2015. augusztus 9., vasárnap

FK Partizan - Spartak Zlatibor Voda 2:1 (Jelen SuperLiga, 4. forduló)

A csapat bemelegít


Miša, az örök. Miša mindig ott van és szurkol
(képek: Twitter)

Hogy a nyári villám csapna abba, aki kitalálta, hogy a Partizan futballmérkőzései ettől a szezontól kezdve az ArenaSport 5-ös csatornáján legyenek. Nem elég, hogy ez a létező legrosszabb, legátlátszóbb marketingfogások egyike

fizessen elő a paraszt erre a csatornára is, ha nézni akarja a Partizant, nehogy már csak az ArenaSport 1-et nézze
mellesleg az ArenaSport lefedettségét figyelembe véve ez különösen vicces

de az, hogy emellé még a technikai felkészültség sincs meg, mert akárcsak az előző mérkőzésen, most is összeomlott a közvetítő vonal, ráadásul még a kezdő sípszó előtt. Már bőven a 4. percben jártunk, amikor végre újraéledt, viszont a meccsből eltelt időt jelző timestamp itt az elején hol látható volt, hol nem.
Amikor a közvetítés végre nézhető volt, épp a Spartaktól küldött egy játékos gyenge lövést a kapura. Živko Živković simán leszedte.
A 7. percben szöglethez jutottunk. Andrija Živković beívelte, Aboubakar ráfejelte, millimétereken múlott. Újabb szöglet lett belőle, ezt most Babović lőtte be. Fabricio fejelte rá, a védők kikotorták, de a labda Bozsinov elé pattant, utána Lukićhoz. Lukić rá is tűzte vagy 25 méterről, a kapus nagyot védett. Újabb szöglet, újra Babović ívelt be. A labda Bozsinov elé pattant, ő pedig egy hihetetlenül pimasz mozdulattal, félfordulatból belőtte. 1:0

(kép: b92.net)

A 14. percben Babović adott remek labdát Andrija Živkovićnak. Živković felszáguldott, hatalmas szólót vágott le, végül a 16-oson belül, a védővel birkózva elesett. A bíró nem ítélt 11-est. A Spartak már indult is kontrára, Stefan Ilić kapta a labdát és lőtte rá, Živko Živković megint nagyot védett.
A 21. percben Andrija Živković kapta a labdát és már passzolta is középre Lukićnak. Hatalmas helyzet volt, de Lukićot végül elsodorták a védők. Sebaj, a labda Bozsinovhoz került. A bolgár csatár rá is zúzta, de Janošević kapus valószínűleg élete védését produkálva hárított.
A 23. percben újra Lukić küldte kapura vagy 20 méterről, a kapus elkapta a lövést.
Nagyon jó meccs volt. Pörgős, izgalmas, sok, látványos támadással és sikoltozós-szívrohamos helyzettel. A 29. percben Milošević küldött egy lövést a kapunkra jó messziről, mellé.

Ezen a ponton mindenféle technikai gondok adódtak és kb. a félidő végéig el sem akartak hagyni. Így a most következő eseményeket beszámolók, riportok és összefoglalók alapján próbálom rekonstruálni.

A meccs irama ezen a ponton kicsit alábbhagyott. A szurkolók szolgáltatták a látványosságot, görögtűzbe borítva az egész déli szektort.

(kép: Twitter)

A 42. percben volt egy látványos akció, a végén Andrija Živkovićhoz került a labda. A támadás szöglettel ért véget. Egy perc múlva újra Andrija Živković száguldott fel és passzolta Aboubakarnak. Aboubakar egy még nagyobb szólót vágott le, majd Bozsinovnak küldte a labdát. Bozsinov rátűzte és telibe találta a kapufa sarkát.
A félidő legutolsó percében megint az Andrija Živković-Aboubakar tengely lépett működésbe. Aboubakart végül a 16-oson belül felvágta egy védő - nem, a bíró itt sem fújt 11-est.

Még a félidő vége előtt elkezdtek melegíteni a tartalékok. A tiszteletlenség minden szándéka nélkül - Isten bocsássa meg nekem még a látszatát is - ez a fotó egyszerűen ZSENIÁLIS.
(kép: Twitter)

A második félidőben, a 47. percben Lukić ívelte be a labdát balról, de a kapus elkapta. Egy perc múlva szögletet kaptunk. Az érkező beívelést Aboubakar fejelte rá. A labda fölément, Aboubakar viszont mindenestül bezuhant a hálóba.
Az 51. percben Lukić passzolt egy óriási labdát balról be középre Bozsinovnak. Bozsinov rá is mozdult, de a teljes Spartak-védősor ráugrott, szerelték és már indultak is kontrára. Miloševićtől jött a passz középre Makarićnak, Živko Živković megint védett, nem is kicsit.
Az 55. percben Bozsinov indult meg remekül középen. Kipasszolta a labdát jobbra Andrija Živkovićnak. Žile cselezett egy sort, majd rálőtt Janošević pedig remélhetőleg kap majd valami extra prémiumot ezután a mérkőzés után, mert hatalmasat védett. A Spartak jórészt neki köszönheti

meg a bírónak

hogy nem tömtük ki őket több góllal.
Aztán jött az 57. perc. Torbica loholt fel a kapunk felé, közben Fabricioval birkózott. Aztán a tuszkolódás közepette a szabadkaiak csapatkapitánya elvágódott, és mint az érett körte, bepottyant a Partizan 16-osán belülre.
Na, kitaláljátok, mi történt?
Úgy van. Piper bíró sípolt és azonnal a 11-es pontra mutatott.
Az ArenaSport többször lassította. NEM VOLT 11-ES. Kedves bíró sporttárs, maga most azonnal visszaadja a bírói engedélyét és elhúz kapálni.


Torbica állt a labda mögé. Sípszó... és berúgta, naná. 1:1
De a Partizan nem azért Partizan, hogy egy ilyen után összeomoljon és a meccs hátralévő részét már csak alibiből töltse a pályán. Elkezdtünk rohamozni. A 63. percben Lukić egy nagy szóló után rálőtt, a kapus szögletre védte. Az érkező szögletrúgás Babovićhoz került, ő kiküldte jobb oldalra Vulićevićnek. Tőle középre pattant a labda Balažichoz. A hátvéd ráfejelt, a kapus elkapta.

Saša Ilić akcióban
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 65. percben a Partizan tűzijátékot rendezett a Spartak kapuja előtt. Vulićević kapta a labdát, átküldte a túloldalra. Ott Andrija Živković érkezett, lecsapott a labdára és berúgta középre Babovićnak. Babović rá is rúgta, a lövés fölément.

Gyerekek, eskü, nem láttam, hogy tényleg fölélőtte 5 méterről, vagy a kapus beleért azért, de a bíró nem ítélt szögletet?

Ezen a ponton a Partizan nagyon komoly nyomás alá helyezte a Spartakot. A szabadkaiak egy időre be is szorultak a kapujuk elé. Nagyon érett a második hazai gól.
A 69. percben Andrija Živković küldte be középre a labdát. Ott Nemanja Petrović kapta és egy bombalövést eresztett meg, kb. 10-12 méterről. De kár, hogy mellément. Utána Vulićević szöktette Andrija Živkovićot a jobb oldalon. Živković Saša Ilićnek passzolta középre, a Kapitány Brašanacnak adta tovább. Brašanac rálőtte, a kapus szögletre tolta.
A 74. percben egy kicsit kiszabadult a Spartak a Partizan térfelére. Szögletet kaptak, amit a Partizan-védők tisztáztak. A labda továbbra is náluk volt, az egyikük messziről rálőtt, Živko Živković kivédte. És már indulhattunk is kontratámadásra. Petrović passzolt Andrija Živkovićnak, ő rálőtte, mellé.
A 78. percben a csereként beállt Šaponjić kapott nagyon nagy labdát Saša Ilićtől. Rá is lőtte, az oldalhálót találta el.
Itt kicsit kezdtek elszabadulni az indulatok. A Spartak játékosai mintha az időt akarták volna húzni. A közönség fütyült, a bírónak végül elege lett a tötyörgésből és sárgát adott Plavšićnak.
A 85. percben Andrija Živković kapta a labdát és passzolta Saša Ilićnek. A Kapitány továbbküldte Trujićnak, de Trujić lemaradt róla. Egy perccel később a fáradhatatlan, atommeghajtású Andrija Živković passzolt középre Šaponjićnak. Šaponjić kapásból rálőtt, de a helyzet kimaradt.
A 90+2. percben Vulićević ívelte be a labdát, közben csak annyit lehetett látni, hogy némi tuszkolódás után Trujić hirtelen a földre zuhan. A lassítás sem mutatott többet, mindenesetre a bíró ismételten nem fújt büntetőt. Nem fújt semmit.

A Partizan kispadja itt már teljesen felbolydult. Babovićot mutatta a kamera, ahogy a helyéről felpattanva, a bíró felé mutogatva kiabál. De Piper játékvezetőt semmivel sem lehetett meghatni.

A 90+4. percben, már majdnem a legvégén szögletet kaptunk. Kisszöglet, majd Andrija Živković beívelte, de ebből újfent szöglet lett. A labda érkezett, és Saša Lukić elé pattant. Ő pedig nem kegyelmezett, úgy bevágta 5 méterről, hogy szétszakadt a háló. 2:1!!!!!!! Ez a meccs már a miénk!!!!!!


(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A legvégén, még a lefújás előtt elszabadultak az indulatok. Zoran Lončar, a Partizan másodedzője még a lefújás előtt elkezdte mondani a magáét Piper játékvezetőnek

teljesen jogosan

és csatlakozott hozzá a Partizan teljes kispadja. A másodedzőnek végül el kellett hagynia a játékteret. A közönség fütyült, szitkozódott, kórusban szidták a játékvezetőt és úgy általában mindenkit. Végül, közel 7 perc után Piper játékvezető lefújta a mérkőzést.

A mérkőzés utáni napon számoltak be róla a hírportálok, hogy állítólag már elkezdtek vizsgálódni a szerb futballbajnokságban zajló bundagyanús mérkőzések ügyében. Maga a szerb sportminiszter, Nebojša Stefanović nyilatkozott a médiának

kérdés, hogy mennyire lehet az ilyen nyilatkozatokat komolyan venni...

hogy a rendőrséggel együttműködve mindent megtesznek, hogy kiderítsék az igazságot.

Nem röhögsz!!!! Tessék komolynak maradni!!! :DDD

Megemlítette, hogy a Crvena Zvezda mellett a Partizan, az OFK Beograd és a Čukarički mérkőzéseit is vizsgálják egyebek között.

Ez vicces lesz, főleg azért, mert egyrészt tuti, hogy a legfelsőbb körökig terjed a dolog, másrészt a miniszter ígéretet tett arra, hogy a nyomozás részleteit nyilvánosság elé fogják tárni.
Ez eskü, megérdemelné azt is, hogy egy riportkötetben kiadják.

Hivatalos összefoglaló:



A SOS Kanal 22 perces összefoglalója:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 10 000
Vezette: Petar Piper (partjelzők: Srđan Milutinović, Nenad Kurčubić - tartalék játékvezető: Marko Dimitrijević - gólbírók: Dejan Anđelković, Zoran Široki)

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabricio, N. Petrović - Babović (Trujić, 76.), Lukić, Brašanac - A. Živković, Bozsinov (Saša Ilić, 55.), Aboubakar (Šaponjić, 77.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Spartak Zlatibor Voda: Janošević - Farkas, Kovačević, Antonić, Mezei - Makarić, Jočić, Milošević (Jondić, 70.) - Plavšić (Spremo, 77.), Ivanović (Torbica, 46.), Stefan Ilić
Vezetőedző: Stevan Mojsilović

Gólszerzők: Bozsinov (8), Lukić (90+4.), ill. Torbica (58., 11-es)
Sárga lap: Lukić (23.), Fabricio (56.), Brašanac (78.), Balažic (86.), Ž. Živković (90+4.), ill. Janošević (66.), Mezei (78.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 9 pont
2. Javor 9 pont
3. Borac 9 pont
4. Crvena Zvezda 8 pont
5. Čukarički 7 pont
6. Radnički Niš 7 pont
7. Novi Pazar 7 pont
8. Vojvodina 7 pont
9. Surdulica 5 pont
10. Mladost 4 pont
11. Spartak Zlatibor Voda 4 pont
12. Rad 4 pont
13. Metalac 4 pont
14. FK Voždovac 3 pont
15. OFK Beograd 3 pont
16. Jagodina 0 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése