2017. február 5., vasárnap

KK Partizan - Crvena Zvezda 86:81 (ABA Liga, 21. forduló)

Basszus, nem is választhattam volna ennél jobb belépőt, mint ez a mai rangadó.
Hatalmas nagy meccs volt. HATALMAS. Küzdelem végig, nem volt egy perc megállás sem. Marinković egyből, a legelején beköszönt egy triplával.


Erre jött Birčević megmozdulása.


Pedig kifogtuk a legidiótább bírókat. A pofám leszakadt, Majstorovićnak a negyed közepére már 3 (!!!) faultja volt. De vezettünk. Nem sokkal, 2-3 ponttal, de vezettünk. A Zvezda néha kiegyenlített, de egyszer sem tudott beelőzni. A bírók két marokkal szórták nekünk a faultot, a Zvezdának meg a büntetőket, az ellenfél gyakorlatilag csak büntetőből szerzett pontot. Az akciógól-próbálkozásaik rendre megbuktak. 21:17 lett az első negyed vége, Andrić 1 másodperccel a vége előtt zúzott be egy hárompontost.

Jamont Gordon

A második negyedben már a technikai faultok is elkezdtek röpködni. Először kapásból a Zvezda vezetőedzője kapott egyet, de közben a parketten továbbra is lefújták a bírók még azt is, ha a Partizan játékosai levegőt vettek - de azt már nem, amikor Lukovićot lökdösték a palánk alatt. Intenzív, izgalmas második negyed volt, rengeteg küzdelemmel, a szurkolók teli torokból ordították a legvulgárisabb rigmusokat, de ha egy csapatnak maffiózó a főnöke, akkor ezt minimum el kell viselniük. 46:46 volt az állás félidőben.

Stefan Birčević

A harmadik negyedben a Zvezda átvette a vezetést. Nem sokkal, ők is max. 2-3 ponttal vezettek, de mindig kiegyenlítettünk. Rengeteg, RENGETEG faultot kaptunk megint, simát, sportszerűtlent - Simonovićnak viszont technikai is jutott. (Mintha itt el is kellett volna hagynia a parkettet.) Másfél perccel a negyed vége előtt a Zvezda megint átvette a vezetést és ezt meg is tartotta. 67:72-vel várhattuk a finálét.

Novica Veličković és Miloš Koprivica próbálják megállítani Gudurićot

A negyedik negyed semmiben sem különbözött a többitől abban, hogy itt is full intenzíven szórták ránk a bírók a faultokat. A Zvezda vezetett (69:73), aztán jött Veličković és Hatcher, utána már nem vezettek (73:73). Marinković jött, és már mi vezettünk (76:73).


És innentől már nem adtuk ki a kezünkből a vezetést. A Zvezda rengeteg helyzetet kihagyott, állandóan lepattant a labda a gyűrűről. Közben Lazić kipontozódott, miután elkaszálta Hatchert a palánk alatt. Luka Mitrović technikai faultot kapott... teljes volt a káosz a Zvezda soraiban. Vezettünk. 83:78 volt az állás, másfél perc sem volt hátra, amikor Hatcher megkapta a labdát. Jócskán kívül állt a hárompontos vonalon, de Hatcher rádobta.
Mert Hatcher egy tökös Partizan-játékos és nem csinálja össze magát.
Bedobta?
BE HÁT!!!!


A Zvezda még kicsikart három pontot, közben Mitrović is kipontozódott, de már nem számított.
Semmi sem számított.
Nyertünk.

William Hatcher, a mérkőzés egyik hőse






Összefoglaló:


KK Partizan: Ratkovica (11), Vrabac (2), Marinković (13), Veličković (11), Majstorović (4), Birčević (16), Koprivica (3), Andrić (3), Hatcher (20), Pot, Gordon (3), Luković

CZ: Wolters (9), Thompson (3), Mitrović (14), Lazić (4), Simanić, Dobrić, Simonović (5), Jenkins (10), Gudurić (9), Jović (8), Kuzmić (8), Bjelica (11)

Tabellát majd hozok.

(képek: aba-liga.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése