2015. január 23., péntek

Jadran ST - VK Partizan 10:11 (Triglav Liga)

Ahogy mondani szokás: a mérkőzés első felében megmutattuk, hogyan kell vízilabdázni, a mérkőzés másik felében meg azt, hogy hogyan nem.

Vagy, ahogy egy szurkolótárs roppant szellemesen megjegyezte: lehetett volna több gól is, de azért mégsem akartuk túlságosan megzúzni az ellenfelet.
Nekünk is van szívünk, na.

Az indítás káprázatos volt. Elhoztuk egyből a labdát és már vezettünk is, Gilen jó messziről ráküldte (0:1). A macedónok kiegyenlítettek, de Gogov máris visszaszerezte a vezetést egy kontrából. Egymaga repesztett fel a labdával, a védő kétségbeesetten vergődött mögötte vagy fél testhosszal (1:2). Rističević pedig az összes redőnyt lehúzta, nemhogy gólt lőni, de még csúnyán ránézni se lehetett. Még akkor se, amikor emberhátrányban voltunk.
Aztán egy kontrából újabb gólt lőttünk, Radojević talált be (1:3). A negyed vége előtt pár másodperccel megint lőtt egy gólt, 1:4-gyel várhattuk a folytatást.
A következő negyed még parádésabb volt, mint az első. A Jadran próbálkozott egy támadással, de megszereztük a labdát, máris indultunk kontratámadásra és Andrejević be is lőtte (1:5). Újabb kontra, újabb Gogov-találat (1:6). Itt a hazaiak is lőttek egy gólt (2:6), amire Radojević válaszolt (2:7). A macedónok kihasználtak egy emberelőnyt (3:7), később Andrejević ugyanígy tett (3:8). Még a félidő előtt Rističević óriásit védett emberhátrányban.
Öt gól előnyünk volt. És akkor a fordulás után megmutattuk, hogy kell ezt az ötgólos előnyt elvesztegetni és véres verejtékkel kiizzadni a győzelmet.

A csapat mentségére legyen mondva, a kulcsemberek ma pihenőnapot kaptak. Mandić és Subotić tegnap a válogatottban játszottak az oroszok ellen, előtte meg a Galatasarayt alázták rommá, így most muszáj volt a kevésbé rutinos játékosokat bevetni.

A Jadran gyors egymásutánban belőtt két gólt (5:8), mi viszont csak Gilen egyszem találatát tudtuk felmutatni (5:9). Rengeteg kihagyott helyzet volt a harmadik negyedben mindkét oldalon. A vége felé a hazaiak lőttek még egyet (6:9), tőlünk a lefújás előtt gyorsan még Lazić hozott egy gólt (6:10).
Az utolsó negyedben ugyanígy egy rakás kimaradt helyzettel folytattuk. És ez, ahogy már csillió más esetben is bebizonyosodott, megbosszulta magát. A Jadran feljött, már csak három gól volt a különbség, ekkor Stojanović is lőtt egyet (7:11) és itt a magunk részéről ki is fújtunk. Rističević kezeit pedig bearanyozni, neki is köszönhető többek között, hogy végül megnyertük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése