2015. augusztus 22., szombat

Borac - FK Partizan 1:3 (Jelen SuperLiga, 7. forduló)

A čačaki futballpálya az elmúlt napok esőzése miatt felázott és csupa sár volt. A mérkőzés alatt is esett az eső, a játékosok csúsztak-másztak. Emellett a stadionban valamiért végig csak pislákoltak a fények, a két kapuban már konkrétan félhomály volt.

Bemelegítés
(kép: partizan.rs)

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött a néhány nappal ezelőtt elhunyt Srđan Jovanović egykori játékvezető, az FSS játékvezető bizottságának elnöke emlékére.
Aztán a kezdő sípszó után máris támadott a Borac. A támadójuk felszáguldott a jobb oldalon, végül Bandalovski vetette magát közbe. (Pár milliméteren múlt, hogy ne legyen öngól, hálistennek nem lett, szöglet lett belőle.)

Bandalovski birkózik Knežević-tyel
(kép: partizan.rs)

A 8. percben ismét támadtak a hazaiak. Jovančić küldte rá a labdát vagy 18 méterről. Živko Živković nagyot védett, utána viszont a földön maradt és a derekát fájlalta.
A 10. percben újra a hazaiaknál volt a labda és már száguldottak is fel a jobb oldalon.

A védelmünk bal oldala megint olyan volt, mint egy átjáróház. Ezzel valamit muszáj lesz kezdeni, ez nem maradhat így a szerdai BL-selejtezőre.

Knežević loholt fel tökegyedül és lőtte rá, Živko Živković lábbal védett hatalmasat. Utána megint ott maradt a földön, itt már ápolást is kapott, sőt, a kamera Filip Kljajićot mutatta, amint elkezd melegíteni. Živko Živković azzal együtt végigcsinálta a meccset, bár többször lehetett látni, hogy eltorzul az arca a fájdalomtól.

(kép: hotsport.rs)

A 23. percben, miközben Átlagszurkoló a haldokló streamet próbálta valahogy feltámasztani, szabadrúgást kaptunk vagy 25-30 méterre a kaputól a jobb oldalon. Babović állt a labda mögé, becsavarta a 16-osra, de a védők tisztáztak.
A 30. percben megint jobb oldalról támadott a Borac. Érkezett a beívelés, Živko Živković leszedte. Öt perccel később Babović kapta a labdát bal oldalról. Ráfejelt, fölé.
Aztán a 38. percben középről próbáltuk áttörni a Borac védelmét. A labda egy védőtől a jobb oldalon álló Trujićhoz került, ő pedig mindenki teljes meglepetésére fogta magát és rálőtt. A labda pedig úgy behullott a kapu bal felső sarkába, mint a parancsolat. 0:1

(kép: partizan.rs)

(kép: hotsport.rs) 

A 42. percben Petrović kapott nagy labdát Saša Ilićtől a bal oldalon. Rá is lőtte, a labda milliméterekkel kerülte el a kaput. Ebből indult egyből kontratámadásra a Borac. A védelmünk az utolsó pillanatban tisztázott. Szöglet, érkezik a beívelés, Mićić emelkedett föl fejelni, de a tökkopaszra borotvált fején megcsúszott a labda, Živko Živković pedig bődületesen nagyot védett.

(kép: partizan.rs)

A második félidőben, a 49. percben szögletet kaptunk. Babović beívelte...
...Balažic pedig nemes egyszerűséggel befejelte. 0:2!!!!
Az 55. percben Saša Ilić passzolta ki jobbra a labdát Trujićnak. Trujić visszalőtte neki, a Kapitány pedig ráküldte kb. 8. méterről. Bajić kapus elkapta, és már indult is kontrára a Borac. A jobb oldalról

honnan máshonnan?... Nemanja Petrović, édes fiam, te dísznek voltál ott a balszélen?...

Tanasin érkezett a labdával. Kisodródott az alapvonalon kívülre, de ez sem a bírót, sem a partjelzőt nem zavarta. Beívelte középre a csapattársának, az rá is fejelte, milliméterekkel kerülte el a kaput a lövés. Indulhattunk felfelé. Šaponjićnál volt a labda, ő felloholt és középen teljes erőből rálőtte. A kapus hatalmasat védett.
A 64. percben megint jobbról jött a támadás. Knežević (ha jól láttam) kapta a labdát és lőtt is rá egyből. Marko Jevtović önfeláldozóan közbevetette magát és szögletre mentett. A beívelést ráfejelte a Borac egyik játékosa (Mićić volt?... Mintha az ő kopasz fején csillant volna a fény), de fölé ment.
Aztán a 69. percben jött a szívszélhűdés. A védelmünk elvesztette a labdát, a csereként beállt Đerić pedig egyből lecsapott rá. Tökegyedül kapura tört, rá is lőtte, ajtó-ablak nyitva volt...
...és Živko Živković élete egyik legnagyobb védését produkálta, LÁBBAL!
A 71. percben szabadrúgást kaptunk a jobb oldalon. Babović előtte, egyenesen Trujićnak. Ő továbbpasszolta Lukićnak, Lukić pedig hatalmas nagy gólt lőtt. 0:3!!!!

(kép: partizan.rs)

És egyből jött is rá a válasz, gyakorlatilag egyből a középkezdés után. Egy rossz passz után, amit a Partizan védői eladtak, Knežević kapta a labdát. Kapura tört, és a kiszaladó Živko Živković mellett belőtte a kapuba a labdát. 1:3
A 78. percben Milojević lőtte rá nagyon nagy helyzetből a labdát, Živko Živković megint nagyot védett. Közben Lukić a földön maradt; a Borac egyik játékosa térddel beleszállt a hátába. Nem is tudta folytatni a játékot. A helyette érkező Kosović pedig debütált a Partizan csapatában.

Nebojša Kosović
(kép: partizan.rs)

A 82. percben szabadrúgást kapott a Borac, jó messzire a kaputól, a jobb oldalon. Érkezett a beívelés, az egyik játékosuk ráfejelte, mellé.
A 87. percben egy Borac-szöglet után indulhattunk kontratámadásra. Trujić száguldott fel a jobb oldalon és adta be a labdát középre. Ott Šaponjić érkezett, de a védők kivágták előle a labdát.

(kép: partizan.rs)

Szöglet, a beívelést a kapus leszedte.

(kép: hotsport.rs)

(kép: partizan.rs)


Tények:

Helyszín: Városi stadion, Čačak
Nézőszám: 5000
Vezette: Danilo Grujić (partjelzők: Dalibor Đurđević, Milan Minić - tartalék játékvezető: Slađan Rajković - gólbírók: Milan Ilić, Dejan Anđelković)

Borac: Bajić - Tanasin, Miletić, Jablan, S. Živković - Mićić, Jovančić - Milan Jevtović (Krstić, 72.), Vukmirović (Đerić, 59.), Knežević - Vujaklija (Milojević, 35.)
Vezetőedző: Nenad Lalatović

FK Partizan: Ž. Živković - Bandalovski, Balažic, Fabricio (Ćirković, 46.), N. Petrović - Lukić (Kosović, 81.), Marko Jevtović, Babović, S. Ilić (Golubović, 75.) - Šaponjić, Trujić
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Knežević (72.), ill. Trujić (38.), Balažic (49.), Lukić (71.)

Hölgyeim és uraim, mindenki álljon fel egy percre néma vigyázzban: a mérkőzésen nem kellett kiosztani egyetlen lapot sem.

Tabella majd később, mert holnap még lesznek mérkőzések.

Update:
A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 17 pont
2. Javor 15 pont
3. Vojvodina 13 pont*
4. Partizan 12 pont*
5. Radnički Niš 12 pont
6. Borac 10 pont
7. Novi Pazar 9 pont
8. Metalac 9 pont
9. Čukarički 8 pont
10. Rad 8 pont*
11. Mladost 8 pont
12. FK Voždovac 6 pont
13. OFK Beograd 6 pont
14. Spartak Zlatibor Voda 6 pont
15. Surdulica 6 pont
16. Jagodina 2 pont*

A *-gal jelzett csapatok csak 6 mérkőzést játszottak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése