2016. november 2., szerda

KK Partizan - Zielona Gora 58:56 (Bajnokok Ligája, 3. forduló)

Olyan volt ez a meccs, mint egy kapitális székrekedés. Ennyi hiábavaló erőlködést még a Budućnost ellen sem produkáltunk, pedig az a meccs is felért egy aranyérrel. De ez a lengyelek elleni... Lefogadom, hogy az egész csapat most sorban áll a csapatorvos rendelőjénél és mindenki receptre kapja a legbrutálisabb hashajtót.
Na nézzük.
Közel 3 perc kellett ahhoz, hogy 3:0 legyen az állás. Ezt is két részletben hoztuk, egy akciógóllal (Birčević), meg egy félig kihasznált büntetővel (Karahodžić). A 3. percben egyenlített a lengyel csapat (3:3). Öt és fél percnél a Zielona Gora 5:9-re vezetett. Olyan labdavesztéseink voltak, hogy az valami hajmeresztő. És az sem jelent semmi vigaszt, hogy a lengyelek semmivel sem voltak jobbak nálunk. Ugyanúgy ügyetlenkedtek és erőlködtek mint mi, a szégyen az, hogy mi ezt egyáltalán nem tudtuk kihasználni.
Följöttünk 10:11-re, aztán a 7. perc körül kiegyenlítettünk (11:11). Jött egy lengyel hárompontos, Veličković egyenlített ki (14:14). 50 másodperc volt már csak a dudáig, újabb hárompontos a Zielonától. Robinson egyenlített ki, 17:17 lett az első negyed vége.

Hatcher lengyel szendvicsben

A második negyed némileg mozgalmasabb volt. A Zielona Gora megint vezetett (19:22), de aztán hamar átvettük a vezetést és ezt szépen meg is tartottuk a félidőig. Magabiztosan játszottunk, itt Átlagszurkoló naivan azt hitte, hogy na, akkor az elején még akadozott a gép, de milyen jó meccs lesz még itt a végére. A 7. perc felé haladva 33:25-re vezettünk, amikor a lengyel csapat elkezdett lépésről-lépésre feljönni. De így tök észrevétlenül, percenként behintettek egy találatot. Nem vicc. Tényleg percenként egy találatot dobtak. És mi meg egyet sem, a szentségit neki. Feljöttek 35:32-re, épp ideje volt, hogy levonuljunk félidőre.

Nem vagyok benne biztos, hogy Birčević most szamárfület akar mutatni a bírónak vagy azt bizonygatja, hogy ő eskü nem ivott 10 sört a meccs előtt

A harmadik negyed egy lidércnyomás volt.
6 pontot dobtunk. HATOT. Nem többet, nem kevesebbet.
Hatot.
Két és fél perc után jött az első találatunk (37:32, Veličković). Egy perc múlva jött a következő találatunk (39:32, Ratkovica). A Zielona Gora edzőjének elege lett és időt kért. Oké. Vissza a pályára. A lengyelek közel négy és fél perc elteltével dobták be az első találatukat a második félidőben, de a probléma az, hogy még így is ők dobtak több kosarat ebben a negyedben. Kb. a 6. percben ki is egyenlítettek (39:39). Marinković bedobta a 6. pontunkat (41:39), aztán így fájront is volt. A hátralévő kb. 4 percben 41:45-re feljöttek a lengyelek, mert iszonyatosan sok helyzetet sikerült elcsesznünk, ezen kívül a labdát is olyan lelkesen adogattuk el, hogy az nem igaz.

Vanja Marinković pontosan olyan képet vág itt, mint amilyen az egész meccs volt

A negyedik negyed sem hozott semmi jót. Mindkét csapat erőlködött, rengeteg, RENGETEG kihagyott helyzet volt mindkét oldalon. Főleg hárompontos.

Duško Vujošević már rég letépte volna az egész csapat fejét és egyenként hajigált volna ki mindenkit a Pionir Hallból. (Leszarom, hogy már nem Pionir Hall a neve hivatalosan, nekem mindig Pionir Hall marad.)

Feljöttünk 44:45-re, aztán Birčević kivételesen szemfüles volt, elcsípett egy kósza labdát, nekilódult, bevágta és megszerezte a vezetést (46:45).

Blokkolásban egyébként egész jók voltunk. Ha a kosárlabdát blokkolásra játszanák, eskü, bajnokok lennénk.

A 6. percben kiegyenlítettünk (48:48). A lengyelek viszont megint átvették a vezetést és egész gyászosnak tűnt a helyzet. Alig volt hátra 2 perc, 50:54-re vezettek, de jött Novica Veličković és kiegyenlített (54:54).

Ma este egyedül ő nyújtott említésre méltó teljesítményt

Sőt, Ratkovica a vezetést is megszerezte büntetőből (56:54).
Fél perc sem volt hátra, a Zielona Gora kiegyenlített (56:56). Támad a Partizan. 11 másodperc van hátra. Novica Veličković bezúzza (58:56). Utolsó támadást indít a Zielona Gora. Már csak egy másodperc van hátra... és Florence a kritikus pillanatban kicsúszik a vonalon. Pont, amikor rádobná. A bíró lefújja az akciót. Miénk a labda, de már vége is a meccsnek.
Épp ideje volt.
PS: Tudja-e valaki, hogy Andrić miért nem játszott egy percet sem?

Győztünk, de erre a meccsre sem leszünk büszkék

Összefoglaló:


KK Partizan: Robinson (6), Ratkovica (7), Vrabac (2), Marinković (7), Veličković (15), Majstorović (4), Birčević (7), Koprivica, Andrić, Hatcher (6), Karahodžić (1), Luković (3)

Zielona Gora: Florence (16), Vaughn, Moore (4), Zajcev (6), Der, Majchrzak, Kelati (3), Gruszecki (8), Hrycaniuk (2), Zamojski (3), Đurišić (6), Koszarek (8)

Az E csoport jelenlegi állása:
1. Besiktas 6 pont
2. AEK 5 pont
3. Partizan 5 pont
4. Zielona Gora 4 pont
5. Dinamo Sassari 3 pont
6. Szolnoki Olaj 3 pont
7. Ludwigsburg 2 pont
8. Proximus Spirou 2 pont

(képek: Facebook/KK Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése