2015. január 4., vasárnap

KK Partizan - Cedevita 76:64 (Adria Liga)

"Rangadó".
Tetszik érteni.
Olyan rangadó, hogy az első lendülettel futottunk egy 12:0-ás sorozatot. Pavlović már a meccs legelején beindította a gőzhengert és nem volt megállás.

(kép: abaliga.com)

Ritka szar volt a stream, akármerre kerestem a neten, az égvilágon sehol nem találtam olyat, ami ne szaggatott volna. Hálistennek az Adria Ligának van egy olyan kedves szokása, hogy az összes meccset felrakják a Youtube-csatornájukra, elejétől a végéig. Addig pedig megpróbálom rekonstruálni a történteket. 

Szóval, az volt, hogy a Cedevitának több, mint 7 percébe került 1 azaz egy pontot összehozni. Kevesebb, mint három perc volt hátra, mire egy büntetődobásból bepasszírozták az egyik dobást. (A másik már nem jött össze.) Mačvan és Dallo alakítottak egy szenzációs megoldást, Dallo rádobott egy hárompontost, de lepattant a gyűrűről. Mačvan, a csapat trollja viszont ott ólálkodott a palánk alatt. Lecsapott a lepattanóra és kaján vigyorral, hajszálpontosan a támadóidő végét jelző dudánál beemelte a labdát a gyűrűbe. 14:1
Aztán a Cedevita a negyed végére kicsit összeszedte magát (16:7 lett a vége), és ezt próbálták a következő játékrészben is tartani. Ennek az lett a vége, hogy közel 2 percen keresztül eredménytelenül birkózott a két csapat (17:12), aztán a Partizan úgy döntött, hogy elég a szarakodásból. Gagić indította a sort büntetőből (19:12), aztán Andrić is megünnepelte a születésnapját egy hárompontossal (24:14). Tízpontos maradt az előnyünk (28:18), Andrić ismét hozott egy hárompontost, hiába, születésnap egyszer van egy évben, meg kell adni a módját... (31:20).

(kép: abaliga.com)

Azt hiszem, itt volt az, hogy Mačvan fájdalomtól eltorzult arccal, a jobb vállát fogva jött le a parkettről.

(kép: telegraf.rs)

A lendületünk ennek ellenére nem tört meg.


39:26-tal zártuk az első félidőt, Mačvan pedig feltámadt a folytatásra.

A szünetben gyerekek játszottak a parketten

Ott volt a nézőtéren Milenko Tepić
(képek: Twitter)

A harmadik negyedben bármire megesküdnék, hogy az elején 42:24-et mutatott a számláló, aztán kavarodás támadt és már csak 41 volt a mi oldalunkon. (Nagyon remélem, hogy az Adria Liga minél előbb feltölti a meccset a Youtube-ra, fogalmam sincs, hogy itt mi történhetett, annyira lagolt a stream.)

Mačvan feltámadt
(kép: Facebook/KK Partizan)

Lényeg, hogy 41:28 volt az állás, a Cedevitának egy csepp vigaszt nem jelentett, hogy minden valószínűség szerint levontak tőlünk 1 pontot. Aztán a lemaradást gyorsan behoztuk (43:28), ezt pedig Bogdanović megfejelte egy hárompontossal (46:28). Aztán újra kavarodás támadt, a játékosok a Cedevita palánkja alatt birkóztak, majd Gagićra technikai faultot sóztak.

Gagić nem értett egyet a játékvezetővel
(kép: Twitter)

46:31-re módosult az állás, már-már úgy tűnt, hogy a Cedevita felpörög (46:34, majd 46:36), de Dallo közbeszólt (48:36), aztán gyorsan 53:40 lett Pavlović jóvoltából. Aztán 55:42, majd 58:42, végül Milutinović találatával ért véget a negyed (60:42).

(kép: Facebook/KK Partizan)

Az utolsóban 60:48-ra feljött a Cedevita, de két hárompontossal bebiztosítottuk magunkat (66:52). Dallo is növelte az előnyt (68:54, majd 70:54), Milosavljević is betalált egy hárompontost (74:60). Milutinović hozta az utolsó találatot (76:62), de a Cedevita legutolsó kosara sem mentette meg a vendégeket a több, mint 10 pontos különbségtől. 76:64

Összefoglaló videó - ha lesz teljes meccs, hozom azt is.


Addig pedig győzelmi fotók.


(képek: Facebook/KK Partizan) 

(kép: Twitter)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése