2015. augusztus 30., vasárnap

FK Partizan - OFK Beograd 2:1 (Jelen SuperLiga, 8. forduló)

Őszinte leszek, és vállalom azt is, ha ezért valaki(k) megutál(nak), de kitörő örömmel fogadtam, hogy se Babović, se Fabricio nem voltak benne a kezdőcsapatban. Sőt, még Petrović hiányzása miatt sem ejtettem könnyeket. Sőt, továbbmegyek: a kétballábas tuskó (és mellesleg nagyképű hólyag) Babović jobb helyeken maximum labdaszedő lehetne valami levezető edzésen. Ha épp nincs senki más.
És végre-valahára nem volt olyan a védelmünk bal oldala, mint az átjáróház.
Már csak azért sem, mert ott volt a szorgos iparos Ćirković...


...és a tehetséges, megbízható Bandalovski, aki bal oldalon is, meg jobb oldalon is jól érzi magát, ráadásul a védelemtől a középpályáig bejátssza a területét, igazi jolly joker játékos.


Miért, miért, miért kell az ilyen játékosoknak a kispadot melengetnie?!... Bandalovskinak alapembernek kéne lennie a védelemben, minden mérkőzésen játszatni kellene. Más edzők kezüket-lábukat törnék, hogy egy ilyen védőt szerezhessenek, miközben nálunk a fakóban rohad. És hány ilyen játékos van még, a szentségit neki.

Szóval, kifutottunk a pályára, és már a 2. percben Ćirković kapura fejelt egy szöglet után, kár, hogy mellément. Két perccel később Saša Ilić kapta a labdát középen. Rá is lőtt 16 méterről, nem volt veszélytelen, a kapus bravúrral hárított.

Ha most gonosz akarnék lenni, azt mondanám: tessék, nincs a csapatban Babović, Saša Ilić egyből megmutatja, hogy van még benne jócskán kakaó.

Aztán a 6. percben Aboubakar jött fel a bal oldalon és passzolta tovább a labdát Saša Ilićnek. A Kapitány betálalta középre Andrija Živkovićnak, a kis világbajnok pedig fogta magát és besétált a kapuba a labdával. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! 1:0!!!

Saša Ilić középre adja...

...Andrija Živković pedig ott hátul érkezik és már be is lövi

Az első negyedórában kb. az történt, amit a Partizan akart. Az OFK elvétve jutott át a térfelünkre, és akkor is csak rövid időre. Az iram lelassult, de az irányítást a kezünkben tartottuk. Az OFK jobbára asszisztált és főleg azon voltak, hogy a labdát minél messzebbre rúgják a kapujuktól.
Aztán a 25. percben Andrija Živković cselezett a jobb oldalon, majd beadta középre Brašanacnak. Brašanac ráfejelt, a kapus elkapta.
A 30. percben szöglethez jutott az OFK. Ješić beívelte a labdát, a Partizan-védők kifejelték, egyenesen Avramovski elé. A makedón játékos viszont akkora luftot rúgott, amekkorát nem szégyellt... Végül a labda kicsorgott a vonalon túlra. Kirúgás.
A 32. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 25-28 méterre a kaputól, a jobb oldalon. Andrija Živković állt a labda mögé, beívelte, Balažic felugrott, hogy ráfejeljen, de Savić megelőzte, végül szöglet lett belőle.
A 35. percben hatalmas helyzet maradt ki. Andrija Živković cselezte fel magát a jobb oldalon, majd a hihetetlen szóló után kapura lőtt. Alig pár centivel mellé.


Majd egy perccel később Andrija Živković vitte fel a labdát a jobb oldalon. Kipasszolta Vulićevićnek, ő beadta középre, ott Šaponjić felemelkedett az égbe, és egy hibátlan mozdulattal a kapuba fejelte a labdát. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, csodálatos, gyönyörű gól!!! 2:0!!!



Még a félidő utolsó előtti percére maradt egy szabadrúgás, vagy 22 méterre a kaputól. Andrija Živković nekifutott és belelőtte a sorfalba.
A második félidő azzal kezdődött, hogy Subašić szabályosan képen törölte Ćirkovićot, emiatt egy kicsit állt is a játék. Aztán az 52. percben hosszú idő óta először eljutott az OFK a Partizan 16-osáig. A bal oldalon jöttek fel, az első kapurarúgást Živko Živković még kivédte,

enyhén tizenegyesgyanúsan, meg mintha ki is csorgott volna az alapvonalon túlra, de sebaj, a bíró nem sípolt

de a labda visszapattant a mezőnybe, egyenesen Ignjatijević elé, aki bal oldalról, nagyon éles szögből belőtte. 2:1
Két perccel később szabadrúgást kaptunk. Kb. 25 méter, jobb oldal. Andrija Živković állt a labda mögé. Beívelte, Ćirković ráfejelt, a bíró viszont időközben lefújta az akciót.
Kezdett ellaposodni a mérkőzés. A Partizan első félidei hatalmas lendülete eltűnt. Az OFK sem törte magát. Főleg a középpályán folyt a játék, aztán a 61. percben Andrija Živković megszerezte a labdát még valahol a Partizan 16-osánál. Egy hatalmas szólót levágva felloholt, kipasszolta a labdát jobbra Vulićevićnek. Vulićević felfutott, beívelt Šaponjić felé, de az egyik védő közbeavatkozott.


A 67. percben Bandalovski adott remek passzt Brašanacnak. Brašanac megindult középen, rálőtt, a kapus szögletre védett. A szögletrúgást a védők kifejelték, egyenesen Trujić elé. Trujić egyből rá is lőtt, vagy 16 méterről, fölé.

A mai mérkőzés nagy kérdése: mi a túróért kellett Brašanacot lehozni a 75. percben?... Nem volt sérült, ő volt a középpálya szíve-lelke, mint mindig. Miért, miért, miért?...

A 78. percben Jevtović küldött kapura egy távoli lövést, fölé.
Aztán a 80. percben Gojkov ugrasztotta ki Ignjatijevićet. Ignjatijević kapura tört, veszélyes is volt, de nekünk van a kapuban egy Živko Živkovićunk, aki ennél sokkal veszélyesebb lövéseket is simán kivéd. Ezt három perc múlva demonstrálhatta is, amikor Simić lódult meg és loholt a kapu felé. Két Partizan-védő csüngött a nyakán, de Simić rálőtt, Živko Živković pedig lábbal védett óriásit.

Végre-valahára Ninković is játszhatott, a kapitányi karszalagot is megkapta

A legvégén, a 90+1. percben Trujićot elkaszálták az OFK 16-osán belül, de a bíró nem fújt büntetőt.


Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 4000
Vezette: Ilija Brdar (partjelzők: Uroš Stojković, Bojan Stanojević - tartalék játékvezető: Vukan Gordić - gólbírók: Vlado Glođović, Novak Simović)

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, Bandalovski - Jevtović, Brašanac (Lukić, 73.) - A. Živković, S. Ilić (Ninković, 84.), Aboubakar (Trujić, 55.) - Šaponjić
Vezetőedző: Zoran Milinković

OFK Beograd: Čupić - Ješić, Planić, Savić, Ignjatijević - Damjanović, Stjepanović (Gojkov, 40.) - Jovanović, Avramovski (Rajevac, 46.), Liščević - Subašić (Simić, 74.)
Vezetőedző: Dragoljub Bekvalac

Gólszerzők: A. Živković (6.), Šaponjić (36.), ill. Ignjatijević (52.)
Sárga lap: Bandalovski (54.), ill. Planić (42.), Liščević (75.), Savić (81.)

Tabellát később hozok, vasárnap még lesznek mérkőzések.

Update: a bajnokság jelenlegi állása.
1. Crvena Zvezda 20 pont
2. Javor 16 pont
3. Partizan 15 pont
4. Radnički Niš 13 pont
5. Vojvodina 13 pont
6. Novi Pazar 12 pont
7. Čukarički 11 pont
8. Borac 11 pont
9. FK Voždovac 9 pont
10. Metalac 9 pont
11. Spartak Zlatibor Voda 9 pont
12. Rad 8 pont
13. Mladost 8 pont
14. OFK Beograd 6 pont
15. Surdulica 6 pont
16. Jagodina 3 pont

(Képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése