2017. november 15., szerda

Európa Kupa, csoportkör, 6. forduló: KK Partizan - Alba Berlin 80:96

Nem sok minden újat lehet még írni a kosárlabdacsapatról… Amit eddig mondtam (szitkozódtam…), az most is ugyanúgy érvényes, szóról-szóra. Az égvilágon semmi nem változott. Pocsékul játszottunk, motiválatlanul, szürkén, az Alba meg félgőzzel is átlépett rajtunk. Végig vezettek, néha csak pár ponttal, máskor közel hússzal. 19:21 (első negyed), 40:54 (félidő), 58:73 (harmadik negyed).

Apró észrevételek: Veličković egyre jobban kopaszodik, továbbá ennél még a Magyarország - Costa Rica barátságos focimeccs is felemelőbb, pedig.

Két dolog mégis érdekessé tette (bár nem igazán pozitív értelemben) ezt a meccset. Az egyik a legújabb szöveg, ami közszájon terjeng - megbízható forrásból -, miszerint nekünk az Európa Kupa nem prioritás, nekünk az ABA Liga a prioritás, ezért a nemzetközi kupában nem fogjuk annyira odatenni magunkat, mint a regionálisban.

Ezen sikerült jól felbaszni magam. Egyrészt elmegy mindenki a jó kurva anyjába ezzel a szar dumával, másrészt iszonyat átlátszó és fájdalmasan cinikus kifogás/mentegetőzés. Másrészt az ABA Ligában semmivel sem játszunk jobban, csak oda még ez a játéknak nevezett fos is elég (és ez sokat elárul az ABA Ligáról is.

A másik Samardo Samuels kifakadása volt a félidőben. Valami tévés picsa elkapta őt a szünetben egy villámértékelésre, Samuels pedig élő, egyenes adásban dühöngött egy sort, hogy mennyire nem működik a csapatban a kommunikáció.
Samuels aztán az Instagramján füstölgött tovább, és nem fogta vissza magát. (kép forrása: screenshot/b92.net)


Nem vagyok oda Samuelsért, mert nehézkes és lassú, és pillanatnyilag úgy néz ki, hogy nem ő fogja megnyerni a meccseinket. Itt viszont igazat adok neki. Mert valóban kurvára nem működik a csapat (és a játékosok tudják a legjobban, hogy mi nem működik, hiszen ők vannak ott, nem mi), és az edzőnek valóban pályára kellene küldenie az összes mozdítható játékost, pláne akkor, ha az ellenfél közel 20 ponttal vezet, a többiek ügyetlenkednek és fogalmatlanok. És Samuels posztja ugyan vulgáris és primitív, de lehet, hogy pont ez kell ahhoz, hogy felnyíljanak a szemek és vége legyen az önsajnálatnak. Nem kedvelem a jamaikait (mint játékost), de ilyen nyíltan őszinte emberből több kellene.

(kép: Facebook/KK Partizan)


Update: nyilatkozatháború látszik kialakulni, Samuels tovább mondja a magáét Instagramon, és nem mondom, hogy (részben) nincs igaza. Nikolić vezetőedző pedig kiállt a nyilvánosság elé és szemrebbenés nélkül kijelentette, hogy nem ő a hibás a kialakult helyzetért, hanem a Partizan úgy általában.
Hülye.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése