2015. augusztus 27., csütörtök

FK Partizan - Bate Boriszov 2:1 (Bajnokok Ligája selejtező rájátszás, visszavágó)

Nehéz most ezt így.
Nehéz, mert az ember tele volt reménnyel, elszántsággal és hittel.
Nehéz, mert irtózatos antifutballt produkált a csapat, olyat, amilyet már rég nem.
Nehéz, mert a legeslegutolsó pillanatban egyenlítettünk, és még az sem volt elég.
Nehéz, mert egyetlenegy rohadt, nyomorult, tetves, idegenben lőtt góllal jutottak tovább a fehéroroszok.

És nehéz, mert a net végig köhögött, hogy a gravitáció esne ebbe a nyomorult szolgáltatóba.

Dugig telt ház volt a Humska utcában. Állítólag hétfőre elfogyott az összes jegy.

Két órával a mérkőzés előtt már így gyülekeztek a szurkolók a stadionnál
(kép: Twitter)

Másfél órával a mérkőzés kezdete előtt
(kép: Twitter)

Előkerült a Bajnokok Ligája-"abrosz" is
(kép: Twitter)

Fél órával a mérkőzés kezdete előtt
(kép: Twitter)

Ott volt Duško Vujošević a VIP-tribünön
(kép: Twitter)

...amikor a szurkolók észrevették, hatalmas üdvrivalgással köszöntötték
(kép: Twitter)

Champy
(kép: Twitter)

Ott volt néhány régi haver is, mint például Danko Lazović, aki itt épp Saša Ilić nyakába ugrik...
(kép: Twitter)

...a tribünön pedig Moreira
(kép: Twitter)

Kezdődik
(kép: Twitter)

A szurkolók ismét hihetetlen koreográfiát mutattak be
(kép: hotsport.rs)

(kép: hotsport.rs)

Jönnek a fiúk
(kép: hotsport.rs)

Bajnokok Ligája-himnusz
(kép: hotsport.rs)

Rögtön kezdésnek kiosztott a norvég bíró egy sárga lapot Zsavnercsiknek. Pár perccel később szabadrúgást kaptunk, a bal oldalon, úgy 25 méterre a kaputól. A beívelést tisztázták a védők, a labda viszont Petrović elé pattant. Petrović jó messziről ráküldte. Nem volt túl erős lövés, mellément.
Az 5. percben Bate-szöglet jött. A beívelést sikerült kifejelnie a védőinknek, de a labda továbbra is a fehéroroszoknál volt. Mladenović lőtte rá vagy 25 méterről, Živko Živković elkapta.
Utána viszont Fabricio egészen egyszerűen eladta a labdát. Hardzejcsuk lecsapott rá, kapura tört, kicselezte az egész védelmet, majd rálőtt. Nagy-nagy szerencsénkre mellé.
A 7. percben Bozsinov adott hatalmas passzt Babovićnak a bal oldalon. Babović átküldte a labdát a túloldalra Andrija Živkovićnak. Živković rá akarta fejelni, de rosszul találta el a labdát.
A 20. percben Živko Živković kergette infarktusközelbe az Átlagszurkolót. Balažic hazaadása után valami elképesztően óvodás mozdulattal eladta a labdát. Mladenović simán megszerezte és lepasszolta Szihnevicsnek. Szihnevics rálőtt, fölé. (Ez volt a szerencsénk.)

Végig, az egész meccsen ez volt. A Partizan orbitális hibákat csinált. Nemcsak egy játékos, hanem az egész csapat, mintha valaki belekevert volna valamit az uzsonnára kapott kakaóba, vagymittom. Olyan megmozdulásokat lehetett látni, amit még egy U6-os meccsen se lenne szabad. Labdaeladások, mellérúgás, melléfejelés, passzról való lemaradás. Bemutattuk, hogy nem szabad futballozni. Mi a rosseb volt itt?...

A 22. percben Aboubakar jött fel a bal oldalon. Lefutott mindenkit a fehéroroszok közül, beadta középre, de ott megakadt egy védőn. Sebaj, még mindig nálunk volt a labda. Bozsinov fejelt remekül Babovićnak. Babović rálőtte, kimaradt.
A 25. percben megszerezték a labdát a fehéroroszok és már száguldottak is felfelé a bal oldalon. A támadójuk tökegyedül futhatott fel és lőhetett rá. Živko Živković HI-HE-TET-LENÜL nagyot védett, de a labda visszapattant a mezőnybe, egyenesen Sztaszevics elé. Sztaszevics pedig fogta magát és belőtte. 0:1, ilyen nincs, ezt nem hiszem el.
De már indultunk is kontratámadásra. Abubakar rohant fel a bal oldalon, remek ütemben adta be középre, Andrija Živkovićnak viszont túl hosszú volt.

Ma Žile sem volt formában
(kép: partizan.rs)

A 32. percben az egyik fehérorosz játékos lerántotta Petrovićot. A bíró nem fújt, a vendégek viszont támadtak. A középre érkező beadást Balažic tisztázta (halálmegvető bátorsággal az utolsó pillanatban, életeket mentve).
Két perccel később Aboubakar küldött egy lövést vagy 16 méterről kapura, de az oldalhálót találta el.

Egyértelműen ő volt a csapat legjobbja
(kép: hotsport.rs)

És itt megsérült Bozsinov. De annyira, hogy nem tudta folytatni a játékot.

(kép: partizan.rs)

Hihetetlen, hogy mennyire peches a bolgár. Ha játszhatna, akkor a kispadot melegíti. Ha bekerül a kezdőcsapatba, lesérül. Ha egyik sem, akkor meg egyszerűen nem jön össze neki a góllövés (a sajtó meg csipkedi). 

A mérkőzés után a mozzartsport.com leközölt egy képet Bozsinov kétkilós cipó méretűre dagadt bal bokájáról, ami miatt végül le kellett őt hozni a pályáról. A képet nem rakom ide, mert csak erős idegzetűeknek való, ha szeretnéd látni, klikkelj ide és szörnyülködj.
A 43. percben szabadrúgást kaptunk. Jobbról érkezett a beívelés, Aboubakar rámozdult, de egy védő megelőzte. Egy perc múlva újabb szabadrúgást kaptunk a bal oldalon, kb. 30 méterre a kaputól. Babović belőtte középre, Balažic ráfejelt, fölé. Még a félidő legutolsó percében Fabricio próbálkozott egy közel 30 méteres lövéssel, a kapus simán leszedte.
A második félidő szívinfarktussal kezdődött.
A Bate tűzijátékot rendezett a Partizan kapuja előtt. Nem egyszer és nem kétszer múlott csak millimétereken. Először Živko Živković védett óriásit, utána a kapufáról pattant le, majd a védők kotorták ki, végül Sztasevics lőtte fölé.
A 49. percben szabadrúgást kaptunk, 25 méterre a kaputól, a bal oldalon. Babović beívelte, Šaponjić ráfejelte, fölé. Az 55. percben Bate-szöglet jött, Szihnevics föléfejelte. Pár perc múlva Hleb keveredett a kapunk elé és lőtt rá középről. Živko Živković életmentő védést produkált.
A 62. percben beadás érkezett balról, Babović mozdult volna rá, de egy fehérorosz védő megelőzte. Közben, ha jól láttam, Andrija Živković és Aboubakar oldalt cseréltek. Žile a bal oldalra került, míg Aboubakar a jobb oldalon vihette fel a labdát.

Nem vagyok szakértő, nem értek hozzá, de erre mi a fészkes fenéért volt szükség?...

A 71. percben Aboubakar kapta a labdát Vulićevićtől és lőtte fölé. Egy perc múlva Andrija Živković passzolta be középre a labdát. Ott Šaponjić továbbította Brašanacnak. Brašanac a kapura pöccintette a labdát, de a kapust találta el.
A 74. percben Babović passzolta ki középről a labdát balra Petrovićnak. Petrović beívelt középre, a lövés gellert kapott az egyik védőn, a kapus pedig egészen egyszerűen bevédte a lövést. 1:1
A 77. percben Saša Ilić kényszerítőzött Andrija Živković-tyal, majd adta tovább Šaponjićnak, de egy védő közbeszólt. Egy perccel később Babović, ez hihetetlen, eladta a labdát a térfelünkön. A fehéroroszok már rohantak is fel a kapunkhoz, az volt az irtózatosan nagy szerencsénk, hogy a védők a helyükön voltak.
A 80. percben Aboubakar lőtte hirtelen kapura a labdát a 16-os vonaláról. A lövés pontatlan volt, mellé is ment.
A 86. percben ismét Aboubakarnál volt a labda. A kameruni játékost vagy három fehérorosz védő vette körül, de ő rálőtt. A kapus valahogy kikotorta, a lassításnál lehetett látni, hogy ketten is lesen voltak. Két perccel később Karnyicki lőtt rá hirtelen és távolról, mellé.
A legeslegvégén, a 90+3. percben jártunk, amikor Vulićević küldte be jobbról a labdát középre. Az egyik védő ki akarta fejelni, de a labda visszahullott Aboubakar elé. Aboubakar rá akarta fejelni, de a kapus kiöklözte - egyenesen Šaponjić elé. Az ifjú csatár pedig egy szédületes, ollózó mozdulattal ráküldte és belőtte 2:1

(kép: hotsport.rs)

De nem sikerült a csoda.


Valaki tudja, mi történt Brašanaccal?

Mert a mérkőzés után tiszta vér mezben, vastagon bepólyált fejjel ment a szurkolókhoz megköszönni a biztatást, miközben Bandalovski (a kép bal oldalán) és Kljajić támogatták

Saša Ilić tekintete mindent elmond

Vert sereg
(képek: hotsport.rs)

Az meg sovány vigasz, hogy az Európa Ligában még indulhatunk.
Ha lesz összefoglaló, meg főleg a szurkolók koreográfiájáról videó, akkor frissítem a posztot.

Update:
Szurkolók.
A mérkőzés elején:


A mérkőzés végén, ahogy szeretetbombákkal árasztják el a csapatot.
És az egyetlen Ilić Kapitány.


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 30 000
Vezette: Svein Oddvar Moen (partjelzők: Kim Thomas Haglund, Frank Andas - tartalék játékvezető: Sven Erik Midthjell - gólbírók: Ken Henry Johnsen, Svein-Erik Edvartsen) - NOR

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabricio, N. Petrović - Brašanac, Babović - A. Živković, Lukić (S. Ilić, 63.), Aboubakar - Bozsinov (Šaponjić, 37.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Bate Boriszov: Csernik - Zsavnercsik, Paljakow, Milunović, Mladenović - Sztaszevics, Alekszievics, Volodko, Hleb (Karnyicki, 75.), Hardzejcsuk (Ríos, 90.) - Radzivonav (Szihnevics, 16.)
Vezetőedző: Aljakszandr Jermakovics

Gólszerzők: Zsavnercsik (öngól, 74.), Šaponjić (90+3.), ill. Sztaszevics (25.)
Sárga lap: Balažic (9.), ill. Zsavnercsik (3.), Mladenović (20.), Sztaszevics (65.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése