2017. február 9., csütörtök

PAOK - KK Partizan 74:76 (Bajnokok Ligája, play-off)

Jó volt.
Nemcsak azért, mert nyertünk, hanem mert ilyen fantasztikus hangulatot még semmilyen meccsen nem láttam. Se kosárlabdán, se focin, se sehol.
A két szurkolótábor - a szerb és a görög - összekapaszkodva, egymás vállát fogva buzdította MINDKÉT csapatot. Együtt. Egyszerre. Egymás mellet lengtek a görög és szerb zászlók és zúgott a "PAOK PARTIZAN".



THANK YOU PAOK! See you in Belgrade! #BasketballCL
Posted by KK Partizan on Wednesday, February 8, 2017


Vannak képek is, így nézett ki a tribün:

(kép: basketballcl.com)


(képek: Facebook/KK Partizan)

Innen is temérdek üdvözlet és pacsi a görögöknek, amiért ilyen fantasztikus házigazdák voltak. Nagyon köszönöm/köszönjük. Annyira jó volt látni. 

Ugyanez a békés, teljesen baráti hangulat a parketten is jelen volt. A két csapat a valaha látott egyik legsportszerűbb - ha nem A legsportszerűbb - meccset produkálta. Nem volt semmi harcias ütközet, verekedés, durva összecsattanás, élveboncolás, volt viszont rengeteg trükközés és csel. Öröm volt nézni. Tényleg.
Azért persze volt kosárlabda is. Sőt. Az első negyedben hihetetlen dolgkoat produkáltunk. Laza, fölényes, határozott játékkal elhúztunk 10 pontra (10:20, 12:22). A görögök csendes beletörődéssel figyelték, ahogy Hatcher vagy épp Ratkovica bűvészkedik a labdával. Itt még úgy tűnt, egy laza sörmeccs lesz az este. 14:22 lett a negyed vége.

William Hatcher egyik találata a sok közül 
(27 ponttal, 4 assziszttal és 4 lepattanóval a mérkőzés legjobbja lett)
(kép: basketballcl. com)

A második negyedben már kicsit lelassultunk. Többször is lefújták a bírók az akcióinkat, visszaesett az első negyed lendülete. A görögök elkezdtek szép lassan feljönni, a 16:24-es negyedkezdésből gyorsan 23:27 lett. A nézőtéren itt már fesztiválhangulat volt.


Sikerült visszaállítani a 10 pontos különbséget (25:35), sőt, az állás aztán 27:40 lett. Fieszta volt a tribünön, fieszta volt a parketten, 32:40-nel mentünk félidőre.

Felülnézetből a PAOK-aréna
(kép: basketballcl.com)

A harmadik negyedre kezdtünk egy kicsit leereszteni. A negyed közepére a PAOK feljött 39:44-re és egyre jobban szorongattak minket - annyira, hogy a végére a vezetést is átvették (53:51). Kiegyenlítettünk (53:53), de hajszálpontosan a negyed végét jelző dudánál még bedobtak egy hárompontost. 56:53-mal vártuk a finálét.

Csak óvatosan kérdezem meg, hogy nem lehetne erre valamit kitalálni? Mármint hogy valahogy egyenletesebbnek kellene lennie a teljesítményünknek, hogy elkerüljük ezt a leeresztést itt a harmadik negyed táján. 


Valamelyik időkérés
(kép: basketballcl.com)

Az utolsó negyed elején kiegyenlítettünk Luković hárompontosával, aztán a vezetést is visszaszereztük (56:58). Sikerült egy egészen minimális előnyt kicsikarni, de a PAOK végig ott lihegett a nyomunkban, két-három ponttal lemaradva. Itt már egyre több volt a szabálytalanság, Margaritisnek kifejezetten rossz napja volt, mert zsinórban vagy három támadói faultot fújtak rá. Egyébként az utolsó negyed jó és élvezetes játékot hozott. Már egy perc sem volt hátra, 68:71-re vezettünk, amikor behalt a sportcsarnok kijelzője. Állt a játék, a szurkolók énekeltek, a játékosok békésen beszélgettek egymással, az egész roppant kedélyes volt. Végül sikerült életet lehelni a kijelzőbe, lejátszhattuk az utolsó 48 másodpercet. Azért még itt is volt némi izgalom, 24 másodperc volt hátra, a PAOK feljött két pontra (71:73), Ratkovica 5 másodperccel a vége előtt gyorsan bebiztosította a helyzetet (71:76), a görögöknek még futotta egy hárompontosra az utolsó másodpercekben. (74:76). Lehetett ünnepelni együtt, és külön-külön.


(képek: basketballcl.com)

Visszavágó február 22-én Belgrádban.

PAOK: Chrysikopulos (8), Koniaris (3), Tsochlas (2), Margaritis (7), McFadden (20), Miljenović (5), Glyniadakis, Karamanolis, Sibert (18), Papadopulos, Peiners (7), Clanton (4)

KK Partizan: Robinson (2), Ratkovica (10), Vrabac, Marinković (10), Majstorović, Birčević (10), Koprivica (2), Andrić (8), Hatcher (27), Pot, Karahodžić (2), Luković (5)

Összefoglaló:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése