2015. augusztus 14., péntek

Vojvodina - FK Partizan 3:2 (Jelen SuperLiga, 5. forduló)

Gyerekek, őszinte leszek, rég volt ennyire szar meccsünk. Harmatgyengék voltunk, a védelmünk valamiért nagyon nem muzsikált, és mindennek a tetejébe katasztrofális volt a játékvezetés.
Na de, ilyenkor mondják azt, hogy ne rohanjunk annyira előre, mert.

Ne is.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött a Vojvodina nemrég elhunyt főtitkára, Radisav Rabrenović tiszteletére.
Még a legelején a két szurkolótábor próbálta egymást túlharsogni. Aztán a 4. percben a Vojvodina középpályása, Ivanić kapta a labdát és már száguldott is fel a bal oldalon. A beadása szögletre ment, a szögletrúgást Živko Živković kiöklözte. Újabb szöglet, de itt a bíró lefújta, mert Peković támadta Živko Živkovićot. Két perc múlva szabadrúgást kaptunk, kb. 30 méterre a kaputól. Babović beívelte középre, Fabricio ráfejelte, nem is rosszul, Žakula kapus elkapta.
Aztán a 7. percben Ivanić lecsapott egy eladott labdára. Egyből kapura is tört, rálőtt, Živko Živković hatalmasat védett, de nem tudta elkapni a labdát. Az messzire pattant, Ivanić utánaugrott és bekotorta a hálóba az érkező Fabricio előtt. 1:0
A 13. percben szabadrúgást kapott a Vojvodina, majdnem a bal oldalvonalnál. Stanisavljević állt a labda mögé, rálőtt...
...és a labda csont nélkül a hálóba hullott. 2:0, ezt hívják védhetetlen bombának.

2:0. 2:0, és még az első negyedórán sem vagyunk túl. Jeges zuhany. Itt valamit sürgősen tenni kell.

Az egyik gól után. Fabricio arckifejezése mindent elárul
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A Partizan pedig rohamozni kezdett. A 16. percben szabadrúgást kaptunk, 17-18 méterre a kaputól, a jobb oldalon. Babović állt a labda mögé, rá is lőtt, fölé. A 20. percben Brašanac kapta a labdát a bal oldalon. Be is küldte középre, ahol már várta Bozsinov, de a Vojvodina kapusa megelőzte és elkapta a labdát.
Támadtunk. Nyomtunk. Nem álltunk meg egy percre sem. A Vojvodina viszont baromira ellenállt, alig tudtunk eljutni a kapuig. A szurkolók pedig rákezdtek a "Lopovi, lopovi" (Tolvajok, tolvajok) kórusra.
A 31. percben Petrović küldte be a labdát középre Andrija Živkovićnak. Živković ráfejelt, fölé.
Hogy az Átlagszurkoló idegei még rojtosabbra cafrangolódjanak, az ArenaSport megint (vagy még mindig) nem volt a helyzet magaslatán. Időről-időre, a leglehetetlenebb pillanatokban tűnt el a kép. Jobb esetben hang azért volt, de volt úgy, hogy még az sem. Ez akkor volt különösen idegtépő, amikor a 34. percben a Vojvodina szabadrúgást kapott

a bíró úgy döntött, hogy Fabricio márpedig fellökte a játékosukat

aztán volt kép, nincs kép. Hang itt még volt, hálistennek lehetett hallani, hogy a helyzet kimaradt. Aztán amikor újra lehetett látni, hogy mi folyik az újvidéki stadionban, a bíró épp Bozsinov orra alá dörgölte a sárga lapot (utólag kiderült, hogy reklamálásért). Ezen a ponton már kezdett kaotikus lenni a mérkőzés. A játékvezető két kézzel szórta a sárga lapokat

az első félidőben szám szerint 5-öt osztott ki 

és hol volt még a vége...
Aztán a 39. percben Aboubakar kapott nagy labdát Brašanactól. A kameruni játékos felrobogott a Vojvodina 16-osára, majd egy ellenállhatatlan mozdulattal belőtte. GÓÓÓÓÓÓL!!! 2:1
A 41. percben szabadrúgást kaptunk 25 méterre a kaputól. Andrija Živković rácsavarta, a kapus elkapta. A 43. percben a Vojvodina kapott szabadrúgást vagy 30 méterre a kapunktól. Ivanić nekifutott, lőtt, a labda kirepült a kapu felett.

Balažic, a védelem legmegbízhatóbb tagja
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A második félidőben, az 50. percben egyenlíthettünk volna. Andrija Živković hatalmas szólót nyomott le és passzolta be középre Bozsinovnak. Bozsinov belőtte, de a bíró les címén érvénytelenítette a gólt. Két perc múlva szabadrúgást kaptunk, kb. 25 méterre a gólvonaltól, a jobb oldalon. Andrija Živković beívelte, Bozsinov fejjel megtolta, de mellément.

Istenem, hányszor volt olyan a mérkőzés folyamán, hogy a Partizan valamelyik játékosát irgalmatlanul lerúgták, de a bíró a füle botját se mozgatta, nemhogy szabadrúgást fújt volna. A második félidőnek ennél a részénél ez különösen szembetűnő volt. A két csapat nagyon sokat futott, de érdemi támadás nagyon kevés volt, alig jutottak fel a kapuig - és az is inkább a Partizannak sikerült.

Sírásók a meccsen
(kép: Facebook/Partizan is life)

Az 55. percben Ivanić kapta a labdát és lőtt rá középről. Živko Živković nagyot védett.

Az is többször előfordult, hogy a Vojvodina valamelyik támadójának mindig sikerült észrevétlenül felsompolyognia a védőink között. A csapattársai mindig megtalálták és már indították is vagy szöktették. Ilyenkor a hazai játékos egyből kapura tört, miközben legfeljebb egy védő loholt kétségbeesetten mögötte. Ilyenkor csak a Magasságos Mennybéli mentett meg minket attól, hogy további gólokat kapjunk.

Az 58. percben Brašanacot fogták szendvicsbe kíméletlenül a Vojvodina védői. Az összecsapás után a Partizan játékosa a földön maradt, majd vérző arccal tápászkodott fel. A bíró természetesen nem fújt. Egy perccel később Stanisavljević lőtt rá hirtelen vagy 18 méterről, szerencsére mellé.
És itt megint zúgott a "Lopovi, lopovi".
A 62. percben Ožegovićot szöktette valaki középről. Ožegović ott állt tökegyedül, senkitől sem zavartatva, csak be kellett sétálnia a kapuba. Meg is tette. 3:1. Ez hihetetlen.
A 67. percben szabadrúgást kaptunk 25 méterre a kaputól, a jobb oldalon. Fabricio állt a labda mögé és egy lapos, erőteljes rúgással a kapura küldte. Žakula kivédte, de a labda elpattant előle. Aboubakar ekkor a semmiből előugrott és higgadtan a háló közepébe helyezte. 3:2
Közben folyamatosan köhögött az ArenaSport közvetítése is... Annyit lehetett látni, hogy a Vojvodina szögletet (vagy talán szabadrúgást) kapott, mindenesetre a labdát beívelték a kapunk elé. A védőink tisztáztak, de a labda továbbra is náluk volt. Végül Đurićhoz került, aki fölélőtte.
Aztán a bíró kiállította Brašanacot a 72. percben. Második sárga lap. Brašanac szó nélkül tudomásul vette és levonult a pályáról.
A meccs pedig elkezdett szép lassan leülni. A Vojvodina igyekezett az összes létező eszközzel húzni az időt. A közvetítővonal egyre rosszabb volt, itt már hosszú percekre megszakadt és csak a szokásos hibaüzenet maradt. A 75. percben Babović szöktette magát az ellenfél 16-osán belül, aztán rálőtte, fölé.
A 82. percben durván lerúgták Aboubakart. A bírót nem zavarta, oda se nézett, hagyta, hadd támadjon a Vojvodina.

Egyébként, kedves Vojvodina-játékosok, ilyenkor illik kirúgni a labdát a vonalon kívülre, hogy a sérült ápolást kaphasson. Csak szólok.

A 83. percben Ožegović loholt a kapu felé, megint csak egyvalaki rohant utána, Balažic, aki végül az utolsó pillanatban, egy elegáns mozdulattal tisztázott.
A bíró pedig mintha mindenáron a meccs főszereplője akart volna lenni. (Többé-kevésbé sikerült is, remélem, elégedett magával.) Továbbra is szórta a sárga lapokat, továbbra sem törődött azzal, ha a Partizan játékosait lerúgták, viszont nekünk a legkisebb mozdulatot is lefújta.
Aztán a 86. percben Paločević a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki. Ivanićtól kapta a labdát középen. Živko Živković kirohant, a kapu töküresen állt, Paločević rálőtt - és fölé. Egy perccel később ugyanez a szituáció ismétlődött meg, csak Ožegović lőtte rá a kifutó Živko Živković mellett. Fölé, hálistennek.
A 90+2. percben Aboubakar cselezgetett a jobb oldalon. Csomót kötött a Vojvodina-védők lábára, majd Ninkovićhoz passzolt. Ninković rálőtt, a kapus elkapta.
Az utolsó percekre még maradt egy Partizan-szöglet, és a lefújás előtti másodpercekben a bíró kiállította Đurićot is, második sárga lap miatt.

Gyerekek, ha ebből nem lesz irtózatos sportfogadási botrány, akkor megeszem a kalapom.

A kép, ami minden szónál többet mond
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Karađorđe Stadion, Novi Sad
Nézőszám: 10 000
Vezette: Bojan Nikolić (partjelzők: Vladimir Jovanović, Marko Dimitrijević - tartalék játékvezető: Slobodan Pavlović - gólbírók: Srđan Jovanović, Milorad Milićević)

Vojvodina: Žakula - Vasilić, Pekarić (Pankov, 33.), Đurić, Nastić - Sekulić, Maksimović - Stanisavljević, Ivanić, Puškarić (Paločević, 75.) - Ožegović (Babić, 89.)
Vezetőedző: Zlatomir Zagorčić

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabricio, N. Petrović - Jevtović, Babović, Brašanac - A. Živković (Ninković, 78.), Bozsinov (S. Ilić, 66.), Aboubakar
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Ivanić (8.), Stanisavljević (13.), Ožegović (62.), ill. Aboubakar (39., 67.)
Sárga lap: Puškarić (41.), Nastić (51.), Ožegović (74.), Žakula (80.), Pekarić (84., a kispadon), ill. Fabricio (34.), Bozsinov (35.), Brašanac (42.), Jevtović (42.)
Kiállítva: Brašanac (72.), Đurić (90+3.), mindketten második sárga lap

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Javor 12 pont
2. Crvena Zvezda 11 pont
3. Vojvodina 10 pont
4. Partizan 9 pont
5. Borac 9 pont
6. Radnički Niš 8 pont
7. Novi Pazar 8 pont
8. Čukarički 7 pont
9. Rad 7 pont
10. OFK Beograd 6 pont
11. Spartak Zlatibor Voda 5 pont
12. Surdulica 5 pont
13. Metalac 5 pont
14. Mladost 4 pont
15. FK Voždovac 4 pont
16. Jagodina 1 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése