2015. január 26., hétfő

KK Partizan - Igokea 74:65 (Adria Liga)

Telt ház volt a Pionir Hallban, 7000 üvöltő, éneklő, ugráló, szent őrülttel.


Megint az volt, hogy a vendégek a legelején dobtak egy kosarat. Egyetlenegyet. Utána átvettük az irányítást és nem hagytuk őket levegőt se venni. (Csak hát mégsem akartunk udvariatlan házigazdák lenni.)

Duško Vujošević és a vörös szegfűs punkforradalom
(kép: Facebook/Гробари ЈУГ!!!)

Szóval, az volt, hogy 0:2-ről Milutinov egyenlített, valami fantasztikus összjátékot produkálva a többiekkel. Feljöttünk 10:6-ra, amikor Milosavljević bedobta a mérkőzés első hárompontosát. Ebből aztán 16:8 lett, majd Gagić kétszámjegyűvé növelte a különbséget, félig estében dobva a kosarat, miközben többen is rácsimpaszkodtak a vendégek (18:10). 21:13-mal zártuk a negyedet, Andrić dobott egy hárompontost a vége előtt.

Dragan Milosavljević valamelyik pihenő alatt
(kép: Twitter)

A második rész elején az Igokea megpróbálta összekapni magát (21:15, majd 21:17), de jött Gagić, a Romboló Erő, és 23:17 lett az állás. Aztán megint ő, büntetőből (25:19), aztán a Kapitány hozott egy újabb hárompontost. (28:19)

(kép: Facebook/KK Partizan

Itt egy kicsit ellaposodott a meccs. Az Igokea halovány volt, mi pedig simán tettük a dolgunkat. Marinković visszaállította a kétszámjegyű különbséget (30:19), az Igokea válaszul produkált egy 2:8-as sorozatot (32:26). 32:28-nál büntetőt kapott a Partizan. Milutinov állt a vonal mögé, az első dobás be is ment, de a második leszédült a gyűrűről. Az ott ólálkodó Mačvan viszont lecsapott rá és kíméletlenül bevágta (35:28). Milutinov egy hatalmasat blokkolt, aztán Murić hárompontosával, újfent kétszámjegyű különbséggel mehettünk félidőre (38:28).


A szünetben elárasztották a parkettet a gyerekek
(képek: Twitter)

A második félidő Mačvan troll találatával kezdődött 38:30-nál. A mezőny az Igokea palánkja alatt tolong, a labda már épp ki akar repülni a vonalon kívülre, amikor a vendégek egyik játékosa bravúros mozdulattal, vetődve megmentette a labdát és visszadobta a mezőnybe (miközben ő maga a padlón szánkázott a tribünök felé, a takarítóbrigát nem győzött sikálni utána). Mačvan csak kinyújtotta a kezét, elkapta a labdát és bedobta az Igokea hálójába. 40:30

(kép: Facebook/KK Partizan)

Aztán így csobogott tovább a mérkőzés, egy kosár ide, egy kosár oda, de az előnyünket továbbra is tartottuk. 52:43 volt az állás, amikor Marinković egy veszni látszó helyzetben blokkolt egy óriásit.


Milosavljević pedig ezek után gyorsan visszaállította a 10 pontos különbséget (54:43). Az Igokea edzője technikai faultot kapott, miután hevesen reklamált a bírók egyik ítélete után, de aztán hiába dobtak be két hárompontost is, továbbra is vezettünk. 57:49-cel indultunk a fináléra.
Az utolsó negyedet Dallo indította (59:49).

(kép: Facebook/KK Partizan)

Az Igokea egy 8:0-ás sorozattal feljött 59:57-re, aztán Andrić unta meg a tötyörgést és bevágott egy hárompontost (62:57). De az Igokea veszélyesen feljött, már 62:61 volt az állás és baromi szar vicc lett volna, ha itt, az utolsó negyedben vérzünk el. 64:63-nál Murić és Mačvan hárompontosa mentett életet (70:63). A Partizan még kétszer betalált, az Igokeának csak egy kosárra futotta a hátralévő időből. (74:65)

(kép: Facebook/KK Partizan)

7000 ember eksztázisa, negyedórába sűrítve. Kötelező.


Update: valószínűleg ez volt Luka Bogdanović utolsó mérkőzése a Partizannal. A játékos ajánlatot kapott egy spanyol csapattól, amit állítólag el is fogadott. (Egyes források szerint eleve "nyílt" szerződést kötött a Partizannal, mely szerint bármikor elmehet, ha külföldről megkeresik.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése