2015. augusztus 6., csütörtök

FK Partizan - Steaua Bukarest 4:2 (Bajnokok Ligája 3. forduló, visszavágó)

NYERTÜNK!!!!!
TOVÁBBJUTOTTUNK!!!!!
Te Atyaúristen, micsoda meccs volt.
Minden volt, ami egy nagyon jó mérkőzéshez kell. Dráma, feszültség, halál és feltámadás.
Iszonyatos telt ház volt a Humska utcában. Annyira, hogy még a máskülönben mindig lezárt északi szektort is megnyitották, és az is dugig megtelt.

Fél órával a meccs előtt már így tele volt a stadion
(kép: Twitter)

(screenshot)

A tribünön ott volt jópár híres vendég. Többek között Željko Obradović, a Partizan egykori kosárlabdajátékosa és -edzője, jelenleg a Fenerbahce vezetőedzője.

(kép: Twitter)

Ott volt a szurkolók által csak Pekmennek hívott Nikola Peković.

(kép: Twitter)

És ott volt még valaki, akit a közönség hatalmas üdvrivalgással fogadott.


Bizony, Milan "Maki" Mačvan személyesen
(kép: mozzartsport.com)

A csapatok kikocogtak bemelegíteni.

(kép: Twitter)

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A mérkőzést a magyar Vad István vezette.

(screenshot)

Ki volt az az UEFA-nál, aki viccesnek gondolta, hogy egy szerb (!) és egy román (!!!!) csapat közötti összecsapást magyar (!!!!!!!!!) bírónak kell vezetnie? Ki volt az a perverz, őrült idióta?
Egyébként Vad Istvánt mindenképpen hatalmas dicséret és elismerés illeti. Remekül vezette ezt a nem könnyű mérkőzést. Szigorú volt, pártatlan (!) és következetes. És ami a legfontosabb, láthatatlan maradt. 
Kedves bíró sporttárs, csak így tovább!

A tömött lelátókat közben vízágyúkkal locsolták hőség és hőguta ellen.
A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a 20 évvel ezelőtti Vihar (Oluja) hadművelet áldozatainak emlékére.


(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Aztán elkezdődött a meccs. A déli szektor szurkolói pedig hihetetlen koreográfiát mutattak be.


(kép: Twitter)

(kép: Twitter)

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

(kép: Twitter)

(kép: Twitter)

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Már a 2. percben támadtunk, erre a válasz egyből egy román kontratámadás volt. Veszélyes volt, nem sok hiányzott volna hozzá, végül szögletre ment.
A 4. percben már újra ott voltunk a Steaua kapujánál. Babović beadása ment szögletre. Kavarodás támadt a kapu előtt, majd Andrija Živkovićhoz pattant a labda. Tőle Balažichoz került, ő rá is küldte a kapura - millimétereken múlott, hogy ne legyen gól, a kapus az utolsó pillanatban, a gólvonal előtt kapta el.
Aztán a 8. percben Vulićević ment fel a labdával a jobb oldalon és adta be középre. A labda megpattant a védőkön, egyenesen Babović elé. Babović pedig fogta magát, svungot vett és iszonyatos nagy gólt lőtt a háló közepébe.
1:0
1:0!!!
VEZETÜNK!!!!

(kép: Faceboook/Fudbalski klub Partizan)

Baromi sokat ekéztem Babovićot itt a blogon az utóbbi időben. Az, hogy ez mennyire volt jogos, ki-ki döntse el maga. Az viszont tény, hogy ezen a mérkőzésen Babović - ettől a góltól függetlenül, vagy ezzel együtt - remekül játszott. Futott, passzolt, cselezett, még a támadások felépítésében is itt-ott benne volt. Babínnyó, csak így tovább! Máskor is csináld így.

A helyzet viszont az, hogy még el se halt a szurkolók gól utáni üdvrivalgása, amikor a Steaua kiegyenlített. Jöttek fel a románok a jobb oldalon, a labdát a támadójuk be is ívelte. A Partizan egyik védője kifejelte, a labda viszont pont Muniru elé hullott. A ghánai játékos pedig fogta magát és bevágta. 1:1, hidegzuhany, a rosszabbik fajtából.
Na de sebaj. Nincs még veszve semmi. A 18. percben Aboubakar lőtt rá 25 méterről, de mellément. Két perc múlva tőle kapta a labdát Vulićević a jobb oldalon. Be is ívelte középre Babovićnak, aki félfordulattal, ollózó mozdulattal lőtte rá. De kár, hogy mellément, hatalmas gól lett volna.
A helyzet az volt, hogy a románok nem voltak különösebben technikás játékosok. Gyorsak voltak, pillanatok alatt felfutottak kontratámadásra, emellett nagyon aggresszívek voltak és simán le- meg felrúgták a Partizan játékosait. A 25. percben viszont szabadrúgást kaptak 22 méterre a kapunktól. Chipciu állt a labda mögé, alaposan fölélőtte.
Egy perc múlva Aboubakar kapott remek labdát. Be is küldte középre, de a román védők kikotorták - és már indultak is kontratámadásra. Tade kapta a labdát a 16-os sarkánál, rá is lőtte, Živko Živković beleért, a labda a kapufán csattant. Szöglet, majd újabb szöglet, ami végül jó messzire kirepült. Mi jöhettünk.
A 29. percben újabb szabadrúgást kapott a Steaua, kb. 30 méterre a kaputól, a jobb oldalon. A beívelő lövést Varela ráfejelte, de fölément.
A 31. percben Vulićević kapta a labdát és már loholt is vele fel a románok 16-osára, de a beívelését a kapus leszedte. Egy perccel később Fabricio vesztette el a labdát, Hamroun lecsapott rá, felrobogott a jobb oldalon és beívelte. A szerencse az volt, hogy a középen érkező támadó lemaradt.
Aztán a 33. percben átvették a vezetést a románok. Popa érkezett jobbról a labdával és passzolta be középre, Hamroun megkapta, köszönte szépen és bevágta. 1:2

Összeomlás. Halál. Ilyen nincs. Ezt nem hiszem el. Jeges kéz markolássza ilyenkor az ember szívét, amit lassan felvált a düh. Átlagszurkoló rövid idő alatt végigmegy a politikai inkorrektség teljes skáláján. Utólag persze rohadtul szégyellem, de ott, a meccs hevében, amikor felvillant a kiesés lehetősége, az összes józan ész faképnél hagyott.

A 38. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 30 méterre a kaputól, bal oldalon. Babović állt a labda mögé, rácsavarta...
...és bent van!!! GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!
A nagy túrósat gól. Már az elrúgás pillanatában lest lengetett a partjelző, Bozsinov bent ragadt. A játékvezető érvénytelenítette a gólt. Vitatkozni se lehetett, a lassítás egyértelműen mutatta a lest.
A 42. percben újra támadtak a románok. Tade ívelte be balról, hálistennek lemaradtak róla a többiek. Már indultunk is kontrára. Aboubakar kapta a labdát Babovićtól, de a kapus véget vetett a próbálkozásnak.

Brašanac a mérkőzés hevében, a brazil Guilherme ellen
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A második félidő úgy indult, hogy a játékvezető a 48. percben felmutatta a piros lapot Varelának. A zöld-foki szigeteki játékos a 16-os vonalánál lerántotta a kapura törő Brašanacot. Utolsó emberként elkövetett szabálytalanság, ráadásul büntetőterületen belül.

Vad István a második félidőben már egyáltalán nem volt elnéző az egyre durvább, a színészkedéstől sem visszariadó román játékosokkal szemben. Az első félidőben még csak figyelmeztette a szabálytalankodókat, a másodikban viszont már előkerültek a lapok.

11-es a Partizannak!
De nem lehetett elvégezni a büntetőt, mert Varela nem volt hajlandó letakarodni a pályáról, a játékvezető úgy taszigálta le a fűről az öltöző felé.
Aztán végül helyreállt a rend. Bozsinov állt a labda mögé.
Sípszó.
Bozsinov nekifut...
...és kapufa. Cojocaru meg kisebb örömtáncot lejtett a kapuban.
Agyhalál. Katatónia. Valaki ébresszen fel, ez csak egy rossz álom.
A meccs viszont folytatódott. Eltelt közel 10 perc, folyamatos támadásokkal mindkét oldalon. Vad játékvezető pedig két kézzel szórta a sárga lapokat a román játékosoknak, ezalatt a 10 perc alatt vagy négyet kiosztott.
Aztán az 57. percben Andrija Živkovićot felrúgták a 16-os sarkánál. Szabadrúgás, Babović beívelte, a kapus elkapta.
És jött a 60. perc...
...ÉS GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! 2:2!!!!!
Aboubakar adta be a labdát bal oldalról középre, egyenesen Jevtovićnak. Jevtović pedig nem tökölt, ráküldött a kapura egy 25 méteres bombát. És bement!!! És mekkora gól volt!!!! Te jó ég, micsoda gól. Kiegyenlítettünk!!!!

(kép: Google)

A 61. percben Babovićot rúgták fel rémesen. Szabadrúgás, vagy 30 méterről. Fabricio állt a labda mögé. "Fábi" rá is lőtte, nem is rosszul, a lapos lövést végül Cojocaru elkapta. A 63. percben Tade tört hirtelen kapura, rálőtt, hálistennek mellément. Egy perc múlva újra próbálkozott a Steaua. Jobbról jött a beadás, szöglet lett belőle, amit aztán a védők tisztáztak.
A 65. percben a Partizan kapott szabadrúgást. Andrija Živković ívelte be a labdát.
És itt meghalt a net (meg én is egy kicsit). Nem telt el sok idő, max. három perc, viszont amikor újra működni kezdett a stream, akkor lehetett látni, hogy a románok gólját érvényteleníti épp a játékvezető. A szitu ugyanaz volt, mint a Partizannál az első félidőben: az egyik játékosuk bennragadt lesen. Maradt a 2:2.
Nem sokáig.
A 69. percben Aboubakar cselezgetett a bal oldalon, majd lepasszolta Andrija Živkovićnak.
ŽILE PEDIG EGY AKKORA GÓLT LŐTT, HOGY SZÉTSZAKADT A HÁLÓ!!!! 3:2, EMBEREK!!! VEZETÜÜÜÜÜNK!!!!

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Te Atyaúúúúristen. A sírból jöttünk vissza.
A 73. percben szabadrúgást kapott a Steaua. Živko Živković lehengerlő eleganciával kapta el a lövést. Az eddig is pörgős meccs most még jobban felgyorsult. A románok a túlélésért küzdöttek, a Partizan játékosai viszont vérszemet kaptak. A lelátóról zúgott a "Srbija, Srbija"-kórus. Egyre többet támadtunk, a Steaua be is szorult a saját térfelére. A 84. percben Brašanac küldte rá a 16-os vonaláról, de túl magas volt a lövés. Egy perc múlva, egy szöglet után rohanhattunk fel kontratámadásra. Andrija Živkovićnál volt a labda, de a bíró lefújta, mert Saša Ilić lesen volt.
A 89. percben Aboubakar kapta bal oldalon a labdát és már száguldott is fel vele. Cselezett egy sort, lepasszolta Andrija Živkovićnak. Žile is cselezett egy sort, majd visszapasszolta középre, de Aboubakarnak túl hosszú volt a lövés.
Kb. itt jelezte a tartalék játékvezető, hogy a hosszabbítás 5 perc lesz. A szurkolók elégedetlenkedtek, fütyültek, de utólag kiderült, nagyon is kapóra jött ez az 5 perc nekünk.

Az ilyesmi mindig utólag derül ki.

A 90+1. percben szöglethez jutottunk. Kisszöglet, majd a labdát valaki beívelte középre. Az éppen, hogy beállt Trujić ráfejelte, de a kapus ezt kivédte. A labda visszapattant Trujićhoz, és ő másodjára már nem hibázott. Befejelte. 4:2.
4:2!!!!!!!

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Hihetetlen, egészen hihetetlen. A halálból jöttünk vissza, olyan feltámadást produkálva, amire csak a Partizan képes.
A legutolsó percre maradt még egy Steaua-támadás, de Živko Živković hanyag eleganciával kivédte. És Vad István itt le is fújta a mérkőzést. NYERTÜNK! NYERTÜNK! NYERTÜNK!
TOVÁBBJUTOTTUNK!!!!

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

(kép: hotsport.rs)

A végére egészen ilyen ereszdelahajamat-hangulat lett :)

A video posted by Valeri Bojinov Official (@valeribojinov86) on
És persze a régi haverok, csapattársak, egykori játékosok is gratuláltak.


Bravo grobari !!! Svaka cast !! Mnogo srece u zrebu i sledecem kolu ! Idemo dalje ! #Partizan #championsleague
Posted by Bogdan Bogdanovic on Wednesday, August 5, 2015






Összefoglaló videó:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 30 000
Vezette: Vad István (partjelzők: Berettyán Péter, Viszokai László - tartalék játékvezető: Andó-Szabó Sándor) - HUN

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabricio, N. Petrović - Brašanac, Jevtović - Aboubakar, Babović (Trujić, 90.), A. Živković - Bozsinov (S. Ilić, 60.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Steaua Bukarest: Cojocaru - Alcenat, Papp, Varela, Tosca - Breeveld (Tudorie, 72.), Muniru - Popa, Hamroun (Iancu, 70.), Chipciu (Guilherme, 50.) - Tade
Vezetőedző: Massimo Pedrazzini

Gólszerzők: Babović (8.), Jevtović (60.), A. Živković (69.), Trujić (90+1.), ill. Muniru (11.), Hamroun (33.)
Sárga lap: Trujić (90+2.), ill. Alcenat (54.), Hamroun (56.), Guilherme (57.), Breeveld (61.)
Kiállítva: Varela (48.)

A rájátszás sorsolása holnap lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése