2016. november 9., szerda

FK Partizan - Novi Pazar 4:0 (szuperliga, 15. forduló)

Azt tudtátok, hogy a VIP-tribünön pincér szolgálja ki Őfelsége I. Zsírdisznó királyt (alias Miloš Vazurát), meg az Elaggott Politikust Aki Milošević-tyel Pacsizott Régen (alias Milorad Vučelićet)?
Nem?
Akkor hát most már tudjátok.

Pincér, bazmeg. PINCÉR

Miközben a keleti tribün egyik csendes szárnyában egyedül üldögélt ott valaki...

Igen, ő az. Nikola Drinčić, szerényen, a tribünön, melegítőben
(kép: Facebook/Bianconeri di Belgrado)

Egyes források szerint ott volt Škuletić is, ha lesz róla kép, azt is iderakom, naná.

Hogy a meccsről is legyen szó: egyből támadtunk az első percben, Stevanović ívelt be, de mindenki lemaradt róla. A 3. percben jött a válasz, Čečarić érkezett, Kljajić leszedte. Két percre rá meg akkora mázlija volt, mint egy ház: kirúgta ugyanis a labdát, az meg egy Novi Pazar-játékoshoz pattant (Dimitrijevićhez). Dimitrijević meg is indult, rá is lőtt, Kljajić futott vissza a kapuba, és szerencséjére még épp a gólvonal előtt el tudta kapni a labdát.
Erősen kezdett a Novi Pazar, aztán Đurđević belelőtte a labdát a kapusba a 9. percben. A 17. percben ugyanezt eljátszotta Marjanović. A 24. percben Stevanović ívelt be balról, Đurđević lemaradt, a kapus elkapta.
A 26. percben megszereztük a vezetést. Marjanović indította Stevanovićot. Stevanović megindult felfelé, a 16-oson belül cselezett is egyet, majd lepasszolta Bozsinovnak, aki viszont úgy lemaradt (már megint), mint a borravaló. Viszont Janković a semmiből berobbant és bevágta a hálóba a labdát. 1:0


27. perc, Partizan-szöglet. Na, kinek repült el két milliméterrel a feje felett a labda? Lehet tippelni:
a) Bozsinov
b) a Lajhár
c) a bolgár, aki ezek szerint még pici is
A 30. percben Alivodić próbálkozott, mellé. Utána meg akkora füst lett a pályán, hogy semmit nem lehetett látni. De még a kommentátor is találgatta, hogy az egyik szabálytalankodó Novi Pazar-játékos vajon kapott-e sárgát vagy sem, mert a füsttől semmit sem lehetett látni, max. a játékosok körvonalát.
A 37. percben egy akkora potyagólt kapott a Novi Pazar, hogy Zogović kapus lehet, hogy elgondolkodott azon, hogy miért nem ment inkább kötéltáncosnak. Stevanović megindult, majd Miletićnek passzolt. Miletić egyből vissza is küldte neki, Stevanović rá is lőtt, egy erőteljes lövést küldött a kapura. Zogović kivédte, de a labda lepattant a kezéről és a hálóba csorgott. 2:0

Diszkrét gólöröm

A 41. percben Janković küldte kapura a labdát egy ollózó mozdulattal. Kár, hogy mellément, ha bemegy, már állhatott is volna sorba a Puskás-díjért.


Ja, amúgy ennyien voltak a déli tribünön. Csak úgy hemzsegtek. Összevissza 2500-an voltak ezen a meccsen hivatalosan.


A második félidő elején Marjanović küldte be a labdát jobbról, Bozsinov kb. fél centivel maradt le.

Bozsinov totálisan maga alatt volt ezen a meccsen. Ennyi elcseszett helyzetet már rég produkált. Folyton lemaradt a passzokról, belelőtte a labdát az ellenfél játékosába, belepiszkált a labdába csak azért, hogy az kicsorogjon a vonalon, meg ilyenek. Néha az volt az érzésem, hogy már direkt csinálja. Amúgy ez a fajta baromkodás lehet, hogy mittom egy gálameccsen elmenne, de egy tétmérkőzésen kurvára nem vicces.

Az 54. percben Janković kapott labdát és indult meg, kicselezett egy védőt, rálőtt, de szöglet lett a vége.
Még ugyanabban a percben megszereztük a harmadik gólunkat, de ilyen istenverte bohózatot eskü, nem pipáltam még soha. (Nem volt vicces, inkább szánalmas.)
Marjanović érkezett a jobb oldalon és küldte át a labdát a túloldalra. Ott Bozsinov és Đurđević együtt várták.

Mind a kettő rámozdult a labdára, ilyen fura, balettszerű jelenetet produkáltak...

...mindenesetre a labda a hálóban kötött ki, Bozsinov meg már rohant is, hogy ünnepelje magát...

...a gond csak az volt, hogy a lassítás minden szögből azt mutatta, hogy a gólszerző Uroš Đurđević volt.

Nem te lőtted, pubi

A stadion hangosbemondója azzal együtt Bozsinovot nevezte meg gólszerzőnek, míg a hivatalos meccsbeszámoló Đurđevićet. Mindenesetre az ArenaSport kommentátora szabályosan elröhögte a jelenetet.

Na sebaj. A gól az gól, és ünnepelni kell

Azon azért én is felröhögtem, amikor a tévékommentátor sorba vette a góllövőket. Aszongya "első gól Janković, második Stevanović... aztán, hát nekem itt Đurđević, Bozsinovnak meg... Bozsinov". 

Az 57. percben Đurđević kapta (talán Miletićtől?) a labdát, rálőtt, bele a kapusba.
A Novi Pazar első és egyetlen helyzete a második félidőben a 82. percben volt. Đoković lőtt rá jobb oldalról, Kljajić szögletre védett.

Bírom amúgy, hogy Everton mindenkit felrúg, aki közel megy hozzá - a labdához már nem ér annyit... - viszont ha valaki őt rúgja le, akkor percekig fetreng és haldoklik a gyepen. Valaki szóljon már neki, hogy nyafogás helyett inkább a játékkal foglalkozzon, mert néha egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a meccsek alatt hányszor ér labdához.

A 84. percben Đuričković találata végleg eldöntötte a meccset. Sima ügy volt, odapattant a labda a középpályás elé, ő meg 18 méterről rá is lőtte. Bombagól. 4:0


Egy perccel később ugyanezzel a trükkel próbálkozott a túloldalon Micevski, de ő kb. 30 méterről lőtt rá és jócskán fölé. Alivodić is megpróbált legalább egy becsületgólt szerezni, de Kljajić kivédte. Aztán a 89. percben egy szöglet után Ostojić fejelt rá, mellé. Majd végül a hosszabbításban Janković küldött egy távoli lövést a kapura, de neki is mellément.

Saša Ilić. Egy percet sem játszott, de még mindig ő kapja a legnagyobb vastapsot

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 2500
Vezette: Nenad Đokić (partjelzők: Vladimir Jovanović, Slobodan Pavlović - tartalék játékvezető: Marko Popović)

FK Partizan: Kljajić, Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić, Everton, Marjanović, A. Stevanović (Đuričković, 79.), Janković, Đurđević (Đurđić, 72.), Bozsinov (Mihajlović, 70.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Novi Pazar: Zogović, Stanojević, Alivodić, Travanović (Đoković, 41.), Čečarić, Brunčević (Kačar, 59.), Pajović, Dimitrijević, Rajabov (Lepović, 65.), Svojić, Micevski
Vezetőedző: Zoran Govedarica

Gólszerzők: Janković (26.), A. Stevanović (37.), Đurđević (54.), Đuričković (84.)
Sárga lap: Milenković (78.), ill. Čečarić (69.), Đoković (77.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 38 pont
2. Partizan 32 pont
3. Vojvodina 32 pont
4. Napredak 31 pont
5. Radnički Niš 27 pont
6. Mladost 25 pont
7. Spartak Subotica 22 pont
8. Rad 19 pont
9. Metalac 17 pont
10. Javor 17 pont
11. Radnik 15 pont
12. FK Voždovac 14 pont
13. Čukarički 13 pont
14. Novi Pazar 12 pont
15. OFK Bačka 11 pont
16. Borac 8 pont

(jelöletlen képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése