2015. augusztus 19., szerda

Bate Boriszov - FK Partizan 1:0 (Bajnokok Ligája rájátszás)

Mindenekelőtt sok puszi az RTS-nek, amiért nemcsak hogy nem közvetítették ezt a meccset, de még képesek voltak egy olyan nyomorult, gyáva magyarázkodással előállni, hogyaszongya az ő szerződésük az UEFÁ-val úgy szól, hogy Bajnokok Ligája-mérkőzést csak akkor közvetítenek, ha az adott meccs szerdán van, Európa-Ligát meg csak akkor, ha az adott meccs csütörtökön van. Más napokon nem.
Meg a negédes kurva anyátokat, azt.

Másfél órával a meccs előtt a csapat kikocogott bemelegíteni
(kép: Twitter)

Közben odakint a stadion előtt egy maroknyi Sírásó gyülekezett
(kép: Twitter)

Ott voltak a CSZKA Moszkva szurkolói is, lelki támogatást nyújtani

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Egyből az első percben szabadrúgással indítottunk, Bozsinovot rúgta le valamelyik fehérorosz játékos és nem is kicsit. Viszont a hazaiak megszerezték a labdát és már támadtak is. A védelmünk lemaradt, Živko Živković kirohant a kapuból és elkapta a lövést.
A 3. percben szögletet kaptunk. A labda beívelt, kavarodás támadt, végül a hazaiak megszerezték a labdát. Már jöttek is fel kontratámadásra a jobb oldalon. Az egyik játékosuk tökegyedül álldogált a 16-osunk egyik sarkánál. Meg is kapta a labdát, rá is lőtte, hálistennek gyenge volt, szöglet lett belőle.
A 6. percben megint támadt a Bate, megint a jobb oldalon, de végül sikerült megakadályozni, hogy komoly baj legyen belőle. Ennek ellenére egy perccel később megint támadtak, megint jobb oldalról.

Mi a túróért volt ennyire huzatos a bal oldalunk?... Elvileg Petrović, meg még valamennyire Fabricio kellett (volna), hogy felügyelje azt a részt. Úgy jöttek-mentek ott az első 10 percben a fehéroroszok, ahogy akartak.

Aztán a 10. percben szögletet kaptunk. Andrija Živković beívelte, Aboubakar továbbfejelte, majd Fabricio küldte fejjel a kapura, de fölément.
A 13. percben Aboubakar szaladt fel középen és passzolt Andrija Živkovićnak. Živković tökegyedül, teljesen tisztán indulhatott felfelé, de a kapus kirohant és elsodorta.

Ennek következtében percekig állt a játék, mind a kapus, mind Živković erősen megsínylette az összecsapást.


(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 17. percben megint fehérorosz támadás, megint a jobb oldalon. Megint beívelték középre a labdát, Radzivonav ráfejelte, Živko Živković hatalmasat védett.
A 20. percben a bal oldalon jött a támadás. A labdát beívelték középre, Balažic remekül vetette magát közbe, majd Aboubakar egy elegáns, ollózó mozdulattal kivágta a labdát a mezőnybe.
A két csapat elkeseredetten gyömöszölte egymást. Itt mintha a Partizan többet támadott volna, de eléggé eredménytelenül. A 30. percben szöglethez jutottunk. Andrija Živković beívelte. Nagy kavarodás támadt az ötösön belül, végül a fehérorosz védők kirúgták a labdát.
A 35. percben Vulićević adta be középre a labdát Babovićnak. Babović Petrovićhoz ívelt ki, a bal oldalra. Petrović cselezett egy sort és  Andrija Živkovićnak adta a labdát középre. Živković vagy 17 méterről rálőtt, de kimaradt a helyzet.
Két perc múlva a Bate támadt. Alekszievics rálőtt vagy 20 méterről, Živko Živković fantasztikus reflexszel tolta szögletre. A beívelésből újabb szöglet lett, azt viszont Živković elkapta.

Živko Živković végig remek formában volt
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 41. percben Babović hosszasan töketlenkedett próbálta továbbpasszolni a labdát középen, végül nagy nehezen sikerült kirúgnia bal oldalra. Ott Andrija Živković lecsapott rá és megindult a kapu felé. Rá is lőtt, a kapus leszedte a lövést. Két perccel később már a fehéroroszok voltak a spájzban a kapunk előtt. Érkezett is a hirtelen lövés balról, Živko Živković hárított.
Aztán a félidő legutolsó percében Jevtović keményen ütközött az egyik fehérorosz játékossal.
A baj csak az volt, hogy már volt egy sárgája, még a 21. percben kapta.
Kiállították, naná.

Üzenet innen annak a kisebbségi komplexussal küszködő majomnak ott a lelátón: megjegyeztünk magunknak, ne félj
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A második félidő első kb. 10 percében elég lassú volt az iram, valamikor az 56. perc környékén jött az első komolyabban vehető támadás. Mladenović küldte rá balról, jócskán fölément, Živko Živkovićnak meg se kellett mozdulnia. Három perc múlva viszont már egy nagyon veszélyes beadás érkezett balról. Az volt a baromi nagy szerencsénk, hogy az összes fehérorosz támadó lemaradt róla, a labda meg kipattogott az alapvonalon túlra.
Ezen a ponton a Bate eléggé beszorította a Partizant a térfelükre. Hálistennek Živko Živković és a védelem, Balažiccal az élen a helyén volt, de voltak húzósabb pillanatok. Végül a 64. percben a csereként beállt Trujićnak sikerült kitörnie a bunkerból és felrobogott a bal oldalon. Egyedül Jablonszki tudott vele lépést tartani. A vége bedobás lett, utána meg a hazaiak megszerezték a labdát. A 66. percben már jöttek is fel a jobb oldalon. Aztán egy átlós rúgással a támadójuk átküldte a labdát a túloldalra. Az a játékos, aki várta a labdát, ott állt tökegyedül, a passzt köszönte szépen, rá is lőtte, szerencsére fölé. A 69. percben Radzivonav lőtt rá távolról. Nem volt veszélytelen, szerencsére mellément.

Update: a maroknyi szerb-orosz szurkolótábor kitett magáért.


A 70. percben Aboubakar kapta a labdát Petrovićtól, majd küldte tovább remek passzal Andrija Živkovićnak. Živković felrobogott, rálőtt, fölé.
A 74. percben szögletet kapott a Bate. Érkezett a beívelés, és kész, 1:0, Hardzejcsuk befejelte, a szentségit neki.
Ráadásul nem sokkal később egy újabb veszélyes helyzetet tudtak összehozni a kapunk előtt. Hálistennek Živko Živković kivédte.

Air Živko
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 82. percben Živko Živković újabb bemutatót tartott, egy balról jövő, hirtelen lövést védett remek reflexszel. Egy perc múlva egy Bate-szögletből mehettünk fel kontratámadásra. Andrija Živković már loholt is fel, majd odapasszolta Aboubakarnak, de a kameruni játékost szerelték a védők.
A 86. percben jött a szívszélhűdés. Bate-szöglet, jön a beívelés, Živko Živković óriásit véd, de a labda elgurul tőle. Hihetetlen tornagyakorlatokat produkálva felpattan és újra megszerzi a labdát, de az megint elgurul. Végül egy védő (talán Fabricio?) szögletre fejelte.

Átlagszurkoló meg a szívgyógyszerért nyúl.
Közben valaki áruljon már el nekem valamit: Saša Ilić miért csak a 88. percben jött fel a pályára? Šaponjić miért nem játszott egy percet sem, és miért jött le Andrija Živković?

A 90+1. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 22 méterre a gólvonaltól. Fabricio lőtte, a szokásos lapos lövésével, de megpattant a sorfalon. Nagy kavarodás támadt, Fabricio a földre is roskadt, az egyik fehérorosz játékos elég durván lekönyökölte. Újabb szabadrúgás, most kb. 30 méterről. A labda végül Vulićevićnél kötött ki. Ő beívelte középre, de a kapus leszedte.

Akartam volna nektek hozni videót is, hogy legalább pár mozzanatott lássatok a meccsből. De amikor végre találtam egyet, az alábbi kép fogadott:

(screenshot)

Úgyhogy kedves UEFA, neked bizony a repedtsarkú jó édes anyádat, azt.
Ha lesz normális, értsd, nem letiltott, nem korlátozott videó, amire nem tehénkedik rá az UEFA az elefánt méretű seggével, akkor frissítem a posztot.

Update: van videó.
Puszi a SOS Kanalnak.


Tények:

Helyszín: Boriszov Arena, Barysaw, Fehéroroszország
Nézőszám: 13 000
Vezette: Craig Thomson (partjelzők: David McGeachie, Graeme Stewart - tartalék játékvezető: Stuart Stevenson - gólbírók: Steven McLean, Andrew Dallas) - SCO

Bate Boriszov: Csernik - Zsavnercsik, Paljakov, Milunović, Mladenović - Alekszievics, Jablonszki (Szihnevics, 71.), Hleb (Baha, 86.) - Hardzejcsuk, Radzivonav, Valadzko (Sztaszevics, 64.)
Vezetőedző: Aljakszandr Jermakovics

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabricio, N. Petrović - Jevtović, Babović, Brašanac, Aboubakar - A. Živković (S. Ilić, 88.), Bozsinov (Trujić, 54.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerző: Hardzejcsuk (74.)
Sárga lap: Hardzejcsuk (44.), Zsavnercsik (90+1.), ill. Jevtović (21.)
Kiállítva: Jevtović (45+1.), második sárga lap


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése