2017. február 19., vasárnap

Rad - FK Partizan 0:1 (szuperliga, 22. forduló)

Elvileg örülni és ünnepelni kellett volna, hogy végre-valahára elkezdődött a tavaszi fociszezon, de sikerült tönkretenni ezt is.

Egyfelől baromi szar volt látni Nikola Drinčićet a Rad mezében játszani. Neki a Partizanban van a helye és kész. 
A másfelől majd később.

Drinčić (háttal) már a meccs végén, itt épp Ostojić-tyal pacsizik

A meccs eleje harcos, egészen élvezhető futballt hozott. A Partizan volt bátrabb, először mi próbálkoztunk - a 4. percben Miletić balról beívelt labdáját Leonardo tolta meg, Đurđević rálőtt, fölé - a Rad a 11. percben hozta össze az első próbálkozását, amit végül Jevtović tolt szögletre. A szögletrúgás után nagy kavarodás támadt, végül a védőink tisztáztak. 
Kóstolgatták egymást a csapatok, de az első igazán veszélyes helyzet a 13. percben jött. Támad a Rad, a labda Miletićhez került, aki valamiért (a Partizan 16-osa hemzsegett a Rad-játékosoktól) fejjel haza akart volna adni. A pattogó labdára viszont lecsapott Lukovac - és két lépésről egyenesen belelőtte Kljajićba.
A meccs irama kezdett lelassulni, a Partizan birtokolta ugyan a labdát, de egyre több volt a hátrafelé passzolás, nem mintha a Rad játékosainak több ötletük lett volna, hogy mit kezdjenek magukkal. A 33. percben viszont a Rad hátvédje, Maraš kis híján öngólt lőtt - egy Partizan-beívelést megtolt fejjel, de olyan faramuci módon, hogy kis híján a saját kapujába sikerült emelnie. Filipović kapus bele tudott piszkálni, de kizárólag a Rad szerencséjén múlott, hogy nem lett belőle ordas blama. Három perccel később Drinčić indította Radivojevićet, de ő fölélőtte a labdát.
Az iram leült, a Partizan hátrafelé passzolgatott, a Rad nem zavarta ebben. A félidő utolsó előtti percében még volt egy távoli lövése Stevanovićnak, de a kapusnak nem okozott gondot.

Jevtović és Drinčić

A második félidő elejére felszívta magát a Partizan. Közben elkezdett havazni, de ez nem tartotta vissza Milenkovićot abban, hogy kapura lőjön. Meg Leonardot sem. De még Stevanovićot sem.
Aztán jött Uroš Đurđević és helyére rakta a dolgokat. 55. perc, szöglet, Janković beívelt, nagy kavarodás, a labda a 16-os jobb sarkánál álló Đurđević elé pattant, ő meg egyből rá is lőtte. A lapos lövés végigpattogott a védők között és egyenesen a hálóba vágódott. 0:1


Ez egy kicsit felrázta mind a két csapatot. Az 59. percben Denić lőtt rá vagy 20 méterről, de a labda rendesen elkerülte a kaput.
Közben a Rad szurkolói már itt elkezdték a maguk kis saját műsorát. Kilógattak egy transzparenst, amivel a Partizan azon játékosainak üzentek, akik egykor a Radban játszottak (Đurđević, Kljajić, Mihajlović, Ćirković), hogy szerintük az említettek a "Rad B"-be lennének legfeljebb jók.

Arany apáim, ez az állítólagos Rad B vert titeket ma szarrá. 

Persze a Partizan szurkolóit sem kellett félteni, pár perc múlva már zúgott is a "cigani, cigani"-kórus.
A 65. percben Mihajlović lőtte fölé messziről. Aztán a 75. percben egy Rad-szabadrúgás után Drinčić küldte kapura a labdát, Kljajić nagyot védett (egyes források szerint a kapufát találta el). Már indultunk is kontratámadásra, Leonardo kapta a labdát és már indította is egy hosszú passzal Đurđevićet. Đurđević felloholt, mindenkit maga mögött hagyott (egy védő loholt mögötte lélekszakadva), még a kapus is kifutott, de Đurđević átemelte rajta a labdát és tökegyedül robogott tovább a töküres kapu felé. Rálőtt - és telibe találta a kapufát.
A meccs utolsó 10-15 percében nagyon sokat támadott a Rad, nagyon szerettek volna kiegyenlíteni, de nem jött össze. 
A lefújás után viszont elszabadult a pokol. A Rad szurkolói már a második félidő elejétől folyamatosan inzultálták Evertont, mindenféle rasszista mocskolódást dobáltak a Partizan brazil játékosa felé. Evertonnál pedig elszakadt a cérna - kinél ne szakadna el egy ilyen helyzetben? - és a lefújás után odaszaladt a Rad szurkolói elé és minden kétséget kizáró módon közölte velük, hogy mit csináljanak, kivel és hogyan.

Őszintén? Fogalmam sincs, mit csináltam volna Everton helyében. Lehet, hogy én is elküldtem volna az egész tribünt a kurva anyjába.
Ettől függetlenül elmehet az összes rasszista Rad-szurkoló seggfej a kurva anyjába.

Ráadásul a bíró még ezek után kiosztott Evertonnak egy sárga lapot, de az igazán durva pillanat az volt, amikor a Rad négy játékosa, Ćulum, Denić, Ljubinković és Maraš üvöltve estek neki Evertonnak. Egyből kirobbant a tömegverekedés, mindkét csapat kispadja bezúdult a pályára, a végén a rohamrendőröknek kellett szétválasztani a verekedőket, Everton pedig könnyek között hagyta el a pályát.





Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: I. Péter stadion, Belgrád
Nézőszám: 2000
Vezette: Srđan Jovanović (partjelzők: Uroš Stojković, Dragan Bogićević - tartalék játékvezető: Marko Popović)

Rad: Filipović - Ljubinković, Maraš, Pajović, Radivojević - Drinčić, Ćulum (Dimitrijević, 60.) - Lutovac, Denić, Rodić (Petković, 72.) - Đenić (Milošev, 60.)
Vezetőedző: Nebojša Petrović

FK Partizan: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Janković (Mihajlović, 61.), Everton, Jevtović, Stevanović (S. Ilić, 85.) - Đurđević, Leonardo (Tawamba, 89.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerző: Đurđević (55.)
Sárga lap: Pajović (68.), Maraš (81.), ill. Ostojić (20.), Milenković (57.), Đurđević (89.), Everton (90.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 57 pont
2. Partizan 51 pont
3. Vojvodina 48 pont
4. Mladost 37 pont
5. Napredak 36 pont
6. Javor 32 pont
7. Radnički Niš 30 pont
8. Spartak 30 pont
9. FK Voždovac 28 pont
10. Rad 24 pont
11. Čukarički 23 pont
12. Metalac 22 pont*
13. Radnik 20 pont*
14. OFK Bačka 18 pont
15. Borac 18 pont
16. Novi Pazar 12 pont

(képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése