvendégelték a Partizan veteránjait. Ott volt egyébként mindenki,

Szinte mindenki. Dragan Mance már nem lehetett ott... és nem lehetett ott Májer Lajos sem, aki 1998-ban autóbalesetben elhunyt.

aki részt vett a 30 évvel ezelőtti mérkőzésen. Elvitték őket vacsorázni a helyi Vadászkürt étterembe, körbevitték őket a Videoton Múzeumban, megkoszorúzták Májer Lajos sírját, majd a Pokol Pince nevű helyiségben zárták a protokolláris programot.
Aztán kimentek a parkettre és lejátszották a Videoton csapatát 2:5-re.
Pedig ott volt az összes egykori nagyágyú. Csuhay, a Disztl-fivérek, Burcsa Győző, Vadász, Novath, Horváth Gábor, Csongrádi és Szabó József. A Partizan részéről Nebojša Vučićević, Dragi Kaličanin, Dragan Tomić, Radivoje Branković, Željko Budiša, Radovan Marić és Čedomir Knežević játszott. A gólokat Vučićević és Marić lőtték, előbbi hármat, utóbbi kettőt. (A Vidi részéről Szabó és Csongrádi talált be.)

Vannak képek, sőt, még egy videó is.




(képek: partizan.rs, vidi.hu)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése