2017. november 3., péntek

Európa Liga, csoportkör, 4. forduló: FK Partizan - Skenderbeu 2:0

Aztakurvaaaa!
Gyerekek, rég volt már, hogy ennyire feszült és idegbeteg legyek egy meccs előtt. Hogy hiányzott ez az érzés! Ilyenkor döbbenek rá, mennyire.
Az meg egy külön téma, hogy maga a meccsnézés micsoda flúgos futam lett. Az első 10 perc ideges linkkereséssel telt - megbízható forrás szerint az égvilágon semmit nem veszítettem, aztán az egyetlen működő olyan beteg volt, hogy pár perces időközökkel, de folyamatosan összeomlott. De sebaj, koreográfia-képeket azért hoztam nektek. (képek forrása: twitter.com/SerbianUltras)








Nagyon idegesen játszott a két csapat, ami egy percig sem csoda. Everton szorgalmasan aprította az albánokat (emiatt a 21. perc körül jólesően üvöltözött is egy sort a bíróval), ezen kívül túl sok minden nem történt. A 29. percben volt egy egészen faramuci helyzetünk, egy albán védő akart hazaadni, a kapus el is kapta, ki is rúgta, a labda teljes erővel Ožegovićnak vágódott és úgy tűnt, hogy feltartóztathatatlanul gurul a kapu felé. Egyfelől végül elgurult pár centivel a kapu mellett, másfelől a bíró közben már lefújta kezezés miatt. (Tök jogosan, a lassítás mutatta, hogy a labda Ožegović felkarjának ütődött.)

Carlos Del Cerro játékvezető mindenképpen megérdemel egy kalaplengetést. Nagyon nehéz, feszült meccs volt, két ideges csapattal és többezres, felhergelt szurkolótáborral. Ő pedig végig pártatlanul, következetesen tette a dolgát. Köszönet érte, sporttárs!

A 33. percben újabb helyzetet hagytunk ki, jobbról jött egy beívelés, arról maradt le Janković. Aztán a 38. percben szabadrúgást kaptunk, vagy 30 méterre a kaputól. Tošić állt a labda mögé, elrúgta…


(kép: partizan.rs)

És BUMM! Bombagóóóóóól!!!! 1:0!!!
A hátralévő pár percben Stojkovićnak volt még két óriási védése, mintha Tawamba balhézott volna valakivel (csak annyit láttam, hogy a kameruni nagyban mutogat és ordibál, a játékvezető meg próbálja az indulatokat csitítani). A második félidőbem már egyre jobban haldoklott a stream, végül a 60. perc körül megadta magát és végleg összeomlott. Béke poraira.

Szitkozódás, anyázás, kétségbeesett keresés a fellelhető streamoldalakon. Lófasz. Közben látom Twitteren, hogy újabb gólt lőttünk. Tawamba a gólszerző. Mindegy, később majd megnézem a gólt. Sehol egy link, hogy az Isten rohassza rájuk az eget. A kurva közvetlen RTS-streamet meg nem tudom nézni, mert Szerbián kívül nem elérhető. Ó, hogy kapnátok hasmenést valami nyilvános helyen. Sehol semmi. Mit tehet Átlagszurkoló ilyenkor? Fogja magát és átrongyol a MozzartSport szöveges közvetítésére.
Ott aztán a gólt is meg tudtam nézni. 66. perc, Ožegovićtól jött a passz, ajtó-ablak tárva-nyitva, akkora ziccer volt, amit még a nagymamám is belőtt volna, bottal és szatyorral a kezében. Mindegy. Megvolt, ez a lényeg. 2:0

A MozzartSport szerint a továbbiakban már nem sok említésre méltó történt, volt egy kb. 12 perces szakasz, amikor azt hittem, hogy ufók elrabolták a Mozzart újságíróját, mert nem frissült az oldal, aztán kiderült, hogy csak fájdalmasan eseménytelen volt az egész… Még a végén beállt a kis Jovanović, aztán a bíró lefújta a meccset. Lehetett ünnepelni. Ha pedig a YouTube-on fent van a teljes mérkőzés (vagy bárhol máshol), és neked van linked, akkor ott lenn a kommentboxba szépen bemásolód nekem, és akkor imáimba foglallak. (képek: partizan.rs)






Helyszín: Partizan stadion, Belgrád
Vezette: Carlos Del Cerro (partjelzők: Juan Yuste, Roberto Alonso - tartalék játékvezető: Javier Rodriguez - alapvonali asszisztensek: José María Sanchez Martinez, Santiago Jaime Latre)

FK Partizan: Stojković - Vulićević, kopasz Miletić, Mitrović, Miletić - Janković, Everton, Jevtović, Tošić (Pantić, 82.) - Ožegović (Radin, 74.), Tawamba (Jovanović 88.)

Skenderbeu: Shehi - Vangjeli, Radaš, Jashanica, Mici (Aliti, 65.) - Muzaka, Lilaj, Taku (Sahiti, 89.) - Gavazaj (Nešpor, 68.), Sowe, Adeniyi

Gólszerzők: Tošić (39.), Tawamba (66.)
Sárga lap: Jevtović (44.), Tošić (52.), Miletić (71.), ill. Jashanica (65.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése