2017. október 30., hétfő

Szuperliga, 15. forduló: Borac - FK Partizan 1:2

Nyertünk. Örülünk, Vincent?
Anyád.

Két dolog, mielőtt belecsapnék a lecsóba.
1. Graruláció, pacsi és respect a Boracnak. A nevükhöz méltóan bátran és harcosan játszottak, sokszor jobban is, mint mi. A döntetlen sokkal igazságosabb lett volna, de megkockáztatom, hogy a Borac még akár a győzelmet is megérdemelte volna.
2. Remélem, a Partizan vezetősége újévkor küld egy üveg finom pezsgőt Novica Anđelovski játékvezetőnek. A mai győzelmet gyakorlatilag neki köszönhetjük.

Szakadt az eső az első félidőben, nagyjából ez volt az egyetlen, ami tényleg említésre méltó volt. Két egyenrangú, teljesen azonos képességű csapat volt a pályán, és ez a Boracra nézve hízelgő… Zoćević konkrétan úgy hintába ültette Jankovićt, hogy a montenegrói csak pislogott.

Zoćević hatalmasat játszott. Futott, cselezett, veszélyeztette a kaput. Remélem, nem fog elkallódni ez a határozottan tehetségesnek tűnő kölyök.

A Borac támadott. Az első félidőt egy nagy helyzettel zárták (43. perc, szöglet lett a vége), a második félidőben konkrétan a haja lobogott az összes Partizan-védőnek, olyan támadásaik voltak a hazaiaknak. Az 50. percben csak a Magasságos mentett meg minket attól, hogy megszerezzék s vezetést a čačakiak, Knežević telibe találta a kapufát. Az 57. percben megint egy nagy Borac-helyzet maradt ki. Mi kontrából próbálkoztunk, aztán az 59. percben Tawamba csak beszenvedte az első gólunkat. De szó szerint beszenvedte, mert még ezt az amúgy 100 %-os ziccert is kis híján elcseszte, végül valahogy csak bekotorta a hálóba. (0:1) Itt egy kicsit felélénkültünk, viszont a Borac dicséretére legyen mondva, hajtottak ők is és valami hihetelent alakítottak. Látszott, hogy felkészültek belőlünk és nem telecsinált gatyával jöttek ki a pályára. Meg is volt az eredménye, a 70. percben a brazil Mateus góljával kiegyenlítettek. (1:1)

Megérdemelték? Megérdemelték!
Bátran, ügyesen játszottak? Nagyon is!
Fogalmatlan faszok voltunk? Szokás szerint.
Ezek után hány helyzetet hagytunk ki? Alsó hangon három ziccert, de volt több, kevésbé veszélyes is, de azokból issimán rúghattunk volna gólt.
Szarok voltunk? Nem kifejezés.
Mit érdemel Đukić vezetőedző, aki a fostalucska teljesítményünket ráfogta arra, hogy szar volt a gyep? Faszkorbácsot, minimum.

De a csúcs ezután jött.
87. perc. Támadunk, valaki fellöki Jankovićot a 16-oson belül. 11-es. Tošić áll a labda mögé. Nekifut…
...ÉS A KAPUS KIVÉDTE!!!
Hihetetlen volt. Őszinte leszek: elfogott a röhögőgörcs. Bambi, édes öregem, elsunnyogsz te a csába. Ilyet is csak mi tudunk, bazmeg. A 90. percben még a bunyó is kitört, Everton beszállt Jovanovićba, Jovanović Everton után rúgott, megúszták sárga lappal. Közben a bíró 5 percet hosszabbított, ennek végül kulcsszerepe lett… A feszültség egyre nőtt, a 90+4. percben Pantić akaszkodott össze egy Borac-játékossal. Már mindenki a lefújást várta, már az utolsó másodpercek peregtek, amikor Tošić egyszer csak összecsattant egy čačaki védővel, Novica Anđelovski játékvezető pedig - legnagyobb megrökönyödésre - közvetlen szabadrúgást ítélt a Partizannak. (Közben már letelt a hosszabbítás.)

Őszinte leszek: ezt Anđelovski elbaszta. Nem kicsit, hanem nagyon. Itt kurvára nem a Borac játékosa szabálytalankodott, hanem Bambi. És ha ezt én, innen, a határ túloldaláról, egy online stream-en keresztül látom, akkor nem hiszem el, hogy az eset közvetlen közelében álló, (állítólag) profi, asszisztensekkel megtámogatott bíró nem látja.
Nem, kurvára nem szeretem, ha egy játékvezető elfogult, akkor se, ha a mi javunkra az (akármennyire is ritka az ilyesmi).

Mindegy. Tošić odaállt a labda mögé, és a 11-essel ellentétben ezt most nem cseszte el. Belőtte. (1:2) A közönség fütyült, szitkozódott, és meg tudtam őket érteni. Nem, én sem tudok örülni ennek a győzelemnek. A döntetlen sokkal igazságosabb lett volna. (Nem, nem érdekel, hogy akkor hány ponttal lennénk lemaradva. Inkább legyünk lemaradva becsületes küzdelemmel, mint ott lihegjünk a szomszédok nyakán bírói hátszéllel.)

Tošić (balra) és Ožegović a meccs után 


Úgy hírlik, az FSS ezután a meccs után berendelte rapportra Anđelovski játékvezetőt, jó eséllyel el is fogják meszelni. A Zvezda meg kiadott egy sajtóközleményt a szerintük botrányos játékvezetés miatt, bár őket meg nem kérdezte senki.


A bajnokság jelenlegi állása:
1. Crvena Zvezda 40 pont
2. Partizan 36 pont
3. Vojvodina 30 pont
4. Voždovac 28 pont
5. Spartak 26 pont
6. Čukarički 25 pont
7. Napredak 23 pont
8. Radnički Niš 23 pont
9. Mladost 18 pont
10. Radnik 18 pont
11. Mačva 16 pont
12. Zemun 14 pont
13. OFK Bačka 13 pont
14. Javor 11 pont
15. Rad 8 pont
16. Borac 7 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése