2015. január 11., vasárnap

VK Partizan - VK Mladost 10:8 (Triglav Liga)

Rističević kapus volt a meccs egyértelmű hőse. Rögtön, nekifutásból egy hatalmasat védett emberhátrányban. Utána Gavril Subotić megszerezte a Partizan első gólját. (1:0) Nagyon erős volt a védelmünk, és jellemző, hogy a Mladost egyenlítő gólja egy rémes, fingerli lövésből született, nem sokkal a vége előtt, amit ki tudja, miért adtak meg a bírók. (1:1)

A labda egy pocsék lövés után a víz felszínén pörögve besodródott a kapunkba és megállt egyenesen a gólvonalon. Mindenki ordított és integetett, a bíró sípolt és középre mutatott. Kösz.

Válaszképpen Mandić óriásit blokkolva védett egy horvát próbálkozást, hogy aranyoznák be a kezeit és indulhatott a kontratámadás. Stojanović megszerezte a vezetést. (2:1) A negyed zárásaként Rističević megint óriásit védett.
A második negyedben a horvátok sürgősen egyenlítettek (2:2), és úgy általában a fejükbe vették, hogy átveszik az irányítást. Ezek után Gilen szétszaggatta a hálót (3:2). A Mladost emberelőnyből egyenlített (3:3), Stojanović egy távoli lövéssel újra megszerezte a vezetést (4:3). Rističević megint védte a védhetetlent, a Mladost folyamatos nyomás alatt tartotta a kapunkat, de Rističević a szemüket kivédte.

Szobrot neki. Most. Ott, a banjicai uszoda bejáratánál.

A második félidő legelején újra egyenlített a Mladost (4:4), aztán... nos, aztán hármas (!!!) emberhátrányba kerültünk. Eskü, nem tudom, hogyan, a bírók csak sípoltak és integettek folyamatosan, a kapunk előtt óriási bunyó és kavarodás...
...ÉS RISTIČEVIĆ KIVÉDTE EZT IS!!!
HÁRMAS EMBERHÁTRÁNYBAN!!!
Nem igaz, mit produkált végig a meccsen.
Közben Gogov kipontozódott, a horvátok pedig közvetlen közelről próbáltak Rističevićnek gólt lőni.
De ezen a mérkőzésen Rističevićnek a Magasságos Mennybéli Atyaúristen sem tudott gólt lőni. Rističević hármas emberhátrányban is kivédte a Mladost próbálkozását, ezek után egy közvetlen közelről való próbálkozás már-már szinte sértő volt a számára.
Ezek után Jakšić belőtte az egyik legpofátlanabb gólt, amit valaha láttam. A labdát megcsavarta, mintha kővel akarna kacsázni a folyóparton. A labda  a víz felszínén pattogott, a Mladost kapusa kétségbeesetten süllyedni kezdett, a labda pedig bepörgött a hálóba. (5:4)
Aztán a horvátok megint kiegyenlítettek (5:5), de csak azért, hogy Manojlović szinte azonnal újra megszerezhesse a vezetést egy víz alatti góllal. Egészen hihetetlen volt, Manojlović egy gigaméretű horváttal birkózott a kapu előtt. Az ellenfél arra készült, hogy Manojlovićot módszeresen vízbe fojtsa, amikor a labda a Partizan játékosa mellé pottyant. Ekkor azt lehetett látni, hogy a horvát játékos hóna alól kinyúl egy kar, megragadja a labdát és beleejti a Mladost hálójába. 6:5 lett az állás.
Tetszik érteni. Félig megfulladva lőtt gólt. A horvát játékos, aki még előtte Manojlovićot tunkolta a víz alatt, most maflán bámulta a kapuban vigyorgó labdát.
Aztán Subotić kihasználta az általános megrökönyödést és gyorsan lőtt még egy gólt (7:5). Valahonnét a félpályáról lőhette rá, egészen gatyamadzagig kiemelkedve és bezúzta, mint a mennydörgős istennyila. A horvátok 3 mp-el a vége előtt szépítettek (7:6), de a vezetés továbbra is nálunk volt.
Az utolsó felvonásban Jakšić jött, látott és egy irtózatos nagy gólt zúzott (8:6), Rističević kaján vigyorral a szája sarkában védett. A horvátok összeszedték a maradék erejüket, folyamatosan támadtak, sikerült is kiegyenlíteniük, de a Gőzhengernek nem tudtak ellenállni, akármennyire is szerettek volna. Stojanović visszaállította a világ rendjét (9:8), a pontot pedig Mandić tette fel az i-re 11 másodperccel a vége előtt (10:8).


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése