2016. november 13., vasárnap

KK Partizan - Cedevita 87:97 (ABA Liga, 9. forduló)

Megint egy meccs, ami kicsúszott a kezünkből.
Pedig nagyon jól indult. Sőt, remekül. Vezettünk, a csapatot szétfeszítette az energia.


Aztán 14:7 lett. Erősen kezdtünk, látványosan és jól játszottunk, a Cedevita csak kapkodta a levegőt. Azért csak sikerült kiegyenlíteniük (14:14) meg még a vezetést is átvették (17:20), de az utolsó percben Veličković kétszer is megszerezte a csapatnak a vezetést és az ő találataival, egy pont előnnyel zártuk az első negyedet (23:22).


A második negyed még jobb volt.
Egyre nagyobb volt az előnyünk. 27:23, aztán 32:23... a Cedevita vezetőedzőjénél egy ponton elszakadt a cérna, de annyira, hogy technikai faultot kapott. Ettől annyira kiakadt, hogy kis híján nekiment a játékvezetőknek, végül le kellett mennie a pályáról. A másodedző vette át a helyét, aki eskü, csak erre a pillanatra várhatott. Gianmarco Pozzecco valami fergeteges showműsort alakított a kispad mellől. Ha nem lenne ennyire mérhetetlenül pocsék a kedvem a vereség után, most azt mondanám, hogy Pozzecco for president, meg hogy az ürge összes megnyilvánulását gif formátumban kellene terjeszteni. Itt van vele egy összeállítás, aki akarja, klikkeljen és megnézheti. (Ha nincs túl rossz hangulatod, akkor egész szórakoztató.)
Egyébként nem csalás, nem ámítás: a videó végén látható-hallható, hogy a Partizan-szurkolóktól vastapsot kapott.
Közben már több, mint 10 ponttal vezettünk.


Minden sikerült, az volt, amit mi akartunk. Aztán valahogy két és fél perccel a vége előtt Ratkovicára faultot sóztak a bírók, és mintha ott valahogy megtorpantunk volna. A Cedevita elkezdett feljönni, 49:42-ről kiegyenlítettek, valahogy, nagy nehezen, egy büntetővel végül sikerült megőrizni az előnyünket (51:49) és így mehettünk félidőre.

Hatcher és Koprivica

Aztán jött a harmadik negyed.
Az elején még tartottuk magunkat. Nem tűnt úgy, hogy ebből bármi gond lehet. (61:56) Aztán a Cedevita kiegyenlített (61:61) és meg is szerezte a vezetést (61:63). Itt még kiegyenlítettünk, de a Cedevita újra megszerezte a vezetést (63:68) és innentől kezdve nem volt megállás. 65:73-ra elhúztak a vendégek, közben Veličković kapott egy technikai faultot, mert leordította a bírót (nem mondom, hogy nem alaptalanul...). A negyed végén még kaptunk egy büntetőt, Hatcher az egyiket bedobta, 66:73-mal vághattunk neki az utolsó játékrésznek.

Adin Vrabac

A negyedik negyedet azt inkább hagyjuk.
Nem működött semmi. Idegeskedtünk. Szétestünk. Az ellenfél ezt mind ki is használta. Az irányítójuk, Jackson olyan volt, mintha egyenesen a pokolból küldték volna fel a Pionir Hallba. Villámgyors volt, szanaszét trükközte a Partizan védelmét és két kézzel szórta a pontokat. A Cedevita többi játékosa akár ki is kocoghatott volna a büfébe egy sörre, Jackson azt csinált, amit akart. 73:83-ra vezettek, amikor elkezdtünk lassan, fogcsikorgatva feljönni. Két és fél perccel a vége előtt 84:87 volt az állás, de nem tudtuk őket beérni. Pedig Jackson a végén ki is pontozódott (50 másodperc volt hátra, ez már nem osztott, nem szorzott).
Ja, és annak a néhány, magát szurkolónak képzelő faszparasztnak, akik a meccs végén nekiálltak ordítozni Aleksandar Džikić-tyel, nekik üzenem, hogy szopjanak lovat.

Összefoglaló:


KK Partizan: Robinson, Ratkovica (8), Vrabac, Marinković (8), Veličković (20), Birčević (7), Koprivica (2), Andrić (11), Hatcher (19), Pot, Karahodžić, Luković (12)

Cedevita: James (8), Krušlin (2), Katić, Babić (9), Žganec (3), Musa, Bilan (19), Begić (3), Tomas (16), Arapović (5), Jackson (32)

A Liga jelenlegi állása:
1. Budućnost 17 pont
2. CZ 16 pont
3. Cedevita 15 pont
4. Partizan 15 pont
5. Cibona 14 pont
6. Igokea 13 pont
7. Mega Leks 12 pont
8. FMP 11 pont
9. Krka 11 pont
10. Zadar 11 pont
11. Mornar Bar 10 pont
12. Karpoš 10 pont
13. MZT Skopje 10 pont
14. Union Olimpija 9 pont

(képek: Facebook/KK Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése