2015. augusztus 17., hétfő

Megérkeztek a fiúk Fehéroroszországba

Holnap Bajnokok Ligája rájátszás a fehérorosz Bate csapatával, így hát hős fiaink útra keltek, hogy holnap összecsapjanak a barysaw-i (boriszovi) együttessel.

A fene ebbe a fehérorosz-orosz-lengyel-mifene helyesírásba, eddig úgy tudtam, hogy Boriszovnak hívják a várost, erre kiderül, hogy igazából Barysaw, de most ne akarjátok, hogy idevéssem fehérorosz cirill betűkkel, mert.

Már az odafelé út sem volt sima. A repülő elvileg délelőtt 10:20-kor indult volna Belgrádból Minszkbe, de ehelyett 12:30-kor szállt fel. Sebaj, a Boeing 737-es nagy volt, kényelmes, a srácok jókedvét a közel kétórás késés nem tudta letörni.

(kép: Twitter)

Andrija Živković a szokásos hollywood-i vigyorával

A Brašanac - Nemanja Petrović - Trujić trió remekül érzi magát...

...ellenben mögöttük a többiek diszkréten kómába estek

Vulićević tökéletes hangulatban abszolválta az utat, Babović inkább az újságokba temetkezett

Aztán megérkeztek Minszkbe és itt kezdődött a kálvária.
Ugyanis az érkezés után még közel két órán keresztül nem hagyhatták el a repülőteret. Nemcsak a a játékosok és az edzők, hanem a velük tartó újságírók, családtagok és mások, akik a csapatot kísérték. Az volt ugyanis, hogy a gép első 10 utasát simán átengedték az útlevélvizsgálaton. A megmaradtakkal - többek között a Partizan küldöttségével - közölték, hogy egészségügyi biztosítás nélkül nem léphetnek be az ország területére.

Tele a hócipő
(kép: Twitter)

"Kötelező egészségügyi biztosítás"
(kép: Twitter)

"Üdvözöljük Fehéroroszországban"
Ja, mégsem
(kép: Twitter)

Az érdekes az volt, hogy erről korábban a kutya nem tájékoztatott senkit. Szó nem volt semmiféle egészségügyi biztosításról. A Partizan illetékesei még jóval az utazás előtt felvették a kapcsolatot a Bate Boriszovval és szó sem volt arról, hogy kellene külön egészségügyi biztosítás a temérdek sportorvosi igazolás meg mifene mellé. A fehérorosz nagykövetség is megerősítette, hogy se külön vízum, se semmi egyéb nem szükséges a csapatnak az ott-tartózkodáshoz.
Ezek után előkerült egy ottani tisztviselő, aki negédes mosollyal közölte, hogy semmi gond, ott, a repülőtéren is meg lehet szerezni a biztosítást, fejenként 2 euróért (!). Nem igazán volt más megoldás, mint fejenként leszurkolni a két eurót és végigácsorogni az ezzel járó összes bürokráciát.

Érdekes, hogy állítólag Balažicot, Bozsinovot és Bandalovskit szemrebbenés nélkül átengedték, nekik nem kellett egészségügyi biztosítást venniük. Élek a gyanúperrel, hogy kizárólag a szép, ropogós, Európai Unió-emblémás útlevelük miatt.

Ezek után a csapat ott maradt Minszkben edzeni, Zoran Milinković vezetőedző pedig Nikola Trujić-tyal elutazott a fővárostól 50 km-re található Boriszovba sajtótájékoztatót tartani.

A minszki edzés a Traktor Stadionban volt

(kép: Twitter)

Meló van: Fabricio és Balažic

Andrija Živković érkezik

Saša Ilić


Šaponjić jókedvét még ez a kálvária sem tudta letörni

Kapusok gyöngye, Živko Živković


50 km-rel odébb egy nagyon megviselt Zoran Milinković és Nikola Trujić érkezett a Bate stadionjába

...ami, ha lehet hinni a szemünknek, csillog-villog kívül és belül

Ha lesz erről az egészről valamilyen videóriport, akkor frissítem a posztot.

Update: egy négyperces összeállítás.


A mérkőzés holnap 20:45-kor kezdődik, az ArenaSport 3 fogja élőben közvetíteni.

(Jelöletlen képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése