2017. február 4., szombat

Újra itt

Rég jártam erre.
Megvolt az okom rá. Több is volt, de ezek közül egyik sem tartozik ide. Mindenesetre most megpróbálok életet lehelni ebbe a blogba.
Nézzük, hogy áll a Partizan jelen pillanatban.
A futballcsapat a téli alapozó edzéseket csinálja éppen. Most Cipruson edzőtáboroznak, pont ma fognak egy barátságos meccset játszani a litván Atlantas ellen.
Két új játékos érkezett a csapathoz, az egyik a kameruni Léandre Tawamba, a másik a líbiai Mohamed El-Monir. Előbbi csatár, utóbbi balbekk. Majd meglátjuk, hogy fognak muzsikálni. A csapatot elhagyta Gregor Balažic, továbbá Alen Stevanovićnak és Valeri Bozsinovnak is eléggé kifelé áll a szekere rúdja. Előbbit már megpróbálták elsózni Törökországba, végül nem jött össze. Utóbbinak volt egy rakás ajánlata, a jóég tudja, miért nem kellett se Kazahsztánba, se Törökországba, se Görögországba.
A kosárlabdacsapat most az ABA Ligában, meg a tavaly frissen gründolt Bajnokok Ligájában nyomul. A teljesítmény, hát, finoman fogalmazva is hullámzó, csapatszinten is, meg az egyes játékosok szintjén is. Hol nyögvenyelős, utolsó pillanatban kicsikart győzelmeket hozunk, hol katasztrofális vereségeket. Néha összejön egy-egy magabiztos győzelem. Néha. A legutolsó blogposztjaim elég negatívak voltak a kosárlabdacsapatról, ez a hozzáállásom azóta se sokat változott, bár most már próbálok optimista lenni. Holnap 18:00-kor örökrangadó a Zvezdával, egyetlenegy opció van, szétverni a pofájukat, de úgy, hogy megemlegessék.
A többi sportágban nagyon harmatos a teljesítményünk, a csapatok konkrétan amatőr szinten tengődnek. Ha jól látom, most épp a kézilabda-bajnokságban is téli szünet van, a csapat jelen pillanatban a 7. helyen áll a 12 csapatos bajnokságban. A csapat egy része lelépett, Lazar Kukić Spanyolországba igazolt a La Rioja csapatához, Igor Mršulja Hollandiába ment a Volendamhoz. Őszintén? Meg tudom őket érteni.
A röplabdacsapat még rosszabb helyzetben van. Utolsó előtti helyen vannak a tabellán, még csak megközelítőleg sem tudom, mi történhetett velük (azon kívül, hogy az összes kulcsjátékos elhagyta a csapatot, meg hogy nincs pénz semmire). Ha minden igaz, holnap fognak játszani a Radnički ellen. Remélem, lesz némi információforrás a meccsről, hátha be tudok róla számolni.
Ami pedig a vízilabdacsapatot illeti, ami velük történik, az egész egyszerűen kabaré. A banjicai uszodában lassan egy hónapja (!!!) nincs fűtés, a csapat kénytelen volt Budapestre (!!!) átjönni, hogy tudjanak dolgozni. A csapat teljesítményén ez meg is látszik, a legutóbbi 5 mérkőzésüket zsinórban elvesztették, mind a Triglav Ligában, mind a Bajnokok Ligájában. (Pont tegnap kaptunk ki a Vojvodinától 9:5-re a regionális ligában, a 6. helyen állunk 10 forduló után. Jaj...)
A többi sportágról gyakorlatilag semmi infóm nincs.
Mindenesetre mostantól igyekszem - többé-kevésbé - ismét rendszeresen jelentkezni. A szokásos vaskos kommentekkel, kiszólásokkal és megjegyzésekkel. Kiborulásokkal, lélegeztetőgéppel, mindennel.

NAPRED PARTIZAN!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése