2015. január 13., kedd

KK Partizan - Union Olimpija 81:74 (Adria Liga)

Ez a kép mindent vitt. Üzenet Joffrey Lauvergne-nek: 
"Žo, emlékszünk rád... várunk rád..."
(kép: Twitter)

Mačvan összeszigszalagozott vállal jött ki az öltözőből, egy reumás öregember arckifejezésével, ezek után végigsöpört a parketten, mint a sistergős istennyila és felmosta a Pionir Hallt a szlovénokkal.

(kép: Facebook/KK Partizan)

Saša Pavlovićot is úgy ragasztották össze meccs előtt
(kép: Twitter)

Bemelegítés, derekak kiropogtatása
(kép: Twitter)

Az Olimpija nekirugaszkodott és 0:4-re elhúztak.

(kép: Twitter)

Aztán egy remek fordításból Milosavljević szépített (2:4), majd Mačvan elkapta Marinković lepattanóját (legalább három szlovén csimpaszkodott a Partizan fiatal játékosán) és egyenlített. Utána gyorsan bedobott egy büntetőt, erre Andrić hozott egy hárompontost (9:4). Magabiztosan kiráztuk a kisujjunkból az első negyedet, közben a kamera a tribünre irányult, ahonnét Saša Đorđević figyelte az eseményeket.

(kép: Facebook/KK Partizan)

Még az is belefért, hogy Pavlović egy fantasztikus mozdulattal ellopja a labdát, végigszlalomozzon az ellenfél játékosai között és királyi mozdulattal bevágja a találatot (21:17). 24:22 lett a negyed vége.

(kép: Facebook/KK Partizan)

A második játékrészre az Olimpija összeszedte magát és pályára küldte a titkos nagyágyújukat, Dino Murićot. Igen, annak az Edo Murićnak a bátyját, aki most nálunk játszik (illetve mostanában inkább maródi). A tesó kijött és máris megszerezte a vezetést az Unionnak (24:26), majd miután Gagić kiegyenlített, újból bevágott egy kosarat (26:28). Andrić és a Kapitány végül stabilizálták a helyzetet (34:28).

(kép: Facebook/KK Partizan)

A pályán parázs hangulat uralkodott, többször egymásnak estek a játékosok, volt lökdösődés, pankráció, aztán az Olimpija végül elvitte a félidőt 38:39-cel.

A félidőben rendszeresen elözönlik a parkettet a gyerekek, ilyenkor lehet játszani, futkározni, meg kosárra dobálni
(kép: Twitter)

A szünet után a nagyobbik Murić tovább cipelte a hátán az ellenfelet (40:41).

Innen üzenem az illetékesnek: sürgősen leigazolni a Partizan kosárlabdacsapatába Dino Murićot. Egyfelől a kölyök egy zseni, másfelől meg így az ellenfél idegeit döntené romba, nem az enyémet.

Végül Milutinov visszaszerezte a vezetést (42:41), de a szlovén csapat vérszemet kapott és újra átvették az irányítást (44:46). Gagić végül kiegyenlített, majd egy fantasztikus Mačvan - Pavlović összjáték után meg is szerezte a vezetést.


A negyed hátralévő része Mačvané volt. Egy Gagić-büntetőt kivéve az összes találatot ő hozta. 54:50-nel indítottuk a finálét.
Az utolsó negyed már inkább szólt a pankrációról, mint a kosárlabdáról. Röpködtek a pofonok (könyökkel, vállal, miegyébbel, csak diszkréten), jellemző volt, hogy az itt elért pontok döntő része származott büntetődobásból, mindkét oldalon. Az Olimpija kiegyenlített (63:63), Pavlović visszaszerezte a vezetést de a szlovénok megint kiegyenlítettek (65:65). Mačvan ekkor kiengedte a kéziféket és Milutinović-tyal tengelyt alkotva átvette az irányítást, még egy bónuszdobás is járt neki (68:65).

(kép: Facebook/KK Partizan)

Az Union kapott egy sor büntetődobást, át is vették a vezetést (68:69), de Mačvan ezt nem nézte jó szemmel (70:69). Csináltunk egy 8:2-es sorozatot (78:71), végül két büntetőből állítottuk be a végeredményt Milosavljević, illetve Tepić jóvoltából (81:74).

(kép: Facebook/KK Partizan) 

(kép: Twitter)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése