2017. február 26., vasárnap

FK Partizan - Borac 2:1 (szuperliga, 23. forduló)

Kedves mindenki,
bátran, minden szépítés nélkül kijelenthetem, hogy ez egy kurva jó meccs volt.
Izgalmas volt, lendületes, és ami a legfontosabb, jól játszottunk.
A mérkőzés előtt a szurkolók ezzel a transzparenssel üzentek Evertonnak, biztosítva őt a szeretetükről és a támogatásukról a múltkori rasszista incidenst után. Svi smo mi, Evi - mi mind Evi (Everton) vagyunk.


Az első félidőben lényegében az volt, amit mi akartunk. A Borac beszorult a térfelére és végig bunkerfutballt játszottak. Talán a 13. perc környékén jutottak át először a felezővonalon. (Aztán az se tartott sokáig.) Komoly helyzet nem volt az első 20 percben, csak súlyos Partizan-mezőnyfölény. A Borac néha kontratámadással próbálkozott, sikertelenül. Gyakorlatilag az összes játékosuk a 16-os körül tömörült.
Nem mintha ez segített volna. 
A 26. percben Vulićević beadása érkezett jobbról, a tegnap a 22. születésnapját ünneplő Kosović pedig a legjobb ütemben érkezett és belőtte. GÓÓÓL! 1:0

(kép: mozzartsport.com)

A Borac tovább próbálkozott a kontratámadásokkal, de mind elhalt, a 16-osig sem jutottak el. Közben a 32. percben Janković vágott le nagy szólót és lőtt rá, de a kapus elkapta. 
Majd a 34. percben 11-est kaptunk. Valaki a Borac játékosai közül (Ignjatijević volt, ha jól láttam) ellökte Jankovićot, a játékvezető pedig egyből a 11-es pontra mutatott. Leonardo állt a labda mögé...


...és ahogy a nagykönyvben meg van írva. 2:0


A 36. percben megint Janković próbálkozott egy lövéssel, de ez is a kapusé lett. Rá egy percre hatalmas Borac védelmi hiba után Leonardo lecsapott a labdára, de végül a védők szerelték. 
A 41. percben jött az első említésre méltó Borac-helyzet: egy szöglet után (az első szöglete volt a Boracnak...) Tiago lőtt rá, Kljajić védett, aztán egyből Stefan Mihajlović is rálőtt, Kljajić azt is kivédte.

Tawamba végig aktív volt, tényleg csak a gól hiányzott ahhoz, hogy minden tökéletes legyen

A második félidőben a Borac kitámadt, bátrabban játszott, sokkal nyíltabb lett a mérkőzés, más kérdés, hogy így is maradt a Partizan mezőnyfölénye. Az 54. percben volt egy erősen tizenegyesgyanús helyzet, megint Jankovićot lökték fel a 16-oson belül, de a bíró nem fújta le.
A 60. percben Leonardo cselezett végig a 16-oson, rá is lőtt, a védők szögletre hárítottak. Három perccel később Tawamba kapott passzt Leonardotól, rá is eresztett a kapura egy bombalövést, kár, hogy túl magas volt. 
A 65. percben 11-est kapott a Borac. Janković rúgta le Tiagot épp a 16-os vonalán belül, a čačakiaknak is jutott egy büntető. Stefan Mihajlović állt a labda mögé, be is lőtte. 2:1


Két perc múlva Tiago gondolt egyet és lőtt rá, de jócskán mellément.
A 73. percben szabadrúgást kaptunk, úgy 17-18 méterre a kaputól. Leonardo rá is küldte, a kapus nagyot védett. A 77. percben Nemanja Mihajlović vágott le nagy szólót a bal oldalon. Becselezte magát a 16-osra, beadta középre, Janković fölérúgta. Egy perc múlva megint Neca száguldott fel a bal oldalon, most már ő lőtt rá, de a kapus védett.


A Boracnak egyetlenegy helyzetre futotta, a 84. percben Punoševac lőtt fölé.

Svi kao jedan - Mindenki egyért

Aztán az öltözőben volt egy kis ünneplés, felköszöntötték Kosovićot, aki a meccsen már felköszöntötte magát egy góllal, de most a Kapitánytól is kapott egy tortát, gyertyával.



Tények:

Helyszín: Partizan stadion, Belgrád
Nézőszám: 2500
Vezette: Ilija Brdar (partjelzők: Svetozar Živin, Jovica Milin - tartalék játékvezető: Kis-Csepegi Róbert)

FK Partizan: Kljajić, Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić, Kosović, Jevtović, Janković (S. Ilić, 89.), N. Mihajlović (Đuričkovć, 85.), Leonardo, Tawamba (Jovanović, 90.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Borac: Mišić, Ignjatijević, Marković, Drašković, Kostić (Zoćević, 67.), Marčić (Delić, 46.), Marinković, Tiago, S. Mihajlović, Jovanović (Punoševac, 76.), Živanović
Vezetőedző: Mladen Dodić

Gólszerzők: Kosović (26.), Leonardo (34. - 11-es), ill. S. Mihajlović (65. - 11-es)
Sárga lap: Marković (55.), Punoševac (90+2.)

Összefoglaló:


Tabella majd holnap lesz.

(jelöletlen képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése