2015. augusztus 1., szombat

Novi Pazar - FK Partizan 3:2 (Jelen SuperLiga, 3. forduló)

Ezt a meccset sem fogjuk kitenni az ablakba.
Értem én, persze, hogy a csapat 90 %-a fiatal játékosokból állt (nyilván a közelgő BL-selejtező miatt spórolt Zoran Milinković a húzónevekkel), értem én, hogy megkaptuk a nyakunkba Glođović játékvezetőt, akiről senkinek nem az elfogulatlan bíráskodás jut az eszébe, és értem én azt is, hogy a Partizan-szurkolók nem lehettek ott a meccsen, ott voltak ellenben a Novi Pazar szélsőségesen durva, vérszomjas, gyűlölkodő ultrái.
Na de sebaj. Kojić

állam leesett, amikor megláttam a kezdőcsapatot, Koja vitéz a híresztelésekkel ellentétben mégis itt van a Partizanban, hurráhurráhurrá

már a legelején bepróbálkozott Zečević kapusnál. A próbálkozásból szöglet lett, a helyi szurkolók viszont két kézzel szórták a petárdákat, így Glođović kb. fél percre meg is szakította a mérkőzést.
Később, az 5. percben már a Novi Pazar rohamozott, de Bogosavac ügyesen szerelt. Egy perccel később szabadrúgást kaptunk, kb. 30 méterre a kaputól. Ninković állt a labda mögé, rá is csavarta, a kapus leszedte a lövést.
A 7. percben újra a Novi Pazar vezetett támadást a bal oldalon, nem is volt veszélytelen, de Živko Živković közbevetette magát. A labda szögletre ment, a beívelést kifejelték a Partizan védői.
A 9. percben Grbićet nagyon durván a földre küldték (csak hevert a földön félájultan, a Partizan gyúrója kiskanállal összekaparta és kisántikáltak a vonalon kívülre). Aztán a 13. percben Lukić jött föl a bal oldalon és passzolta át a túloldalra Saša Ilićnek. A Kapitány továbbadta az időközben meggyógyult Grbićnek. Grbić egyből rálőtt 5 méterről, de a kapus azt még kivédte. A labda Trujićhoz pattant, ő pedig nem tökölt, az eldőlő Zečević mellett bevágta a kapuba. 0:1, vezetünk!



Ezen a ponton már rendesen elkezdett köhögni az ArenaSport közvetítő vonala. Nem, nem a stream, hanem maga a tévéadás. Először csak a meccsből eltelt időt jelölő óra tűnt el a bal felső sarokból, így az elkövetkező kb. 8 percben fogalmam sem volt, hogy épp hol járunk. Balról jött egy Novi Pazar-támadás, majd a végén Radivojević lőtte rá kb. 8 méterről. Živković nagyot védett. Ebből indultunk kontratámadásra, Kojić passzolta a labdát Grbićnek, róla viszont kiment a labda az alapvonalon túlra. Kirúgás. Egy támadásnál Ostojić vetette magát közbe...
...és itt végleg meghalt a közvetítő vonal. Egy hibaüzenetet biggyesztettek csak ki a képernyőre.
És ez így is maradt egy darabig.
És természetesen pont akkor jött vissza az adás, amikor a Novi Pazar egyenlített. Mint valami különösen rossz forgatókönyvben, egy közhelyes sportdrámánál.
És persze 11-esből egyenlített a hazai csapat. Naná.
Utólag sikerült összerakni az eseményeket. A 22. percben újra támadt a Novi Pazar. Aškovski vezette fel a labdát a bal oldalon, közben Lukić birkózott vele. Aztán a Novi Pazar játékosa a 16-oson belül elcsúszott

eskü, az x-edik újranézés után sem láttam, hogy Lukić elgáncsolta volna

mindenesetre Glođović lépre ment, mint egy nyeretlen kétéves és befújta a 11-est. Predrag Pavlović állt a labda mögé, nekifutott és belőtte. 1:1
Itt Kojić megpróbálkozott egy kontrával, de a kapus elkapta a labdát.
Két perc múlva Trujić hagyott ki egy óriási helyzetet. Kapott egy remek passzt és az 5-ösről akarta belőni, de a labda kb. fél centivel a kapufa mellett kigurult a pályáról.
A 25. percben újra 11-est ítélt a bíró a Partizan ellen. A jelenet kísértetiesen hasonlított az előző büntetőt megelőzőre. Megint Aškovski jött a labdával és megint felvágta magát a 16-osunkon belül

itt viszont egészen csinos kis ívet sikerült leírnia, az előzőnél csak simán seggre ült

Glođović meg egyből a 11-es pont felé mutogatott. Aškovski a labda mögé állt, majd nekifutott...
...ÉS ŽIVKO ŽIVKOVIĆ KIVÉDTE!!!!
Atyaúristen, mekkora volt.
Öt perc múlva viszont már tényleg bement a Novi Pazar gólja, a szentségit neki.
Siniša Stevanović ment fel a jobb oldalon és lőtte be középre. Ott Aškovski felemelkedett és befejelte a kapuba a labdát. 2:1

A durva amúgy az, hogy Aškovski valójában a Partizan játékosa. Kölcsönben van Novi Pazarban, méghozzá azért, mert Zoran Milinković vezetőedző úgy döntött, hogy nincs rá szükség.
Nem vagyok szakértő, nincs edzői képesítésem se, de azt hiszem, ez baromira el lett cseszve. 

A 28. percben szabadrúgást kaptunk, vagy 30 méterre a kaputól. Ninković állt a labda mögé, rácsavarta, de kifejelték a lövést. Két perc múlva Ostojić próbálkozott egy szögletnél, de a fejese mellément.
Nem volt egy szívmelengető mérkőzés. A Novi Pazar játékosai gyorsak voltak és nagyon aggresszívek. Nehezítő fokozatként ott volt még Glođović játékvezető is, aki egyből a sípjába fújt, ha a Partizanból valaki akár csak csúnya pillantást küldött valamelyik hazai játékosra. A 32. percben Radivojević rohant fel a bal oldalon tökegyedül, mindössze egy védő fityegett a nyakán. Az volt a baromi nagy szerencsénk, hogy Živko Živković a helyén volt és óriási nagyot védett.
Két perc múlva Grbić cselezte át magát a védősoron, majd passzolta a labdát Ninkovićnak. Ninković rálőtt, fölé. Egy perccel később már Vuković lőtte rá a mi kapunkra vagy 20-22 méterről, szerencsére ez is fölément.
Az iram továbbra is gyors volt, a mérkőzés pedig kifejezetten aggresszív. Nagyon sok volt a durva belemenés, amit a bíró hol lefújt, hol nem. A Novi Pazar volt az aggresszívebb csapat, többet támadtak, és nagyon visszaütött az is, hogy a Partizanban csupa rutintalan játékos volt.
A 40. percben Kojićnak volt egy próbálkozása, de Zečević kapus leszedte a lövést. Egy perccel később megint Koja kapta a labdát. Egy védő azonnal rámozdult, a labda a kezére pattant, de Glođović faarccal nézte az eseményeket, nem fújt.

A lassítás egyértelművé tette a kezezést. Kösz, Glođović. Nem felejtjük ezt el neked.

A 45. percben Predrag Pavlović indult meg a felezővonaltól és robogott fel a Partizan 16-osához. A védők lemaradtak, Živko Živković kirohant a kapuból, végül az volt a szerencsénk, hogy Pavlović addig cselezgetett, amíg a labda kigurult az alapvonalon.
A 46. percben Kojić kényszerítőzött Saša Ilić-tyel az ötösnél, aztán a Partizan csatára fogta magát és labdástul besétált a kapuba. 2:2!!! Kiegyenlítettünk!


A második félidőben a játékvezető továbbra is lefújta a Partizan-játékosok legkisebb gyanús mozdulatát is, ugyanezt már nem lehetett elmondani a Novi Pazar akcióiról.
Az 53. percben Radivojević megint tökegyedül kolbászolt odafenn a 16-osunknál. Még szerencse, hogy Živko Živković továbbra is a helyén volt. Indultunk kontratámadásra, Ninković rálőtt, mellé.
Az 57. percben Ninković futott fel a bal oldalon és adott remek passzt Saša Ilićnek. Saša Ilićet aztán felrúgták, de ez senkit nem érdekelt, Glođovićot pláne nem, pedig a Kapitány hevesen reklamált.
Az 58. percben az ifjú Glavčić debütált a felnőttcsapatban, Grbić helyett érkezett.
A 60. perc környékén kicsit leült az iram, a játékosok ide-oda passzolgattak, majd a 63. percben Miladin Stevanović kapott egy nagy labdát és indult meg a kapu felé. Végül egy védő szögletre mentett. Ebből kontratámadás lett, aminek a végén Živko Živković a tribünig lőtte ki a labdát.
A 65. percben Trujić adta be a labdát bal oldalról, de a kapus leszedte a lövést. Két perc múlva Ninkovićot durván lerántották a 16-os előtt, de a játékvezető természetesen nem fújta le a szabálytalanságot. A 68. percben Bogosavacnak volt egy távoli, gyenge lövése, mellément.
A 69. percben Saša Ilić passzolt Ninkovićnak a jobb oldalra. Džigi rá is lőtt 16 méterről, fölé.
A 71. percben újabb fiatal játékos debütált a felnőttcsapatban. Golubović érkezett, Trujićot váltotta.
Az eltelt percek komoly Partizan-fölénye ellenére a 72. percben a Novi Pazar megszerezte a vezetést. Egy eladott labda után megindultak a kapunk felé. Kostić kapta a labdát a jobb odalon és beívelte középre, ahol Predrag Pavlović kapásból rálőtt. Živko Živković kivédte a lövést, de a labda Aškovski elé pattant, ő meg fogta magát, és bepöccintette a hosszú sarokba. 3:2
Aztán a 76. percben jött Šaponjić, Kojićot váltotta.

Jól hallottam, hogy a Novi Pazar amúgy sem sportszerű szurkolói itt teli szájjal kezdték szidni Šaponjićot?...
Nagyon remélem, hogy nem jól hallottam.

A 80. percben Ninković kapta a labdát (remek szöktetés volt, talán Saša Ilićtől?...) és egyből rá is lőtte 14 méterről. A kapus kivédte.
A 82. percben, egészen hihetetlen módon, a Novi Pazar játékosai senkitől sem zavartatva passzolgattak ide-oda a Partizan térfelén belül. Végül szöglet lett belőle, a beívelő labdát pedig valaki alaposan mellélőtte.
A 88. percben Golubović cselezgetett küzdött oroszlánként a bal oldalon. Végül beívelte középre Šaponjićnak, de a passz túl hosszúnak bizonyult. Két perc múlva Lukić labdáját kapta Šaponjić. Rá is fejelt, mellé.
A 90+3. percben Lukić passzolt Ninkovićnak. Ninković továbbküldte Šaponjićnak, de a kapus közbevetette magát.
Végül az utolsó percben, a 90+4.-ben szabadrúgást kaptunk 35 méterre a kaputól, középen. Ninković nekifutott, rálőtt, de szögletre ment, a szögletet kirúgták a védők. Glođović bíró pedig ezen a ponton lefújta a mérkőzést.


Tények:

Helyszín: Városi stadion, Novi Pazar
Nézőszám: 6000
Vezette: Vlado Glođović (partjelzők: Dejan Petrović, Jovica Milin - tartalék játékvezető: Darko Savović - gólbírók: Novica Anđelovski, Ilija Brdar)

Novi Pazar: Zečević - S. Stevanović (Petar Pavlović), Vuković, Tintor, Kostić - Kadrić - Vusljanin, Predrag Pavlović, Aškovski (Adriano, 81.), Šarac - Radivojević (Obrovac, 68.)
Vezetőedző: Petar Kurćubić

FK Partizan: Ž. Živković - M. Stevanović, Ostojić, Ćirković, Bogosavac - Ninković, Lukić, Ilić - Grbić (Glavčić, 58.), Kojić (Šaponjić, 76.), Trujić (Golubović, 70.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Predrag Pavlović (21., 11-es), Aškovski (26., 71.), ill. Trujić (12.), Kojić (46.)
Sárga lap: Tintor (5.), ill. Lukić (21.), Glavčić (58.), Ninković (89.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Borac 9 pont
2. Partizan 6 pont
3. Javor 6 pont
4. Crvena Zvezda 5 pont
5. Čukarički 4 pont
6. Rad 4 pont
7. Mladost 4 pont
8. Novi Pazar 4 pont
9. Radnički Niš 4 pont
10. Spartak Zlatibor Voda 4 pont
11. Vojvodina 4 pont
12. Metalac 4 pont
13. FK Voždovac 3 pont
14. OFK Beograd 3 pont
15. Surdulica 2 pont
16. Jagodina 0 pont

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése