2016. január 26., kedd

KK Partizan - KK Crvena Zvezda 86:81 (Adria Liga, 21. forduló)

GYŐZELEM!!!!
De nemcsak sima győzelem, hanem letiprás, rommá alázás, darabokra tépés. A vérüket ittuk, megástuk a sírjukat és aztán azon táncoltunk.
A mérkőzés előtt a szurkolók gyülekeztek, a csapat szorgalmasan melegített, a közönség már itt ünnepelt...

(kép: Twitter)

...amikor a játékoskijárónál megjelent Aleksandar Džikić.


Aztán következett a játékosok bemutatása egyenként, ahogy az minden mérkőzés előtt lenni szokott. A Pionir Hall már itt kis híján felrobbant.


Valaki szólhatna egyébként az operatőrnek, hogy ne tartsa ennyire lent a kamerát, mert Dejan Radonjić segge kurvára nem felemelő látvány.

Egyébként aki úgy látta, hogy a Zvezda soraiban ott van a Partizan egykori játékosa, Tarence Kinsey, az  jól látta.

Valamikor január elején volt az, hogy Kinsey szerződést bontott az akkor csapatával, a Trabzonsporral és híre ment, hogy visszatér Szerbiába. A Partizan-szurkolók az összes létező közösségimédia-felületen kérlelték, hogy jöjjön vissza a csapathoz. Kinsey végül a vörösöket választotta. A miértre az volt a válasza, hogy ott több fizetést kap.

A szurkolók külön készültek az ő fogadtatására. Kinsey személyre szabott transzparenst kapott a Sírásóktól.

"Megkaptad a pénzed, Tarence, de a becsületedet örökre elvesztetted!"
(kép: Twitter)

Természetesen a Zvezda elnöke, Nebojša Čović is rendesen megkapta a magáét.

(kép: Twitter)



Čović ellen nemrég eljárás indult vesztegetés, pénzmosás és hivatali visszaélés miatt, amit mind Koszovóban követett el. Konkrétan a szerb rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya nyomoz utána. A Partizan-szurkolók meg röhögve dörzsölik a markukat, naná.

A meccs nyögvenyelősen indult. A Zvezda elhúzott 0:8-ra, nekünk meg az istenért nem jött össze semmi, folyton lepattant a labda a gyűrűről. Végül Jones törte meg a csendet (2:8).

Azt hiszem, ez volt az a pillanat, amikor Kinsey a pályára lépett. Nem tudom, mikor hallottam utoljára ilyen füttykoncertet. A közönség ordított, szitkozódott, mutogatott, Kinsey biztos nem rakta zsebre, amit a Partizan-szurkolóktól kapott (ha már Čoki bácsi mesés fizetését zsebre vágta...).

Feljöttünk 5:9-re, Marinković dobott egy fantasztikus hárompontost.

Csak nekem tűnt úgy, vagy Cvetkovićra tényleg külön emberfogót küldött a Zvezda?...

De az állás 5:14 lett. Ezek a csávók hihetetlenül rámentek az ellopott labdákra, baromi gyorsak voltak és még annál is aggresszívebbek.

Oké, Blažić és Kalinić, a két fő patkány hiányában már messze nem voltak olyan szörnyűek, mint régebben. Meg most már az Embertelen Emberhegy Marjanović is lelépett Amerikába. A gyorsaságuk és az erőszakosságuk viszont még mindig megvan.

De itt az amerikai trió beizzította magát. Williams (7:14), Jones két találattal (11:16), Wilson (14:16).
Aztán Murić jött, látott és egy irgalmatlan hárompontossal átvette nekünk a vezetést (17:16). A Zvezda visszavette egy találattal, de Murićot nem lehetett megállítani.


Ez a meccs egyébként Murić jutalomjátéka volt. Két kézzel szórta a pontokat és a lehető legnemesebb bosszút állta azért, hogy a korábbi rangadókon szinte állandóan megsérült.

(kép: aba-liga.com)

Ezután Murić még egy bónuszdobást is kapott, 20:16-ra vezettünk. A Zvezda viszont megint átvette a vezetést (20:21). Itt viszont Jones büntetett: a negyed végét jelző duda előtt nem sokkal bezúzott egy hárompontost. 23:21 lett az első játékrész vége.
A második negyedben a Zvezda megint visszavette a vezetést (23:24). Majdnem végig így ment ez, hogy a számláló ide-oda billegett, mindig egy-két pont volt a különbség, a két csapat végig egymás torkát szorongatta. A játékon is látszott, súlyos, "darálós" mérkőzés volt, rengeteg faulttal. Vitkovac találatával megint mi vezettünk (25:24), aztán már nem (25:30), a játékosok nagyokat ütköztek, többször a földre estek, a bírók meg vagy lefújták, vagy nem.

(kép: aba-liga.com)

A második negyedben a Zvezda végig vezetett, de szinte mindig csak 2-3 ponttal. Rengeteg helyzetet kihagytunk, még ennyi gyűrűről lepattanó labdát rég produkáltunk. A találatok jó része büntetőből született mindkét oldalon. Egyszer volt egy neccesebb szakasz, amikor a vörösök elhúztak 35:44-re, de Marinković (38:44), Vitkovac (41:46) és Cvetković együtt összehozták, hogy csak 4 pont legyen a különbség félidőre. 44:48-cal mentünk szünetre.

Ott volt Milica Mandić is 
(kép: Facebook/KK Partizan)

A focisták közül is ott voltak jópáran, meg ott volt a futballcsapat majdnem teljes vezérkara. De ha nem baj, nem rakom ide Vazura undorító, löttyedt, hájas fejét. 

A második félidőre felpörögtünk. Murić szépített (47:48), aztán Cvetković visszaszerezte a vezetést.


Murić ismét (53:50). Jones, büntetőből (55:52). A Zvezda kiegyenlít (55:55), Wilson nem hagyja annyiban (57:55). A Zvezda büntetőből kiegyenlít (57:57), megint Wilson szerzi meg a vezetést (59:57). Újra kiegyenlítenek a vörösök, megint büntetőből (59:59), sőt, ellopják a labdát és átveszik a vezetést (59:61). Most Williams egyenlít ki (61:61). Zirbes eljátssza a nagyhalált a saját palánkja alatt, a bíró befújja támadói faultnak. Zirbes gonosz vigyorral értékesíti a büntetőt (61:63). Wilson újra kiegyenlít (63:63). A bíró újból befúj egy faultot a Partizannak, újabb ajándék büntető a másik oldalra (63:64). Megint Wilson egyenlít ki, szintén büntetőből (64:64).

(kép: Facebook/KK Partizan)

A Zvezda megint vezet, ki tudja, hányadjára lopták el tőlünk a labdát (64:66). Wilson megint kiegyenlített, sőt, kaptunk egy bónuszdobást is. 67:66, mi vezettünk a harmadik negyed végén!

Cvetkovićot próbálja megállítani Jović, sikertelenül
(kép: aba-liga.com)

A finálét Cvetković nyitotta (69:66). Itt Williams kipontozódott, a Zvezda pedig kezdett egyre jobban bedurvulni. (69:68) A bírók állandóan ránk fújták a támadói faultot, de nem sikerült nyerniük ellenünk, mert az Aranitović-Vitkovac páros hozott 4 pontot (73:68). A Partizan már az alapvonalnál letámadta a Zvezdát. A bíró befújta a faultot (nekünk, naná) a Zvezda viszont kihagyta a büntetőt. Nem baj, kaptak még egyet, ajándékba, azt már sikerült bedobniuk (73:70). Cvetković hozott egy óriási hárompontost.


A Zvezda megint kapott egy ajándék büntetőt (miért is ne... 76:71), aztán végre egy akciógólt is összehoztak (76:73), de összehozott egyet Jones is (78:73). Nem baj, a vörösök megint kaptak egy ajándék büntetőt a jóságos bíró bácsitól (78:75).
80:78-nál Miller is kipontozódott, le is vágott egy kisebb hisztit miatta. Közben Jonest fellökték, azt persze nem fújta le a bíró. Jones nemes bosszút állt (82:78) és itt már csak 1 perc 17 másodperc volt hátra. Vitkovacra támadói faultot fúj a bíró, büntető a Zvezdának, naná (82:79). Gudurić is kipontozódik, büntető a Partizannak. Murić értékesíti (84:79).
41 másodperc van már csak hátra. A Zvezda edzője időt kér. Utána bedobnak egy kosarat (84:81). 17 másodperc van már csak hátra.
És jön Murić.



3 másodperc van már csak hátra. Cvetković megszerzi a labdát, nekiiramodik, de az egyik vörös az utolsó erejével még blokkolja.
Nem baj.
Semmi sem baj.
NYERTÜNK!!!!!!

(kép: aba-liga.com)

(kép: Facebook/KK Partizan)


(képek: aba-liga.com)

De persze nem lenne Zvezda a Zvezda, ha nem rondítottak volna bele az ünneplésünkbe. Annyit lehetett csak látni, hogy a pálya közepén nagy kavarodás és lökdösődés támad, majd Aleksandar Džikić személyesen választja le a magáról megfeledkezett Štimacot a Partizan játékosairól.

(kép: Twitter)


Aztán végre letakarodtak a pályáról és lehetett ünnepelni.


(képek: aba-liga.com)

(kép: Facebook/KK Partizan)


A mérkőzés után a régi haverok is sorban gratuláltak.












Összefoglaló:



KK Partizan: Cvetković (16), Aranitović (2), Jones (17), Murić (15), Marinković (6), Vitkovac (9), Đumić (2), Magdevski, Milutinović, Williams (4), Vrabac, Wilson (15)

Crvena Zvezda: Kinsey (8), Rebić (2), Dangubić (7), Lazić (12), Simanić, Micić (4), Simonović (2), Gudurić (2), Jović (4), Miller (10), Zirbes (26), Štimac (4)

A Liga jelenlegi állása:
1. Budućnost 40 pont
2. Cedevita 37 pont
3. CZ 36 pont
4. Mega Leks 35 pont
5. MZT Skopje 30 pont
6. Igokea 30 pont
7. Partizan 30 pont
8. Cibona 30 pont
9. Zadar 30 pont
10. Union Olimpija 29 pont
11. Krka 29 pont
12. Metalac 29 pont
13. Sutjeska 28 pont
14. Tajfun Šentjur 28 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése