2017. november 1., szerda

Európa Kupa, 4. forduló: Limoges - KK Partizan 92:83

Ez de rohadt jó meccs volt! Örülünk, Vincent?
Igen, örülünk!
Kikaptunk? Ki hát, de kit érdekel? Volt iram, volt izgalom, voltak akciók és látványos megmozdulások.
Hogy ennek túlnyomó részét a franciák szállították? Igen. De rákényszerítettek minket is arra, hogy felpörögjünk és használjuk a fejünket.

Ettől függetlenül megint - vagy még mindig - botrányos mennyiségű helyzetet hagytunk ki. A franciák ezt - jó csapathoz méltó módon - kihasználták. 5 perc után 14:8 volt az állás. Őszinte leszek: bénák voltunk, a kosárba elvétve találtunk be, de baromi jó volt látni a franciák parádézását.

Ilyenkor visszaáll a lelki békém, hogy azért csak van még jó kosárlabda ezen a világon.

22:18 lett az első negyed vége, a második pedig ott folytatódott, ahol az első véget ért: sok futás, sok akció, látványos trükkök, a komfortzónájából kirugdosott, továbbra is kissé lomha, de futni és trükközni kénytelen Partizan. Eskü, nagyon jó volt, még a tévében a háttérben csorgó AS Roma - Chelsea meccsről is megfeledkeztem. A Limoges vezetett, 31:26, majd 35:28, aztán sikerült kiegyenlítenünk (39:39), a stream itt úgy döntött, hogy meghal, egy sor szitkozódás után sikerült feltámasztani, de mát csak a félidei eredményt sikerült elcsípni. (47:41)
A harmadik negyedben egyrészt azt figyeltem meg, milyen jól lepattanóznak a franciák (védelemben is, meg támadáskor is - igen, bazmeg, valamikor a Partizan is híres volt arról, hogy micsoda lepattanókirályok vannak itt, ez azóta elmúlt), másrészt azt, hogy se Veličkovićot, se Samuelst nem látom a pályán. (Előbbit nem bántam, utóbbi nem érdekelt.) A franciák közben már több, mint 10 ponttal vezettek (84:72), a negyed közepe táján Conklin kipontozódott, a Partizan meg mintha kezdett volna fáradni. A negyedik negyedben 7 perc alatt összesen 7 pontot produkáltunk, a franciák vezettek (90:79) és teljesen megérdemelten meg is nyerték (92:83). De ha lehet, a továbbiakban is ilyen ellenfeleink legyenek, akik ránk kényszerítik, hogy fussunk, küzdjünk, játsszunk és gondolkodjunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése