2017. november 20., hétfő

Szuperliga, 17. forduló: Javor - FK Partizan 0:2

Imádom Ivanjicát. Mindig elbűvöl ez a kisváros és ha itt játszik a Partizan, sokszor jobban lefoglal az, hogy a futballpályát körbeölelő, ködös hegyeket bámuljam, mint magát a meccset.
El kell jutnom Ivanjicába. Muszáj látnom a hegyeit és a házakat a völgyben. Tessék, itt egy kép a városka főutcájáról (forrás: skyscrapercity.com), gyönyörködjetek benne ti is.


Ami a meccset illeti, piszok nagy mákunk volt, mert a legelső helyzetünkből sikerült gólt lőni. Janković iramodott meg a 10. percben egy kontrából, felszáguldott és belőtte, a kapus csak tátogott, mint hal a szatyorban, már bent is volt a gól. (0:1) Aztán az volt, hogy futni ugyan futottunk, sokat (aztán már egyre kevesebbet…), de helyzet az nem volt egyik oldalon sem. A 23. percben egy szöglet után beszédült ugyan a labda az ivanjicai kapuba, de volt előtte valami lökdösődés, a bíró lefújta (Tawamba csinálhatott valami Istennek nem tetsző dolgot) és középkezdés helyett kirúgást ítélt. A 27. percben volt egy próbálkozása a Javornak, mellément. Aztán Ožegović tépte az idegeimet (nyilván nemcsak az enyémet…), a 31. percben ott volt a kapu előtt, jött balról Tawamba beadása, Ožegović pedig, noš, Ožegović nemes egyszerűséggel leseggelt, a labda pedig elgurult. Jaj. Lelassult a tempó, ami kevés ötletünk volt (BRUHAHA, ötletünk, nekünk?... Év vicce…), az is mind elfogyott. Végül a 37. percben megint Janković volt az, aki “picsába már, nem igaz, hogy ilyen bénák vagytok”-rikkantással nekiiramodott és bevágta a második gólt is. (0:2) (kép: partizan.rs)



Jankovićon sem mindig tudom kiismerni magam. Néha olyan a pályán, mint a hatnapos őszi eső, őgyeleg, rosszkedvű, a labda még véletlenül se kerül hozzá. Máskor meg, mint most is, szalad, lohol, gól(oka)t lő, szervezi a támadásokat is és HASZNÁLJA A FEJÉT, nemcsak fejeléshez,de gondolkodni is. Na ilyenkor kellene egy Marko Nikolić-szerű tréner, aki nemcsak edző, hanem pszichológus, pedagógus és pótapa is egyben.

A második félidőt felejtsük el.
Mindent elmond, hogy a 63. perc körül bekapcsoltam a tévét, ahol a Sport 2 csatornán a szombati Atletico Madrid - Real Madrid meccs ismétlését adták. Kellett valami, ami tényleg foci, nemcsak a nevében az.
Mert emezen a meccsen volt két brutális nagy helyzet, mindkettőt sikerült kihagyni (először a 65. percben a nemkopasz Miletić lőtte 5 méterről mellé, aztán a 75.-ben Tošić vágta 3 lépésről a kapusba), aztán a 80. percben Stojković védett nagyot, amikor Milanović távolról rálőtt.
Ennyi.

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Crvena Zvezda 46 pont
2. Partizan 42 pont
3. Spartak 32 pont
4. Voždovac 31 pont
5. Vojvodina 31 pont
6. Čukarički 31 pont
7. Radnički Niš 24 pont
8. Napredak 23 pont
9. Radnik 22 pont
10. Mladost 20 pont
11. Zemun 18 pont
12. Mačva 16 pont
13. OFK Bačka 13 pont
14. Javor 11 pont
15. Rad 11 pont
16. Borac 10 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése